OVK (H): Zwart-Wit via held Heslinga naar PKL

Hij stond met een gekneusde rib op doel en tot overmaat van ramp kreeg hij er ook nog een bal tegenaan, maar Robert Heslinga bleef fier overeind. Sterker, de doelman van Zwart-Wit verrichte knappe reddingen en pakte daarbij drie shoot-outs tegen Huizen, waardoor  de Bredanaars volgend seizoen in de Promotieklasse staan. 

Vorige week won Zwart-Wit op eigen veld met 2-1, deze zaterdag bleef het bij 1-1 waarna dus shoot-outs nodig waren om de beslissing te forceren.

‘Na de laatste bal hebben we even lekker op elkaar gelegen’, aldus een enorm blije trainer-coach van Zwart-Wit, Pim Wijzenbeek. De Eindhovense coach won overigens voor het derde seizoen op rij de play-offs: met HC Tilburg om in Hoofdklasse te blijven, met Zwart-Wit om in de Overgangsklasse te blijven en nu dus met promotie tot gevolg.

Trots op het spel van zijn team was Wijzenbeek niet. ‘Ik denk dat wij tegen Huizen de twee slechtste wedstrijden van het seizoen hebben gespeeld, maar gelukkig telt in zo’n serie alleen het resultaat. Het zijn altijd gekke wedstrijden, ook vandaag weer.  Aan de andere kant: tijdens het seizoen hebben we zo vaak goed gespeeld en niet gewonnen, nu valt het wel een keer goed.’

Wijzenbeek haalt een knap staaltje uit met Zwart-Wit, waar hij in de winter van 2016/17 arriveerde. Het team stond stijf onderaan, via een inhaalrace en play-outs bleef Zwart-Wit erin en anderhalf jaar later stuitert hij de Promotieklasse in.

‘Ik vind het ook honderd procent terecht. Ik denk dat wij het afgelopen seizoen de meest dominante ploeg in onze poule waren, de meeste druk naar voren gaven, de meeste kansen en de meeste strafcorners afdwongen.’

Jules Verbeek 0-1

1-1

 

(later meer)  

 


2 Reacties

  1. MIck

    De meest dominante ploeg die als 7e eindigde, soms is het gewoon verstandig om niks te zeggen.

    1. DaanHannessen

      Ben jij wel is komen kijken pannekoek


Wat vind jij? Praat mee...