Joost Wilmink sleept Victoria naar een beslissingsduel tegen hdm

Victoria en hdm gaan zondag in een derde en alles beslissende duel uitmaken wie tegen Hurley mag strijden voor een plek in de Hoofdklasse. Victoria dwong die derde wedstrijd af door zaterdag hdm met 1-2 te verslaan.
Grote man aan de kant van overgangsklasser Victoria was strafcornerspecialist Joost Wilmink. Hij was in de eerste helft tweemaal trefzeker vanaf de kop van de cirkel en zorgde zo voor een 0-2 ruststand. ‘We hebben een goede corner en Joost is een jongen die er staat als moet. Dat is lekker’, zei Victoria-coach Boudewijn van Eijck. Hij zag zijn ploeg donderdag in het eerste duel na shoot-outs verliezen van hdm.
‘Ik heb de jongens voorgehouden dat in de play-offs van alles gebeuren’, zei Van Eijck. ‘Dat heb je in de play-offs van de Hoofdklasse ook gezien. Daarom was er ook geen reden voor paniek dat we de eerste wedstrijd verloren.’

hdm-speler Cedric de Gier is teleurgesteld. Foto: Frank Uijlenbroek

Zondag is het derde duel, opnieuw in Den Haag. Van Eijck: ‘Het is belangrijk dat we nu goed herstellen van deze inspanning. We eten samen en de masseur is aanwezig. Ik verheug me al op het derde duel. Dit zijn toch de mooiste wedstrijden van het seizoen. En je ziet dat het alle kanten uit kan. Van tevoren werd gezegd dat de andere poule steker was, maar SCHC wint van Schaerweijde en wij spelen een beslissende derde duel tegen hdm.’

hdm – Victoria 1-2 (0-2)
’17 Joost Wilmink 0-1
’29 Joost Wimink 0-2
59′ Lennart Kallenberg 1-2


1 Reactie

  1. hockeyshoot

    "Zondag is het derde duel, opnieuw in Rotterdam" volgens mij wordt de derde partij gespeeld op de velden van hdm in Den Haag . . . .


Wat vind jij? Praat mee...