Play-offs OVK (H): Leonidas en IJsseloever slaan eerste slag

De eerste wedstrijden van de tweede playoff-ronde zijn woensdagavond bij de heren gespeeld. IJsseloever en Leonidas, die voor handhaving in de Overgangsklasse strijden, deden allebei goede zaken door op vreemde bodem te winnen van eersteklassers Houten en Oss. Aankomende zaterdag 15 juni worden de returns gespeeld. De eventuele beslissingswedstrijden worden zondag 16 juni afgewerkt.

Donderdagavond spelen de dames van Houten en Eindhoven tegen elkaar om een plek in de Overgangsklasse. Houten behaalde de tweede ronde van de play-offs ten koste van Rosmalen. De ploeg uit Utrecht won de eerste ontmoeting met shoot-outs, verloor het tweede duel (0-1) maar sloot het beslissende derde duel winnend af (2-1). De dames van Eindhoven waren lang hekkensluiter in de Overgangsklasse B, maar ontsprongen de directe degradatiedans door in de laatste drie wedstrijden, zeven punten te pakken.

De andere dameswedstrijd gaat tussen GCHC en Alliance. De dames uit Groningen versloegen Overbos in de eerste playoff-ronde. Een verzilverde strafbal zorgde in het eerste duel voor een overwinning (1-0). Het tweede duel overtuigde GCHC met 0-3. Alliance pakte 20 punten in de Overgangsklasse, maar deed dat voor de winterstop. De ploeg uit Heemstede verloor de tweede seizoenshelft al haar wedstrijden.

Oss – IJsseloever 1-1* (IJsseloever wint via shoot-outs, 0-3)

View this post on Instagram

De mannen van MHC Oss Heren 1 hielden het weer ongelofelijk spannend. Na een achterstand van 0-1 die al binnen een kwartier op het scorebord verscheen hebben de heren alles op alles gezet om dit gelijk te trekken, met resultaat! Met nog minder dan 10 minuten spelen maakte zij de gelijkmaker. Daar bleef het bij in de reguliere speeltijd. Helaas lukte het deze keer ook niet om door middel van shoot-outs te winnen. De return staat gepland voor aankomende zaterdag om 15:00 in IJsselstein. Wordt deze wedstrijd door de mannen van Oss gewonnen, dan zal er zondag nog een derde beslissende wedstrijd worden gespeeld op ons complex. Als ze zaterdag verliezen is het beslist en blijven de heren ook volgend jaar uitkomen in de eerste klasse. Wie reist er zaterdag mee naar IJsselstein om de mannen aan te moedigen?!? Ze hebben de support hard nodig! #mhcoss #po2019

A post shared by Mixed Hockey Club Oss (@mhc_oss) on

Houten – Leonidas 1-2


Wat vind jij? Praat mee...