HIC met 4 versterkingen op jacht naar promotie

Overgangsklasser HIC heeft zich aardig geroerd op de transfermarkt. Maar liefst 4 nieuwe namen zijn er komend seizoen te bewonderen op de Amstelveense velden. Daarnaast tekende Floris van Son een nieuw contract. Hij stond vorig jaar minder vaak op het veld in verband met zijn verplichtingen voor het Canadese elftal, waar hij uiteindelijk niet voor werd geselecteerd om mee te gaan naar Rio. 

Coach Dirk Verhagen kan vanaf komend seizoen rekenen op de diensten van Andrew Everdsen die overkomt van Hurley Heren 1, waar hij 6 jaar heeft gespeeld. Tussendoor maakte hij uitstapjes naar Laren, Den Bosch en het Engelse Bath Buccaneers.  ‘Ik verheug mij op de samenwerking met Dirk Verhagen en Marc de Moor. Ik hoop met mijn ervaring eraan bij te dragen dat wij gaan spelen voor de play-offs in de overgangsklasse.’

Spits & verdediging

Ook de Belg Vincent Spitaels neemt een aardige schat aan ervaring mee. De spits speelde 5 jaar in de Belgische Hoofdklasse, voor Gantoise en Gent. Daarna kwam hij 5 jaar in de Nederlandse Hoofdklasse uit voor HGC. De stap naar HIC werd gemaakt omdat het beter valt te combineren met zijn maatschappelijke carrière. Verdediger Calvin Venema maakt de zelfde stap als Spitaels en volgt zijn teamgenoot van HGC naar HIC.

Om het team compleet te maken in de race voor een play-off-plek, werd als laatste Ruben Ridderbos overgenomen van Victoria. Ridderbos doorliep de jeugdopleiding bij HCKZ, speelde daar 2 jaar in Heren 1, verkaste naar de Groninger Studs en komt nu via de Rotterdamse club bij HIC terecht. Zijn ambitie: promoveren.

Lees meer


1 Reactie

  1. HIC heeft nog meer versterkingen...


Wat vind jij? Praat mee...