Rein van Eijk nieuwe coach heren Voordaan

Rein van Eijk coacht volgend seizoen de hockeyers van Voordaan, hij volgt daarmee Marieke Dijkstra op in Groenekan. De geboren Eindhovenaar komt over van Hurley, waar hij afgelopen seizoen aan het roer stond bij de dames.

‘Het doel is om een mooi seizoen te draaien’, meldt de degradant uit de Hoofdklasse. ‘Dat is een jaar na een degradatie natuurlijk altijd even schakelen, maar ik ben er van overtuigd dat we met verzorgd en dynamisch hockey in de top van de overgangsklasse kunnen meedraaien’, aldus Van Eijk. ‘Op een manier die volledig bij Voordaan past en waar we met de hele vereniging trots op kunnen zijn.’

Nieuwe koers

De 28-jarige coach kwam als speler uit voor Eindhoven en Nijmegen en was onder meer assistent bij Kampong Dames 1 en 3 jaar hoofdcoach van Nijmegen Heren 1.

De commissie Tophockey van Voordaan is verheugd Van Eijk als nieuwe coach aan te kunnen stellen. ‘Met Rein gaat Heren 1 samen met de ervaringen uit de Hoofdklasse een nieuwe koers varen, die hopelijk leidt tot nieuwe successen’, zegt Maarten Groenen. Voordaan en Van Eijk zullen nu in overleg de rest van de begeleidingsstaf bepalen, zodat Heren 1 maximaal wordt ondersteund in de strijd om de bovenste plekken in de Overgangsklasse.


Wat vind jij? Praat mee...