Krens (Tilburg) denkt voor nemen strafbal slechts aan juichen

Op een overvolle sportzondag mocht de ontknoping in de Overgangsklasse A er ook zeker zijn. Hdm, zondagochtend nog nummer 1 in de poule, ontving nummer 3 Tilburg. Op Union in Nijmegen verdedigde Qui Vive de 2e play-offplek tegen Union. De grote winnaar na 70 minuten in Den Haag: Tilburger Jip Krens met een rake strafbal.

Krens mocht bij een 1-1 stand aanleggen vanaf de stip, maar werd opgehouden door een Haagse blessurebehandeling. ‘Je moet dan dus juist niet gaan nadenken over hoe belangrijk die bal kan zijn. Een paar jaar geleden heb ik me al voorgenomen bij dat soort momenten alleen te denken aan hoe ik ga juichen.’ Een prima strategie, Krens schoot de bal hard in de kruising, onhoudbaar voor hdm-goalie Joey Fontaine.

Schaken in de openingsfase
De opdracht voor de Brabanders was duidelijk zondagmiddag: alleen winnen van de koploper was genoeg voor de nacompetitie. Na een iets sterkere start kwam Tilburg op 0-1 via Dylan van Minde. Kieran Dartee tekende, uiteraard uit een strafcorner, na rust voor de gelijkmaker. Vervolgens leek de thuisploeg de overhand te nemen.

HC Tilburg bestaat 5 jaar en wij hebben 5 keer play-offs gespeeld. We hebben dus wel ervaring met dit soort beladen wedstrijden’, vertelt Krens, die de openingsfase een schaakspel noemde. ‘Hdm heeft dat natuurlijk ook wel en het duurde lang voordat we aan echt aan het hockeyen toekwamen. De 2e helft hebben we een groot deel alleen maar staan tegenhouden.’

Promotie is belangrijk
Krens wil niks weten over de term man-of-the-match. ‘Als je kijkt hoe we staan te verdedigen, of hoe de strafcorners, hdm kreeg nog 3 uitspeelcorners, eruit gelopen worden. Dat is veel belangrijker dan dat ik die strafbal maak. Ik ben gewoon heel blij dat het seizoen nog niet is afgelopen en dat we nog lekker wat wedstrijden mogen spelen. Promoveren is heel belangrijk voor een club als Tilburg.’

Nog een voorkeur voor de tegenstander in de play-offs? ‘Victoria’, antwoordt de aanvaller stellig. ‘Push gun ik gewoon niks. Dat is een Brabants dingetje.’ Krens krijgt zijn zin. Even later blijkt dat Victoria als nummer 2 in Overgangsklasse B eindigt. Woensdag 11 mei mag Tilburg naar Rotterdam voor de 1e wedstrijd.


Wat vind jij? Praat mee...