Play-outs OVK (H): Leonidas enige promovendus

Evenals bij de dames is ook bij de heren slechts één eersteklasser in staat geweest om via de play-outs naar de Overgangsklasse te promoveren. Leonidas won op eigen veld met 5-2 van Alkmaar, nadat de ploeg zaterdag ook al met forse cijfers won (1-5).

Bij twee Overgangsklassers moest het deze snikhete middag van ver komen. Zowel Zwart-Wit als Leiden behielden hun plek in de afdeling na het nemen van shoot-outs. Zwolle tenslotte won in Amstelveen met 1-2 van Myra.

Uitslagen

Leonidas – Alkmaar 5-2 (2-0)

Leonidas liet er geen twijfel over bestaan wie de beste ploeg in het veld was. Tegenstander Alkmaar stond na 55 minuten tegen een 5-0 achterstand aan te kijken. ‘Eigenlijk wist ik tijdens de rust al dat wij deze pot zouden winnen’, aldus trainer-coach Bas Dirks van Leonidas. ‘Dat merkte je aan alles. Ik heb mijn spelers nog even gewaarschuwd voor de eerste tien minuten na rust, maar ook toen lukte het Alkmaar niet om te scoren. Bij ons klopte op het juiste moment gewoon alles en een paar jongens stegen boven zichzelf uit. Dat heb je nodig in zo’n belangrijke wedstrijd.’

Voor Alkmaar is het een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen. Dankzij een sterke twee helft van de competitie ontliep het team rechtstreekse degradatie,maar met een 5-1 en een 5-2 nederlaag tijdens het slotweekend van de play-outs was alles wel gezegd.

1-0 Wouter den Os

2-0 Sander van Eijck

3-0 Pepijn Masereeuw

4-0 Pepijn Masereeuw

5-0 Pepijn Masereeuw

5-1 Derk Valk

5-2 Derk Valk

Helmond – Zwart-Wit 1-1 (1-1).

Zwart-Wit wint na shoot-outs: 0-3

Moeilijk is mooi. Het is één van de motto’s van Pim Wijzenbeek, de trainer-coach van Zwart-Wit. Maar wat hem betreft had het wel een beetje minder moeilijk mogen zijn tegen Helmond.   Vooral tijdens de tweede helft kreeg Zwart-Wit royaal de kans om het duel al in 70 minuten te beslissen, maar dat lukte niet. En dus kwam het aan op de shootouts.

Wijzenbeek: ‘Camiel Verstraten, Tijmen Bantje en Lukas Plochy scoorden onze pogingen en onze doelman Robert Heslinga speelde de hoofdrol. Hij stopte de eerste twee ballen van Helmond en de derde bal werd van een shoot-out een strafbal. En die keerde hij ook.’

Zwart-Wit leverde hiermee over het geheel genomen een prestatie van formaat na de winterstop. Halverwege de competitie bungelde de ploeg onderaan, maar na de komst van WIjzenbeek (in februari) begon het team punten te pakken. Het wentelde rechtstreekse degradatie af en wist nu ook de play-outserie succesvol af te ronden.

0-1 Joost de Wijs

1-1

Myra – Zwolle 1-2 (1-1)

Zwolle maakte niet de fout van vorige week op Myra door verkeerd om te springen met het droge semiwaterveld in Amstelveen.

Na een 1-1 ruststand was het halverwege de tweede helft Patrick van der Heijden die de gasten op een 1-2 voorsprong bracht. Vijf minuten voor tijd kon Pieter-Jan Voerman aan alle onzekerheid een eind maken door namens  Zwolle een strafbal te benutten, maar hij miste jammerlijk. ‘Daarna hebben wij de po toch behoorlijk professioneel uitgespeeld’, aldus Bert Bunnik, de trainer-coach die met ingang van het nieuwe seizoen wordt opgevolgd door Pancho van den Broek. Waar eventueel de nieuwe hockeytoekomst van Bunnik logt, is nog onbekend. ‘Ik zie wat er op mijn pad komt.’

0-1 Pieter-Jan Voerman (sc)

1-1

1-2 Patrick van der Heijden

IJsseloever – Leiden 2-2 (1-0)

Leiden wint na shoot-outs: 2-4

IJsseloever was in de geschiedenis van de vereniging nog nooit zo dicht bij de Overgangsklasse. De officiele speeltijd zat er ook al op tegen Leiden en het team van Maarten Janssen ging met 2-1 aan de leiding, onder meer ook na een gemiste strafbal van Leiden (Vincent van Nimwegen). Het was alleen even een kwestie van de uitspeelcorner overleven, maar helaas…

De bal vloog er in en er zat niets anders op dan het nemen van shoot-outs. Daarin toonde Lieden zich meer bedreven. In deze serie werd het 2-4, waarmee alle illusies in duigen vielen voor de dappere strijders uit IJsselstein.

1-0

1-1 Quinten Mank

2-1

2-2 Bas van Brussel (sc)

 

 


1 Reactie

  1. Jonnafraiser

    De 2 doelpunten van Alkmaar werden gemaakt door Derk Valk nr10:)


Wat vind jij? Praat mee...