OVK (H): Voordaan sluipt naar directe plek in Promotieklasse

De mannen van Voordaan staan na de 4-0 overwinning van vrijdagavond op Were Di  nog altijd op de zevende plaats in poule A , maar het team van Peter Jonker sluipt heel stilletjes naar wie weet wel directe kwalificatie naar de Promotieklasse.

Tijdens de laatste vijf competitieduels vergaarde de ploeg namelijk dertien punten. Winst op Huizen (3-4), Breda (3-0), USHC (4-1) en nu Were Di (4-0) en een gelijkspel tegen HIC (3-3). Het onderstreept dat de concurrentie – vooral Huizen en HBS – ernstig rekening moet houden met de dadendrang van Voordaan. Beide ploegen staan nu nog maar op drie punten voorsprong ten opzichte van de mannen uit Groenekan.

Were Di op zijn beurt ziet de play-offplek om promotie (tenminste zevende worden) verder uit zicht raken na de nederlaag van vrijdagavond tegen een directe rivaal. Het gaatje tussen de nummer zeven en acht bedraagt nu vijf punten, en dit met nog vier potjes te gaan.

Voordaan kan er een regelrechte topweek van maken als het komende zondag ook op Nijmegen een stunt uithaalt. Daarna treft het team nog achtereenvolgens Leiden (thuis), Zwolle (uit) en vermoedelijk een ware apotheose tegen HBS (thuis).

Voordaan – Were Di 4-0 (2-0)

‘6 Errik Hemesath
’10 Erik Hemesath
’44 Quirijn Sack
52 Joachim Lowenthal 4-0

 

 


Wat vind jij? Praat mee...