Oud-Hoofdklasser Melchior Looijen nieuwe coach Heren Phoenix

Melchior Looijen is de nieuwe trainer/coach van het 1e herenteam van Phoenix. Dat maakte de club vandaag bekend. Looijen was jarenlang actief in de Hoofdklasse bij Kampong, en later bij Laren en Schaerweijde. Een debuut als international bleef op de valreep uit; Looijen trainde mee in Londen tijdens de Olympische Spelen, maar speelde niet. In 2014 stopte hij met hockeyen in de Hoofdklasse. Nu gaat hij zijn ervaring inzetten bij Phoenix.

Looijen neemt de taak over van trainer/coach Joost van Hasselt, die de heren van Phoenix jarenlang heeft begeleid en met het team promotie van de Eerste Klasse naar de Overgangsklasse wist af te dwingen. De Heren van Phoenix speelden afgelopen seizoen play-outs, maar wisten hun positie in de Overgangsklasse te handhaven.

Namens de tophockeycommissie van Phoenix laat Robert Edzes Koerts weten: ‘Wij zijn blij Melchior als trainer/coach te hebben kunnen aantrekken voor onze heren. De heren hebben het afgelopen seizoen hard gevochten om in de overgangsklasse te blijven hetgeen na 2 enerverende play-out wedstrijden ook is gelukt. Wij denken dat de ervaring van Melchior, als topsporter op Hoofdklasseniveau, in combinatie met Freek Holl als ervaren trainer van het eerste elftal, het team een nieuwe impuls kan geven om stabiel in de overgangsklasse te kunnen blijven spelen.’


Wat vind jij? Praat mee...