OVK Heren: HIC medekoploper in poule B

Dankzij een fraaie overwinning in en tegen Laren is HIC de trotse nieuwe medekoploper in poule B. Het werd 2-4 voor de mannen van Dirk Verhagen en Marc de Moor. De Amstelveners delen de eerste plaats voorlopig met Were Di, dat 2 punten liet liggen bij KZ in Den Haag. In poule A blijft hdm de te kloppen tegenstander. Myra was daar zondag overigens dichtbij.

Poule A

Union deed goede zaken in Breda, waar het team van Pancho van de Broek met 2-3 zegevierde. ‘Maar de gelukkigste heeft vandaag gewonnen’, zegt Van de Broek er meteen bij. ‘Het was geen wedstrijd van hoog niveau, waarbij wij het geluk hadden dat Breda een strafbal miste en dat wij nog een bal van de doellijn haalden.’ Matthijs Brouwer (Breda): ‘We hadden een goed strijdplan, maar het komt er op aan dat je doelpunten moet maken. En met de effectiviteit zit het aan onze kant nog niet goed. En ja, als je dan ook nog een strafbal mist. Mooier krijg je ze niet.’

Cartouche

Cartouche boekte een mooie 4-1 overwinning en dat had de ploeg even nodig. Sonja Thomann keek heel erg tevreden terug op de wedstrijd: ‘Wij hebben Amersfoort zoek gespeeld in balbezit, maar het leverde te weinig doelpunten op. De inzet was prima en wij hebben als collectief gestreden.’ Siegfried Aikman constateerde dat zijn spelers de slimmigheid en het gogme missen dat nodig is om het hoofd boven water te houden in de Overgangsklasse. ‘Maar wij gaan per week vooruit. Het was jammer dat wij tijdens de tweede helft een groene en 2 gele kaarten kregen. Er werd trouwens uitstekend gefloten vanmiddag.’

Samengeknepen billen

Hdm keek met samengeknepen billen toe hoe Myra tot tweemaal toe mocht aanleggen voor een uitspeelcorner. De bal ging er niet in, waardoor het een benauwde 2-3 overwinning werd. ‘Myra heeft goed gespeeld, maar bij ons was het duidelijk minder dan gewoonlijk. De focus was er niet. Wij hebben het aan onszelf te wijten dat we het in de slotfase nog moeilijk kregen. We kregen voldoende kansen om de 1-4 te maken. Ik ben echter blij met de 3 punten.’ Rense Siegmund (Myra) mokte na, want volgens hem had zijn ploeg in de laatste minuut eigenlijk een strafbal moeten krijgen.

Rood-Wit leverde knap werk tegen Tilburg. De ploeg verloor nipt met 3-4, maar Rutger Klein (Rood-Wit) was tevreden over de wijze waarop zijn ploeg zich in deze fase van de competitie manifesteert. ‘Jonge spelers zijn ongeduldig en willen altijd winnen, maar als ik kijk naar het proces, dan maken we grote stappen.’ Pim Wijzenbeek (Tilburg): ‘We komen al na 1 minuut met 1-0 achter, maar daarna nemen wij het heft in handen en lopen we uit naar 1-3. Rood-Wit speelde effectief. Na rust was het niet goed van onze kant.’

Qui Vive

Qui Vive blijft goed meedoen aan kop door met 0-2 te winnen bij Ring Pass en als laatste kwamen Alkmaar en Huizen een remise overeen. Alexander Peulen (Alkmaar); ‘Wij speelden een prima pot.’ Robert-Jan Cox (Huizen): ‘Snel vergeten deze wedstrijd. Over dit duel zal niemand het later meer hebben.’

Rood-Wit-Tilburg 3-4 (2-4)
1-0 Booij (sc), 1-1 Van Wandelen, 1-2 De Natris, 1-3 Swaen (sc), 2-3 Barratt, 2-4 Swaen (sc), 3-4 Hamilton

Poule B

HBS speelde volgens coach Rolf Meurkens tegenstander Gooische helemaal zoek. ‘Na een kwartier had het al 0-4 moeten staan. En dan is deze uitslag zeer teleurstellend.’ Rob Bianchi (Gooische) zag zijn team zich na rust terugknokken van 0-1 naar 2-1. Deze stand kwam in de zestigste minuut op het scorebord. Daarna liep Gooische tegen 2 gele kaarten aan, waarna HBS gelijkmaakte.

Were Di vertrok blij uit Den Haag, waar Klein Zwitserland goede mogelijkheden had om de winnende 4-3 te maken. Die treffer viel niet, maar ook Peter Kalfsterman (KZ) keek tevreden terug. ‘Het begint steeds meer te swingen bij ons.’ Bij rust was het 1-3 voor Were Di, maar dat hield geen stand. Steven Hendrickx (Were Di): ‘Tijdens de eerste helft hadden wij controle over de wedstrijd, maar na rust lukte ons dit niet meer.’

Topper Laren-HIC

De topper tussen Laren en HIC werd een prooi voor de gasten. De beloning: een gedeelde eerste plaats op de ranglijst. Trainer-coach Dirk Verhagen reed dan ook met een glimlach van oor tot oor terug naar Amstelveen. ‘Voor rust was het een nerveuze wedstrijd, maar tijdens de tweede helft leverden wij een puike teamprestatie. Vorig seizoen konden wij dit soort toppers nog niet winnen. Nu wel.’ Maarten de Nie (Gooische): ‘Wij speelden minder scherp en te geforceerd. Daardoor maakten we individuele fouten en HIC haakte daar goed op in. Slimmer en meer ervaren. Na rust komen we terug tot 2-3, maar een minuut later was het alweer 2-4.’

De wedstrijd tussen Push en Victoria kende geen winnaar. Aan beide kanten ontstond na afloop het gevoel dat ze de 3 punten hadden kunnen pakken. Boudewijn van Eijck (Victoria): ‘Dit was een zwaar teleurstellende uitslag voor ons. Wij hadden hier moeten winnen. We waren beter, we kregen meer kansen en meer strafcorners. Maar we maken het niet af en daar baalde ik van. Bovendien missen we nog een strafbal die op de paal stuit.’

Herman Kruis (Breda): ‘Wij openden goed met een 2-0 voorsprong, maar daarna speelden we te veel door de as van het veld. Na rust doen we het weer beter door over de flanken te spelen. Na onze 3-2 krijgen we geel en groen en in deze periode maakte Victoria gelijk.’

Nijmegen-Almere

Nijmegen en Almere hielden het op een gelijkspel. Beide ploegen hadden de winst naar zich toe kunnen trekken. Nijmegen kreeg een uitgelezen mogelijkheid er alsnog met de winst vandoor te gaan. Een minuut voor tijd kreeg het team een strafcorner te nemen, maar die miste doel.

Leiden haalde tenslotte flink uit tegen Phoenix (7-2).

Gooische-HBS 2-2 (0-1)
0-1 Verhoef, 1-1 Bakker (sc), 2-1 Kleeman, 2-2 Verhoef

Klein Zwitserland-Were Di 3-3 (1-3)
0-1 Van Griensven (sc), 1-1 Ellerbroek (sb), 1-2 Meijs (sb), 1-3 Loman, 2-3 François, 3-3 Koelman

Laren-HIC 2-4 (1-1)
0-1 Faay, 1-1 Van de Peppel, 1-2 Van Son, 1-3 Faay, 2-3 Houting (sc), 2-4 Lemmens.

Leiden-Phoenix 7-2 (5-2)
1-0 Van Heijningen, 2-0 Vermeulen, 2-1 Teeuwen (sc), 3-1 Van Brussel, 4-1 Hoek, 4-2 Schouten, 5-2 Hoek, 6-2 Gardeniers, 7-2 Vermeulen

Nijmegen-Almere 2-2 (1-2)
0-1 Verga, 1-1 Bakker, 1-2 Verga, 2-2 Leenen.

Push-Victoria 3-3 (2-2)
1-0 Van de Weerden, 2-0 Duyf (sc), 2-1 Ridderbos, 2-2 Van de Kamp (sc), 3-2 Duyf (sc), 3-3 Ridderbos.