Heren OVK Poule A: Nieuw cornerkanon voor Breda

Hdm ging zondagmiddag teleurgesteld van het veld. Tot viermaal toe kwam de ploeg op voorsprong tegen Qui Vive, maar even zovele malen kwamen de gasten op gelijke hoogte. Breda scoorde er lustig op los met het nieuwe strafcornerkanon Bastiaan Steunenberg en Cartouche gaf een riante voorsprong bij rust (0-3) alsnog uit handen.

Bekijk direct de uitslagen in Poule A
Bekijk direct de uitslagen in Poule B

Het ren-spelletje van Huizen

Trainer-coach Sonja Thomann (Cartouche) zag haar mannen ‘een fantastische eerste helft spelen. Maar na rust laten wij ons verleiden mee te gaan in het ren-spelletje van Huizen.’ Robert Jan Cox zag dat zijn ploeg tijdens de tweede helft niets te verliezen had. Het was 0-3 en wat doe je dan tegen een ploeg die misschien wel titelkandidaat is? Cox: ‘Wij zijn door het geluid gegaan met z’n allen. Na onze 1-3 zag je iets knakken bij Cartouche, terwijl dit absoluut een zeer goede ploeg is.’

Strafcornerkanon Steunenberg

Het vertrek van Jorge Rodriguez zal zich dit seizoen zeker laten gelden in Breda, maar trainer-coach Matthijs Brouwer heeft in ieder geval een opvolger klaar staan voor de strafcorners. Zijn naam: Bastiaan Steunenberg. Vorig seizoen legde hij er ook al een aantal in, maar tijdens de eerste dag van deze competitie noteerde hij een score van honderd procent: drie corners, driemaal raak.  Hiermee nam hij de helft van de productie voor zijn rekening, want in totaal maakte Breda er zes. Het eerste doelpunt viel al na dertien seconden. Tijdens de eerste helft kon tegenstander Ring Pass het goed bijbenen. Na de thee was de formatie van Frank-Jan van Waveren echter kansloos.

Een veerkrachtig Qui Vive

Hdm is dit seizoen vast van plan een gooi te doen naar de play-offs die het vorig jaar op een haar na miste. Om niet direct onnodige punten te verliezen, was winst op Qui Vive dus geboden. Na zeventig minuten stond echter een 4-4 eindstand op het bord. Vier keer op voorsprong en vier keer niet in staat om door te drukken. Nanco Jansonius (hdm): ‘Wij misten de zakelijkheid en de hardheid om de voorsprong telkens vast te houden. De tegengoals mogen wij onszelf aanrekenen.’ Tim Oudenallen (Qui Vive): ‘Ik heb mijn ploeg na afloop een groot compliment gegeven voor de veerkracht die zij opbrachten. De competitie starten met een uitwedstrijd op hdm is al niet lekker, maar wanneer je toch met een punt vertrekt, is dat prima gedaan.’

Gedisciplineerd spel

Rood-Wit haalde fel uit tegen Myra. De ploeg uit Amstelveen kwam wel op een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust stelde Rood-Wit daar drie treffers tegenover. Toen het na de thee 1-4 werd, was het verzet van de thuisclub gebroken. Rutger Klein (Rood-Wit) roemde de teamprestatie van zijn mannen: ‘Je hebt na een voorbereidingsperiode eigenlijk geen idee waar je staat. We speelden met veel plezier en gedisciplineerd en daarvoor ontvingen wij zondagmiddag veel complimenten.’

‘Het was gewoon slecht’

Tilburg, gedegradeerd uit de Hoofdklasse, won thuis met 4-0 van promovendus Alkmaar, maar trainer-coach Pim Wijzenbeek was verre van content met het spel van zijn ploeg. ‘Het was gewoon slecht. We hebben een prima voorbereiding achter de rug, maar dit was echter onder ons niveau.’

Makkelijke winst voor Union

Union tenslotte won met 3-0 van nieuwkomer Amersfoort. Pancho van de Broek, coach van de ploeg uit Malden, sprak vol lof over zijn team: ‘Het enige dat ik de jongens kan verwijten, is dat we de wedstrijd niet eerder in het slot hebben gegooid.’