OVK: Climax laatste speelronde; hoe en wat?

Veel beslissingen in de Overgangsklasse zijn al gevallen, maar er staan zondag nog zéér interessante duels op het programma. De uitgangssituatie bij het ingaan van de laatste speelronde: wie worden de laatste twee kampioenen, wie gaan play-offs spelen om kwalificatie voor de Promotieklasse en welke teams eindigen als laatste? Helpers weg, laatste ronde!

Play-offs om promotie

Dames

Pinoké is kampioen in poule B en welk team de tegenstander wordt, staat in de sterren geschreven. Drie teams in poule A maken nog kans: HIC, Victoria en Rotterdam. Pikant: zondag is het Victoria-HIC.

MOP, nu vierde, kan geen kampioen meer worden, maar nog wel op de tweede plaats eindigen wanneer het zelf wint en Rotterdam gelijk speelt tegen Cartouche. In dat geval, en ongeacht het resultaat van Victoria-HIC, schuift het team van de vertrekkende Karel Alferink (naar Breda) dan door naar plek twee op basis van het aantal gewonnen duels. HGC, dat als tweede eindigde in poule B, weet dus ook nog niet welke tegenstander het ontmoet in de play-offs.

(De verliezende kampioen speelt straks tegen Groningen, nummer elf uit de Hoofdklasse. De winnende nummer twee tegen Huizen, nummer tien uit de Hoofdklasse.)

Heren

Hurley is kampioen en de kans bestaat dat het team van Reinoud Wolff tegen een andere club met een rijke historie gaat spelen. Klein Zwitserland heeft de beste papieren, maar Push maakt ook nog kans op de titel. KZ speelt thuis tegen nummer drie Qui Vive, dat nog tweede kan worden. Push gaat op bezoek bij Groningen. Bij winst is Push zeker van play-offs, ongeacht het resultaat van KZ-Qui Vive.

(De verliezende kampioen speelt overigens tegen Almere, nummer elf van de Hoofdklasse. De winnende nummer twee komt in actie tegen Pinoké, als tiende geëindigd in de Hoofdklasse.)

Rechtstreeks in de Promotieklasse

Dames

Poule A: HIC, Victoria, Rotterdam, MOP, Leonidas/Almere.

Poule B: Pinoké, HGC, Were Di, MOP, Klein Zwitserland.

Vanuit Hoofdklasse: Nijmegen.

Heren

Poule A: Hurley, Nijmegen, HIC, Schaerweijde en HBS.

Poule B: Klein Zwitserland, Push, Qui Vive, Cartouche en Victoria/Laren.

Vanuit Hoofdklasse: hdm.

(Het lijstje is niet definitief. De kampioenen en nummers twee op de ranglijst kunnen via de play-offs nog promoveren naar de Hoofdklasse.) 

Play-offs om kwalificatie PKL (nummers 6 en 7)

Dames

Leonidas en Almere strijden in poule A om de laatste vacante plek om rechtstreekse promotie. Eén van twee gaat samen met HBS of Voordaan play-offs spelen. In poule B zijn De Terriërs (zesde) en Tilburg (zevende) al zeker van deze play-offserie.

Heren

In poule A spelen Huizen (zesde) en Voordaan (zevende) deze play-offs. In poule B strijden Victoria en Laren om de laatste vacante plek om rechtstreekse promotie. Eén van deze beiden speelt dus play-offs. De tweede plek gaat naar Zwart-Wit.

(Situatie play-offs: de nummers 6 van poule A spelen tegen de nummers 7 van poule B, en omgekeerd.)

Degradatiewedstrijden

Dames

Van Ring Pass is in poule al enige weken bekend dat het als laatste eindigt in poule A. In poule B gaat het tussen Weert en Alecto, waarbij Alecto nu onderaan staat. De beide nummers twaalf nemen het op tegen één van de nummers vier van de Eerste Klasse.

Heren

In poule A gaat het tussen Leiden en Zwolle, waarbij Zwolle er met afstand het slechtst voorstaat. In poule B kunnen nog drie ploegen als laatste eindigen: Groningen, Leonidas en Phoenix. Ook hier nemen de beide nummers twaalf het op tegen één van de nummers vier van de Eerste Klasse.


Wat vind jij? Praat mee...