OVK (H): Groningen rekent af met Breda en krijgt nu HBS

Promotieklasser HBS mag komende week op weg naar Groningen, dat afgelopen donderdag en vandaag in twee duels afrekende met Breda. Zo enerverend als het op Hemelvaartsdag was (3-4), zo eenvoudig versloegen de mannen van Marc Materek vandaag hun tegenstander: 4-1. Woensdagavond wordt het eerste potje tegen HBS op de Harener Holt gespeeld.

‘Ik denk dat wij Breda vandaag aan gruzelementen hebben gespeeld. Veel dynamiek, veel druk, veel passie en strijd. We bleven tot aan het eind met beleving spelen en dat was mooi om te zien. Onze spelers worden eigenlijk per minuut beter en het was mooi om te zien hoe dit oversloeg op de toeschouwers. Het stond vanmiddag vol langs de lijn en ik hoop dat alle hockeyliefhebbers uit de provincie woensdag naar de Harener Holt komen. Het is natuurlijk doodzonde dat wij vorige week de titel verspeelden , maar dit zijn toch ook hele mooie potjes om mee te maken.’

Het was Jeroen Wolters die na zeventien minuten de ban brak voor Groningen. Prompt een minuut later was het alweer 1-1, maar nog voor rust kon de thuisploeg op voorsprong komen.

Materek hanteerde vanwege het warme weer een strakker wisselschema en zag dat zijn team een enorme portie energie in het duel stak. ‘Aan de ene kant ben ik ontzettend blij dat we zondag vanwege de hitte niet hoeven spelen. Anderzijds zitten we zo lekker in ons ritme dat die wedstrijd er volgens mij nog wel bij had gekund.’

Maandagavond pakt Groningen de draad weer op op weg naar HBS. ‘We gaan nu eerst lekker genieten, want dit soort wedstrijden moet je ook koesteren’, aldus Materek.

Groningen-Breda 4-1 (2-1)
’17 Jeroen Wolters 1-0
’18 Maurits Heemskerk 1-1
’30 Owen McElhinny 2-1
’44 Jelmer Uildriks 3-1
’68 Alexander Laarman 4-1

 

 


2 Reacties

  1. kcinna

    En dan te bedenken dat Ingwer Wiese bij HBS zou gaan spelen - was een clash met z’n oude clubje geweest! Maar ja, wie kan ‘m ongelijk geven, hij is nu landskampioen!

  2. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

    HBS....??? Denk toch niet dat de info die jij hebt correct is annick... AMHC Rood Wit waar Ingwer eerder gespeeld heeft en kampioen is geworden in de overgangsklasse was de club waar hij had gespeeld als Bloemendaal niet in beeld was gekomen! HBS ver van zijn bedshow!


Wat vind jij? Praat mee...