Play-offs OVK (H): IJsseloever komt goed weg bij Oss

De heren van IJsseloever spelen ook volgend seizoen in de Overgangsklasse. De ploeg uitĀ IJsselstein won de beslissingswedstrijd bij Oss met 2-3. De Utrechters kwamen daarmee goed weg bij de eersteklasser uit Noord-Brabant, dat zich nu opmaakt voor de halve finale van de Silver Cup tegen Alphen komende donderdag.

In de playoff-duels op woensdag en zaterdag wonnen beide ploegen na 1-1 een keer met shoot-outs, waardoor op zondag een beslissingsduel op het programma stond. De wedstrijd op De Rusheuvel was razend spannend.

Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Oss – met voormalig Rotterdam-held Bas Campbell in de gelederen – een reeks aan strafcorners, maar IJsseloever hield knap stand.

Oss kwam in de eerste helft tot twee keer toe op voorsprong. Binnen een minuut na de thee maakte de overgangsklasser gelijk. Met nog 26 minuten op de klok kwam IJsseloever op 2-3, dankzij onder andere twee goals van aanvaller Daan Kraaijenhagen. Die voorsprong gaf de formatie uit IJsselstein niet meer uit handen.