Round-up OVK heren: Cornerkanonnen liggen in stelling

Timmo Kranstauber, Kieran Dartée, Christiaan Teeuwen; de erkende cornerkanonnen lagen zondagmiddag in stelling tijdens de 2e competitieronde. Ze scoorden 3 maal en legden hiermee het fundament voor de zege van hun ploegen Cartouche, hdm en Push. Schaerweijde tekende voor een zevenklapper tegen Zwart-Wit en scoorde, ook bijzonder, alleen veldgoals.

Overgangsklasse A

Kranstauber lepelt er 4 binnen

Timmo Kranstauber (ex-Rotterdam) maakt zijn naam en faam voorlopig waar als ‘Grote Nieuwe Aanwinst’ van Cartouche. In de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Union maakte hij alle 4 de treffers; 3 corners en 1 strafbal. Vorige week tegen Laren ging het van een leien dakje voor Cartouche, maar Sonja Thomann zag haar team tegen Union minder goed acteren. ‘Na het frivole spel tegen Laren moesten we het vandaag gewoon simpel houden, maar dat ging niet eenvoudig’, meldde de coach van Cartouche.

Pancho van de Broek (Union) zag zijn team zich in ieder geval revancheren voor de slechte prestatie van vorige week. Breekpunt in de wedstrijd was volgens hem de onterecht afgekeurde 2-2. De arbitrage zag er geen treffer maar een strafbal in. Die werd prompt gemist en daardoor bleef het 2-1. ‘De uitslag geeft wat mij betreft een vertekend beeld.’

Dartée ‘getorpedeerd’ door Were Di

Bij Hdm was trainer-coach Ronald Hugers niet te spreken over de wijze, waarop Were Di de strafcorners van Kieran Dartée verdedigde. Dartée had er na een kwartier al 3 in liggen, maar bij die laatste treffer werd hij dusdanig geraakt door de 1e uitloper van de Tilburgers dat hij huilend het veld moest verlaten. Hugers: ‘Hij werd in mijn ogen getorpedeerd en daar ben ik niet blij mee.’ Het nam niet weg dat hdm voor rust al 5 treffers aantekende en na rust kwamen er nog eens 3 bij. Niels Blaak (ex-Ring Pass) nam de plek van Dartée moeiteloos in. Hij maakte na rust een corner en een strafbal.

Steven Hendrickx (Were Di): ‘Wij toonden iets teveel ontzag voor hdm, waardoor onze tegenstander op stoom kwam. We kwamen telkens 2 stappen te laat.

Over de situatie met Dartée: ‘Onze 1e uitloper kwam inderdaad in botsing, maar hij is zeker niet met opzet door deze speler heen gelopen.’

Zwaarbevochten zege HIC

Leiden en HIC speelden een felle wedstrijd tegen elkaar, waarbij assistent Marc de Moor van HIC na afloop sprak van ‘een zwaarbevochten zege. Wij hadden het goed staan, kregen zeker 4 hele grote kansen, maar die maakten wij niet. Leiden kwam daardoor in het duel terug en bij ons liep het stroef. Wij hadden wel de controle over de wedstrijd en ik denk ook dat de beste vandaag heeft gewonnen.’

Craig Sieben (Leiden): ‘We ging slap van start, maar ik vond het daarna een topduel van ons. De 1-1 bij rust was terecht, vond ik. Tijdens de 2e helft speelde HIC aanvankelijk beter, het werd 1-2 en wij gingen nadrukkelijk op zoek naar de 2-2. Die scoorden wij ook in de 67-ste minuut, maar die werd afgekeurd wegens gevaarlijk spel. Dat was zuur.’

Puike competitiestart Phoenix

Phoenix beleeft een puike start van de competitie. Met 6 uit 2 nestelt de ploeg uit Zeist zich voorlopig mede aan kop en dat is lekker voor de nieuwe coach Melchior Looijen.

Venlo speelde de 2e helft 23 minuten met een man minder, doordat de spelers van de thuisclub tegen groen, geel en zelfs een rode kaart (2x geel) aanliepen.

Bernardo Fernandes (Venlo): ‘Met 11 tegen 11 is het al moeilijk genoeg, laat staan dat je met 10 man in het veld staat. We speelden op zich goed, maar we moeten nu snel gaan leren op dit niveau.

Laren krijgt te weinig in Groenekan

Laren beleefde een teleurstellende start van de competitie met 0 punten uit 2 duels. Tegen Voordaan werd het 2-1, maar Laren toonde zich grote delen van het duel de beste ploeg. ‘Dat maakt het extra onbevredigend voor ons’, aldus trainer-coach Rik van Domburg (Laren). ‘Tijdens de 1e helft speelden we dominant en na rust kregen we meer kansen en meer corners. Helaas letten we vlak voor tijd 1 keertje niet goed op, er komt een lange bal door het middenveld en Voordaan maakt de kans af.’

Rein van Eijk, coach van Voordaan, erkent dat het spel van zijn team ‘niet de schoonheidsprijs verdiende. Ik ben blij dat hockey geen jurysport is, want het was niet al te best. Het moest van ver komen, maar het lukte mede dankzij onze individuele kwaliteit.’

Zwart-Wit op de pijnbank

Zwart-Wit hield degelijk stand tegen Schaerweijde. Bij rust was het 1-1, maar vlak voor het rustsignaal liep de thuisclub tegen een gele kaart aan. Dat nekte de ploeg in de 1e minuten na rust. Schaerweijde gaf gas en liep in de resterende straftijd uit van 1-1 naar 1-3. Die slag kwam Zwart-Wit niet meer te boven.

Gaby van Hout (Zwart-Wit): ‘Wij zijn tijdens de 2e helft afgedroogd op ervaring en klasse. We kregen een kans op 2-0, daarin moeten wij nog zakelijker worden.’

Bas Boogaard (Schaerweijde): ‘We kenden een lastige start, maar verder hebben we het goed gedaan. Na rust hebben we Zwart-Wit op de pijnbank gelegd. Qua tempo, fysiek en individuele kwaliteit kwamen ze er niet meer aan te pas.’

Statistieken

Cartouche – Union 4-1 (1-1)
1-0 Timmo Kranstauber (sc), 1-1 Max van Eupen, 2-1 Timmo Kranstauber (sc), 3-1 Timmo Kranstauber (sc), 4-1 Timmo Kranstauber (sb)
Hdm – Were Di 8-0 (5-0)
1-0 Kieran Dartée (sc), 2-0 Kieran Dartée (sc), 3-0 Kieran Dartée (sc), 4-0 Koen Bijen, 5-0 Jelmer Siersema, 6-0 Niels Blaak (sb), 7-0 Niels Blaak (sc), 8-0 Gijs van der Wallen
Leiden – HIC 1-2 (1-1)
0-1 Ruben Ridderbos, 1-1 Vincent van Nimwegen, 1-2 Vincent Spitaels
Venlo – Phoenix 1-3 (0-1)
0-1 Florian Kuijlenburg (sc), 1-1 Rik Sprengers, 1-2 Thije Kuijlenburg, 1-3 Gertjan Ashouwer
Voordaan – Laren 2-1 (0-1)
0-1 Siem Schoenaker, 1-1 Bob Rijksen, 2-1 Daan Jongejan
Zwart-Wit – Schaerweijde 1-7 (1-1)
0-1 Rein van Lennep, 1-1 Twan van Ginneken (sc), 1-2 Hamish Imrie, 1-3 Dominic Aarts, 1-4 Casper Horn, 1-5 Laurens Ashouwer, 1-6 Coen Merkx, 1-7 Ties Ceulemans

Overgangsklasse B

Breda neemt de corners beter

Breda speelde zeer aanvallend tegen HBS, maar maakte naar de zin van trainer-coach Mark Bouwman teveel schoonheidsfoutjes: ‘Gelukkig repareerden we dat in de omschakeling. Je kunt merken dat we nog zoekende zijn.’

De thuisclub had 2 rake corners van Bastiaan Steunenberg nodig om tot winst te komen. Thomas Immink (HBS): ‘Breda beschikt over een goede ploeg, waardoor wij niet in staat werden gesteld onze aanval goed op te bouwen. Over het geheel kan ik zeggen dat het duel is beslist op de strafcorners. Breda krijgt er 7 en maakt er 2, wij krijgen er 5 en maken er geen.’

Noordelijke derby voor Groningen

Groningen pakte 3 heel belangrijke punten, hoewel het seizoen pas 2 duels onderweg is. Met 4 uit 2 ontstaat er een gevoel van rust in de selectie van Angela Veeger. Beide ploegen lieten blijken onder geen beding te willen verliezen, waardoor een schaakspelletje ontstond tussen de beide 23 meterlijnen. Dat ging Groningen uiteindelijk beter af dan Zwolle.

Volgens Bert Bunnik (Zwolle) heeft zijn team de nederlaag aan zichzelf te wijten. ‘Na rust hebben wij heel veel aangevallen, maar het vizier mag nog wel wat scherper, vind ik.’ Groningen kreeg in de 60ee minuut een strafbal toegekend en dat buitenkansje liet Leonard Lohmeijer niet aan zich voorbij gaan.

Stichtsche speelt ‘klassiekertje’

SCHC speelde volgens Michiel van der Struijk ‘een klassiekertje’ tegen Huizen. Want: je moet scoren, anders win je niet. Stichtsche kreeg legio kansen, zette veel druk en was belangrijke delen de bovenliggende partij. Verder dan 2 rake corners van Thomas Vis kwam SCHC echter niet. ‘Wij hebben 2 punten laten liggen.’

Wouter van der Kloet, trainer-coach van Huizen, sprak naderhand van een terechte uitslag. ‘Voor rust was SCHC beter, maar wij kregen tijdens de wedstrijd ook kansen op winst. We hebben als team gestreden en met volle inzet gespeeld.’

Push dankt Christiaan Teeuwen

Push speelde zijn 1e thuisbeurt van het seizoen niet zoals het mogelijk is, maar pakte wel de 3 punten. Christiaan Teeuwen, terug op het oude nest, had met 3 gescoorde strafcorners een cruciaal aandeel in de zege.

Valk voor rust werd het 3-1 en na de 4-1 werd het er bepaald niet beter op, aldus Stefan Duyf (Push). ‘Er ontstond algehele malaise met onhandig en moeilijk spel.’

Ring Pass hoopte op puntje, maar pakt er 3

Van tevoren hoopt Ring Pass op een punt tegen Nijmegen, maar het werden er na 70 minuten zelfs 3. Voor rust kende Nijmegen een veldoverwicht, zo vertelde Bastiaan Ophof (Ring Pass). ‘Doordat wij goed verdedigden bleef het 0-0. Tussen de 40e en 60e minuut kwamen we goed in ons spel en in deze fase scoorden wij 2 maal.

Christian Cavallet (Nijmegen): ‘We hebben goed gespeeld en dominant hockey laten zien. Je zou bijna zeggen: het was best een prestatie om te verliezen. Maar Ring Pass deed het goed. Ze hielden de boel achterin dicht, gokten op een counter om zo rendement te halen. En dat lukte ze. Al met al houd ik een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd.’

Complimenten voor doelman Victoria

Bij een ruststand van 1-0 voor Victoria kreeg Gooische na rust in ieder geval 5 strafcorners te nemen in een poging de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet.  ‘Daarnaast hadden we ook nog eens 7, 8 veldkansen’, aldus Reinoud Wolff, ‘maar Victoria heeft met Akhbar een prima doelman in huis. Hij keepte uitstekend. Er had voor ons meer ingezeten, maar we konden over een langere periode goed meedoen met Victoria.’

Boudewijn van Eijck (Victoria) zag vooral tijdens de 1e helft prima hockey van zijn team. ‘Ik geloof dat Gooische 1 keer bij ons in de cirkel kwam. Na rust waren we een kwartier in balans, waarna onze tegenstander kwam opzetten. Gelukkig stonden we in de strafcornerverdediging goed vanmiddag.’

Breda – HBS 2-1 (1-0)
1-0 Bastiaan Steunenberg (sc), 1-1 Matthijs Verhoef, 2-1 Bastiaan Steunenberg (sc)
Groningen – Zwolle 3-2 (1-1)
0-1 Pieter-Jan Voerman (sc), 1-1 Lennart Schuur, 2-1 Jelmer Uildriks, 2-2 Pieter-Jan Voerman (sc), 3-2 Leonard Lohmeijer
Huizen – SCHC 2-2 (1-1)
0-1 Thomas Vis (sc), 1-1 Stijn Mennink (sc), 2-1 Mark Noë, 2-2 Thomas Vis (sc)
Push – Alkmaar 4-2 (2-1)
1-0 Christiaan Teeuwen (sc), 2-0 Christiaan Teeuwen (sc), 2-1 Sjoerd Molenaar (sc), 3-1 Max Kreft, 4-1 Christiaan Teeuwen (sc), 4-2 Sjoerd Molenaar (sc)
Ring Pass – Nijmegen 2-0 (0-0)
1-0 Raydon Cruz Delgado, 2-0 Pepijn Versteeg
Victoria – Gooische 2-0 (1-0)
1-0 Quintus Rischen (sc), 2-0 Roald Rietema (sc)