Round-up OVK (H): Leiden verrast met zege op ‘ongenaakbaar’ HIC

Breda handhaaft zich keurig als ‘best of the rest’ na de Grote Drie van in poule A; Qui Vive, Tilburg en hdm. In poule B zorgde Leiden in Amstelveen voor een grote verrassing door de vrijwel onaantastbare koploper HIC met 2-3 te verslaan.

Overgangsklasse A

Breda, de ploeg van vertrekkend coach Matthijs Brouwer, won met 3-2 van Alkmaar: ‘Wij hebben een lijn ingezet en die willen we graag doortrekken. De stand op de ranglijst is voor mij daarbij niet van het eerste belang. Na een 0-1 achterstand kwamen we binnen 20, 25 minuten op 3-1. Na rust was voor ons het resultaat heilig. Er zit heel veel in deze ploeg, alleen de jongens moeten dat nog gaan beseffen.’  Alexander Peulen zag zijn team goed spelen: ‘Wij hadden hier eigenlijk een punt verdiend, maar de wedstrijd van vandaag biedt veel aanknopingspunten voor de belangrijke wedstrijd van volgende week tegen Amersfoort.’

Huizen-Myra: interessant potje

Huizen en Myra maakten er een aangenaam potje van met een interessant scoreverloop. ‘Voor rust hield de doelman van Myra zijn ploeg in de race, maar gezien de 2e helft hebben wij hier terecht gewonnen’, aldus Robert-Jan Cox (Huizen). ‘Wij werkten hard en gaven toen geen kansen meer weg.’ Rense Siegmund (Myra): ‘Wij hadden er vandaag meer uit kunnen halen, vind ik. Helaas waren we niet zo scherp als vorige week tegen Breda.’

Qui Vive onbedreigd

Qui Vive blijft vooralsnog de onbedreigde koploper. Tegen Amersfoort had de ploeg ontegenzeggelijk het beste van het spel, maar de aanvallers van de thuisclub stuitten keer op keer op de voortreffelijke doelman van Amersfoort; de Pakistaan Salman Akhbar. Pas in de 66e minuut ging Amersfoort door de knieën dank zij een rake corner van wie anders dan Mark Weber. Tim Oudenaller (Qui Vive): ‘Hun keeper was uitstekend, maar ook defensief had Amersfoort het goed staan. Dat verdiende een compliment.’ Ray van der Klis, wegens ziekte van Siegfried Aikman de verantwoordelijke technische baas: ‘Wij stonden echt goed en hebben het Qui Vive zeer lastig gemaakt. Wij kregen na rust zeker 9 tot 10 strafcorners tegen, maar onze keeper deed het heel erg goed. Wij scoorden 2 uit 2 met de corner, maar helaas ging de laatste corner van Qui Vive er via de stick van onze eerste uitloper in.’

Eind illusies Cartouche

Tilburg maakte zondagmiddag een einde aan de illusies van Cartouche, dat na de nederlaag tegen hdm nu ook verloor van Pim Wijzenbeek c.s. 8 Punten achterstand op een plek die recht geeft op de play-offs is in deze fase veel te veel. Sonja Thomann (Cartouche): ‘Tilburg was zeker niet beter, maar wij benutten onze kansen niet en Tilburg wel. De 3-1 eindstand gaf beslist geen reëel beeld van de veldverhouding. We hadden een punt verdiend.’

Wijzenbeek: ‘Wij hebben uitstekend gespeeld, vind ik. De eerste 20 minuten hadden we Cartouche in de tang. Toen namen we te weinig afstand. Na rust speelden wij alsof wij achter stonden, terwijl dat niet zo was. We wilden niet consolideren, maar verder afstand nemen.’

Opmerkelijk incident: Cartouche moest de 2e helft beginnen met tien man, omdat de ploeg naar oordeel van de arbitrage te laat terug op het veld verscheen. De aanvoerder van de ploeg kreeg hiervoor een groene kaart.

Revanche Union

Union revancheerde zich grotendeels ten opzichte van de slechte beurt van vorige week tegen Ring Pass. ‘We hebben hard gewerkt tegen een tegenstander die met het mes tussen de tanden streed. Ik vond de 3-3 eindstand terecht, hoewel wij daar wel een uitspeelcorner voor nodig hadden.’ Dit laatste was meteen de teleurstelling voor de spelers van Rood-Wit, die daardoor een overwinning zagen glippen. Rutger Klein (Rood-Wit): ‘Natuurlijk is dat frustrerend, maar ik ben trots op het team. We speelden vandaag met 2 spelers uit de A-jeugd en twee uit de B-jeugd. Die deden het goed. Voor hetzelfde geld was het 6-6 of 5-7 geworden.’

Corners helpen hdm

Hdm kreeg Ring Pass op de knieën door 2 rake corners van Kieran Dartée en dit in een tijdsbestek van 4 minuten. Dartée sloeg rond de 50e minuut toe. Frank-Jan van Waveren (Ring Pass): ‘Wij hebben vandaag te weinig gekregen. We speelden ongelofelijk goed en hadden na rust zelfs kansen op 1-2. Het feit dat hdm dolgelukkig was met de overwinning, zegt genoeg.’ Eerder deze week werd bekend dat Van Waveren stopt bij Ring Pass: ‘We hebben in 3 jaar mooie dingen laten zien en ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een andere club.’

Kieran Dartée (hdm): ‘Het liep stroef vandaag, Ring Pass ging er volle bak voor en daar hadden we moeite mee. Het bleef lang 1-1, maar gelukkig konden we via de strafcorners het verschil maken.’

Breda-Alkmaar 3-2 (3-2)
1-0 Molenaar (sc), 1-1 Van Gool, 2-1 Naber, 3-1 Bal, 3-2 Bosma

Huizen-Myra 4-3 (2-2)
0-1 Beukering, 1-1 M. Noë, 2-1 Zeeman, 2-2 T. Bijlsma, 3-2 Libourel, 4-2 Mannink (sc), 4-3 Tel (sc)

Qui Vive-Amersfoort 3-2 (2-1)
0-1 Rijksen, 1-1 E. Otto, 2-1 De Waal, 2-2 Sun, 3-2 Weber (sc)

Tilburg-Cartouche 3-1 (2-1)
1-0 Krens, 1-1 Groen, 2-1 Van de Laar, 3-1 Swaen (sc)

Union-Rood-Wit 3-3 (1-1)
0-1 Grasveld, 1-1 Noordam (sc), 1-2 Katulski, 2-2 Van Eupen, 2-3 Loos, 3-3 Lepage (sc)

Hdm-Ring Pass 3-1 (1-1)
1-0 Kallenberg, 1-1 Stelwagen, 2-1 Dartée (sc), 3-1 Dartée (sc)

Overgangsklasse B

HBS-trainer-coach Rolf Meurkens vond het spel van zijn team ‘niet om aan te gluren. Zó slecht was het vandaag. Na rust hebben we nog iets kunnen doen met ballen op paal en lat, maar we verdienden niets.’ Nijmegen won aldus met 0-2 van HBS en doet volop mee om de play-offs. ‘Gelukkig ligt de druk bij de andere ploegen, wij gaan bezig met het proces om elke week beter te worden. Tegen HBS hebben we heel goed gespeeld. Enige minpunt is dat wij eerder een grotere afstand hadden moeten nemen van onze tegenstander.’

‘Verdiende overwinning’ Leiden

Leiden versloeg koploper HIC met 2-3 (zie de samenvatting op de video-overzichtspagina). ‘En Leiden heeft verdiend gewonnen, vind ik. Voor ons was het een frustrerende middag, want we kregen 8 corners met slechts één treffer daaruit, we raakten tweemaal de paal en eenmaal de lat’, aldus Dirk Verhagen (HIC). Craig Sieben (Leiden) liet weten dat zijn team zeer effectief speelde. ‘Tegen Push waren wij vorige week absoluut niet scherp genoeg. Vandaag heb ik genoten van ons spel en vlak voor tijd konden we ook nog de 2-3 maken.’

Phoenix en KZ in evenwicht

Phoenix en Klein Zwitserland zagen beiden mogelijkheden om te winnen en dan is een gelijkspel (2-2) over het algemeen een goede weergave van de verhouding op het veld. Joost van Hasselt (Phoenix): ’Het was niet hoogstaand van onze kant, maar daar gaat het in deze wedstrijden even niet om. Het was een knotsgekke eindfase waarin KZ vlak voor tijd op gelijke hoogte kwam via een strafbal. Die was terecht gegeven. De bal kwam uit een corner op een voetje van één van onze spelers.

Peter Kalfsterman (KZ): ‘Ik vond ons de 1e helft beter met eigenlijk geen kansen voor Phoenix. Maar deze ploeg beschikt over een dijk van een corner, dat kostte ons 2 tegendoelpunten. Na rust was het gelijkwaardig. Phoenix vind ik een lastige ploeg om te bespelen.’

Remise Push en Laren

Push en Laren kwamen ook een remise overeen, hoewel ze daar bij Push een nasmaak aan over hielden. 3 Minuten voor tijd scoorden de Bredanaars de 2-1, ‘en dan mag je het gewoon niet meer uit handen geven. We waren echter niet scherp genoeg, gaven in de laatste minuut een strafcorner weg en die ging er in’, aldus Herman Kruis (Push).

Rogier Lommel (Laren): ‘Ik vond ons de 1e helft beter spelen, maar na onze 0-1 werd Push sterker. Onze doelman Lars Franken heeft zijn waarde voor de  ploeg echter bewezen. Hij verrichtte een paar knappe reddingen. De 1-1 had niet mogen worden toegekend, want de bal werd op rand cirkel met de voet meegenomen. Dat was essentieel voor het verder verloop van de wedstrijd. Ik zag de wedstrijd uit onze handen glippen na de 2-1, maar gelukkig kon Van de Peppel nog een corner benutten.’

Play-offs Victoria in zicht

Victoria deed wat het moest doen om aan te blijven haken in de strijd om de play-offs. Het team won van Gooische, zij het met moeite. Het werd 2-1 in Kralingen in een duel dat lange tijd gelijk op ging. Boudewijn van Eijck (Victoria): ‘Na rust vond ik Gooische wat sterker, totdat wij de 2-1 maakten, maar ook daarna bleef het erg spannend.’ En Rob Bianchi (Gooische): ‘Wij staan opnieuw met lege handen, maar wij raken in vorm. Daarom kijk ik nu even over het resultaat heen. We hebben namelijk goed gespeeld, de wedstrijd was lange tijd in evenwicht.’

Play-offs Were Di uit zicht

Were Di tenslotte lijkt af te haken in de strijd om de play-offs. Dit na nederlagen tegen Laren (vorige week) en nu Almere. Volgende week wacht de lastige uitbeurt tegen Nijmegen. Steven Hendrickx (Were Di): ‘We gingen beide helften heel slecht van start en dat was vorige week ook al zo. Daardoor lopen we telkens achter de feiten aan.’ Almere sloeg kort na rust in 3 minuten tijd tweemaal toe; van 0-1 werd het 0-3 en Manuel Verga maakte er in de 47-ste minuut ook nog 0-4 van. Bart van der Wolff (Almere): ‘Vooral na rust startten wij super scherp. Na de 0-3 werd het nog even lastig, omdat we met 9 man op het veld stonden vanwege een gele en een groene kaart. Onze overwinning kwam echter niet meer in gevaar.’ Volgende week wacht de volgende topper: Almere-Laren.

HBS-Nijmegen 0-2 (0-1)
0-1 Hemesath, 0-2 Bakker

HIC-Leiden 2-3 (2-2)
1-0 Lejeune (sc), 1-1 Van Heijningen, 1-2 Van Heijningen, 2-2 Scheffers, 2-3 Meijer (sc)

Phoenix-Klein Zwitserland 2-2 (1-1)
0-1 Van Grimbergen, 1-1 Teeuwen (sc), 2-1 Teeuwen (sc), 2-2 Ellenbroek (sb)

Push-Laren 2-2 (0-0)
0-1 Van Dartel, 1-1 Tukkers, 2-1 Van de Weerden (sc), 2-2 Van de Peppel (sc)

Victoria-Gooische 2-1 (1-1)
1-0 Symons, 1-1 Bakker (sc), 2-1 Groenland

Were Di-Almere 2-4 (0-1)
0-1 De Geus, 0-2 De geus (sc), 0-3 Meijer (sc), 0-4 Verga, 1-4 Van Griensven (sc), 2-4 Loman