Play-outs OVK (H): Helmond stunt tegen Zwart-Wit

Zwart-Wit beleefde in de Overgangsklasse een puik slot van het seizoen, maar het is een hockeywet dat het spelen van play-offs en/of play-outs een volledig andere dynamiek kent. Bij tegenstander Helmond moesten ze al hun motivatie bijeenrapen na het verlies tegen USHC, maar zie: de Oost-Brabanders deden het beter dan de West-Brabanders (3-2).

Naast Helmond won ook eersteklasser Myra zijn eerste partij, in dit geval tegen Zwolle (4-2). De Zwollenaren verkeken zich volgens trainer-coach Bert Bunnik, ondanks waarschuwingen vooraf, onder meer op de staat van het veld in Amstelveen. ‘Het was een semiwaterveld dat slechts gedeeltelijk nat was. Het betekent dat je in zo’n geval sober moet hockeyen. Korte passes, elkaar aanspelen op de forehand. Dat deden wij gewoon heel slecht. En bij Myra ging het er allemaal wat meer getruct aan toe. Daar zit meer ervaring in de ploeg en onze jongens van 16 jaar, waarvan we er een paar hebben, zijn dit niet gewend’, aldus Bunnik.

De Overgangsklassers Alkmaar en Leiden maakten vandaag geen misstap, hoewel het bij Alkmaar van ver moest komen. Het team van Alexander Peulen won na het nemen van shoot-outs.

Komende zaterdag gaan de acht ploegen op herhaling. Dan spelen alle Overgangsklassers een thuiswedstrijd.

Leonidas – Alkmaar 2-2 (2-2)

Alkmaar wint na shoot-outs: 2-3

0-1 Sjoerd Molenaar (sc)
1-1 Sander van Eijck
2-1 Pim van der Spek (sc)
2-2 Luuk Severeijns

Helmond – Zwart-Wit 3-2 (1-1)

0-1 Tijmen Bantje
1-1 Marco Janssen
1-2 Pepijn van Baal
2-2 Thomas Schueler
3-2 Luc de Wolf

Myra – Zwolle 4-2 (2-0)

1-0 Stefan Bijlsma
2-0 Stefan Bijlsma
3-0 Jorrit Tel
3-1 Jurjan Boiten
4-1 Jorrit Tel

4-2 Ward Maakal

IJsseloever – Leiden 1-3 (1-1)

0-1 Menn van Willigenburg
0-2 Benjamin van de Klundert
0-3 Vincent van Nimwegen
1-3 Daan Kraaijenhaag

 


Wat vind jij? Praat mee...