Play-outs OVK (H): Viermaal de onverbiddelijke derde pot

De spanning in de play-outs om een plekje in de Overgangsklasse stijgt bij de heren naar het kookpunt. Tot viermaal toe wordt zondag een derde wedstrijd gespeeld. Alle acht ploegen wonnen tot nu toe één wedstrijd en dus valt binnen 24 uur de onverbiddelijke beslissing. De arena’s waarin wordt gestreden liggen morgen op het complex van de eersteklassers; in Rotterdam, Helmond, Amstelveen en IJsselstein. Helpers weg, laatste ronde!

Alkmaar – Leonidas 1-5 (1-1)

Leonidas velde tegenstander Alkmaar tussen de 39e en de 49e minuut. In deze fase speelde de thuisclub met tien man vanwege een gele kaart. ‘Leo’ scoorde driemaal en dat betekende in feite eind wedstrijd. ‘Toch bleven wij in ons ritme spelen, hoewel de verleiding er natuurlijk lag om het rustiger aan te doen. Zondag spelen we immers weer’, aldus coach Bas Dirks van Leonidas. ‘Echter, er waren nog twintig minuten te gaan en dan kan er veel gebeuren. Na de 1-5 was het uiteraard helemaal over.’

Zwart-Wit – Helmond 4-1 (3-0)

Zwart-Wit legde de basis voor de overwinning in de eerste 25 minuten toen er reeds een tussenstand van 3-0 was bereikt.

1-0 Lukas Plochy
2-0 Twan van Ginneken (sc)
3-0 Ingvar Neve
3-1 Daan Dams (sc)
4-1 Tijmen Molenaar (sb)

Zwolle – Myra 4-1 (1-0)

Zwolle speelde overtuigend beter dan vorige week in Amstelveen. Dat uitte zich na 70 minuten tevens in de stand. Het werd 4-1 voor de Zwollenaren die desondanks hachelijke momenten beleefden.
Dat was vooral het geval in een periode dat de arbitrage liefst vier spelers vrijwel gelijktijdig met geel naar de kant stuurde; drie van Zwolle (inclusief de doelman) en eentje van Myra. Met elf tegen acht was het overleven geblazen, maar dat lukte.
Bert Bunnik (Zwolle) was overigens ongelukkig met de wijze van arbitreren. ‘Het was en bleef grillig en onvoorspelbaar en dan staat er ook nog eens veel publiek langs de lijn. Zo gaat dat in de spanning van de play-offs.’
Bunnik kwam tijdens de tweede helft fysiek zelfs hard in aanraking met één van de scheidsrechters, die met zijn hoofd prompt hard tegen de vlakte ging. Bunnik zelf hield er een paar pijnlijke ribben aan over.

IJsseloever wint na het nemen van shoot-outs: 1-3

Leiden sleepte er anderhalve minuut voor tijd een gelijkspel uit tegen IJsseloever, maar ging desondanks ten onder. Het lukte de ploeg van Craig Sieben niet om na rust onder meer via acht strafcorners het onderscheid te maken tegen de eersteklasser uit IJsselstein.

0-1 Daan Kraaijenhagen
1-1 Vincent van Nimwegen