Round-up OVK Heren: hdm sluit af met zege in dubbele cijfers

10-0! Voor hdm mooi om op deze wijze de winterstop in te gaan, voor Amersfoort een zeperd waar ze zeker 3 maanden tegenaan moeten kijken. De zege bracht hdm 2 punten dichterbij de plekken die recht geven op de play-offs, want de nummers 1 en 2 van de ranglijst speelden gelijk tegen elkaar. In de AHL (Alfred Hitchcock League, poule B) blijven de nummers 2 tot en met 7 op vier punten van elkaar staan. En HIC staat daar soeverein 5 punten boven.

Poule A

Myra pakte 3 hele belangrijke punten, want door de zege op Alkmaar heeft het in de staart van de afdeling de ploegen voor zich (Ring Pass, Alkmaar, Rood-Wit) weer in het vizier. Dat geeft de burger moed in Amstelveen.

Myra kwam op eigen veld tot vijfmaal toe op voorsprong en viermaal daarvan kwam Alkmaar op gelijke hoogte. De 9e en laatste treffer van de middag, in de 67-ste minuut, was er eentje teveel voor de Alkmaarders. Rense Siegmund (Myra): ‘Het was een open duel met 2 ploegen die graag wilden hockeyen, maar ik vond het eigenlijk té spannend geworden.’

Breda meeste recht op winst

Breda won met 3-2 van Rood-Wit en beide coaches waren het er over eens, dat de winst terecht was gekomen bij de ploeg die hier het meest recht op had.

Matthijs Brouwer (Breda): ‘We maakten een sterke start door, maar na onze 1-0 werd het slordig. Na rust leverden we veel strijd en ontspon zich een typisch Overgangsklasseduel: op en neer golvend en met veel fouten gepaard gaand.’

Rutger Klein (Rood-Wit): ‘Breda toonde zich net iets slimmer, iets zakelijker en technisch vaardiger. Na rust wordt het door twee individuele fouten 3-1 en dan raken we de kluts kwijt.’

Keepers Huizen en Ring Pass blinken uit

Huizen en Ring Pass toonden zich beide tevreden met een punt. Ring Pass omdat het de punten hard nodig heeft en Huizen omdat het team teveel kansen om zeep hielp. Uitblinkers aan beide kanten waren deze middag de keepers.

Cartouche pakte 3 punten op Union en daarmee nestelt het team van Sonja Thomann zich voorlopig op de 4e plaats met 7 punten achterstand op nummer 2 Tilburg.

Union breekt het op dat de selectie zeer smal is. 3 Blessures betekende dat de ploeg 12 seniorenspelers over had. Dat aantal werd aangevuld met 3 spelers uit jongens B.

Hdm timmert er op los

Hdm timmerde er flink op los tegen het arme Amersfoort, hoewel dat er bij rust nog niet naar uit zag. Na 35 minuten stond het 3-0, na 70 minuten 10-0.

Nanco Jansonius (hdm): ‘De eerste helft was matig, maar na rust lieten we zien dat wij heel goed kunnen zijn. We speelden toen met meer lef en we durfden naar voren door te verdedigen. Ale remmen gingen los en het plezier spatte er vanaf.’

En waar eindigt het sprookje van Qui Vive? Lees hier het verslag van Tilburg – Qui Vive.

Hdm-Amersfoort 10-0 (3-0)
1-0 Rischen, 2-0 Dartée (sc), 3-0 Kallenberg, 4-0 Kallenberg, 5-0 P. van Straaten, 6-0 Kallenberg, 7-0 Siersema, 8-0 Dartée (sc), 9-0 Burkhardt, 10-0 Burkhardt

Myra-Alkmaar 5-4 (2-1)
1-0 Tel, 1-1 , 2-1 Bijlsma, 2-2 , 3-2 Tel, 3-3 , 4-3 Bijlsma, 4-4 , 5-4 Tel

Tilburg-Qui Vive 4-4 (1-1)
1-0 De Leeuw, 1-1 Weber (sc), 2-1 Van Wandelen, 2-2 De Waal, 3-2 Van Wandelen, 3-3 Haremaker, 4-3 Tacke, 4-4 Haremaker

Poule B

Leiden toonde karakter tegen Laren. Vooral na rust had de thuisclub het zwaar, want na een 2-2 ruststand liep Laren gestaag uit naar 2-4. Wedstrijd gespeeld, zou je dan denken, maar Leiden vocht zich uiteindelijk naar een 4-4.

Craig Sieben (Leiden): ‘De ruststand van 2-2 gaf de verhouding goed weer, maar Laren startte heel sterk aan de tweede helft. Na de 2-4 zagen we echter het echte Leiden. De laatste twintig minuten speelden we heel goed. We maken 4-4 en daarna had het ook als 5-4 of 4-5 kunnen eindigen.’

Rogier Lommel (Laren): ‘Wij hebben er niet uitgehaald wat er in zat. Na de 2-4 wordt het een rommeltje en geven we het in feite weg. Zonde, maar ik ben wel hartstikke trots, want we staan de komende 3 maanden alleen op de 2e plaats. Wie had dit gedacht? In mei speelden we nog play-outs om degradatie tegen Hudito.’

Play-offplek dichtbij voor Push

Push won afgetekend met 4-0 van Gooische en daarmee is de achterstand van de Bredanaars op een play-offplek nog maar 2 punten.

Herman Kruis (Push): ‘De eerste helft was slordig van onze kant, waarbij ik Gooische beduidend beter zag spelen dan in de eerste wedstrijd tegen ons. Na rust kwamen we beter in ons spel en Gooische gaf het na onze 2-0 eigenlijk op. Dat vond ik wel apart.’ Grote man aan de kant van Push was Quint van der Weerden die 3 corners raak mikte.

HBS scoorde 3 fraaie punten tegen Were Di dat de laatste weken niet echt op dreef is. Daarmee steeg het team van Rolf Meukens van de 12e naar de 10e plek op de ranglijst. Over de rechtmatigheid van de zege bestond geen twijfel, maar HBS liet Were Di na een 3-0 voorsprong terugkomen tot 3-2. Op dat moment waren nog 4 minuten te spelen.

HIC morst punten

Koploper HIC morste 2 punten tegen Klein Zwitserland, maar over het geheel genomen viel daar weinig over te zeggen.

Peter Kalfsterman (KZ): ‘HIC komt hiermee goed weg. Wij zetten HIC vanaf de eerste minuut onder druk en wij kregen de betere kansen. Tegen de verhouding in werd het 0-1, maar gelukkig wisten we vlak voor tijd de 1-1 te maken.’

Dirk Verhagen (HIC): ‘Veel spelers baalden na afloop, maar dat gevoel verdween toen wij kort terugblikten op de eerste helft van de competitie. Wij wonnen 5 duels op rij, we spelen nu gelijk tegen KZ en we staan 5 punten los van de concurrentie op de 1e plaats!’

Almere geeft gas na rust

Almere liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. De polderbewoners liepen gestaag uit naar 0-6 en in de slotfase mocht Phoenix iets terug doen.

Alex Verga (Almere): ‘De eerste helft was goed van onze kant, maar Phoenix speelde het ook slim. Na rust konden we beter ons geduld bewaren en dat hielp.’

Joost van Hasselt (Phoenix): ‘Na rust gaf Almere gas en daarop hadden wij geen antwoord.’

Victoria sterker dan Nijmegen

Victoria en Nijmegen besloten het kalenderjaar 2015 met een 4-1 uitslag. Boudewijn van Eijck (Victoria): ‘Wij waren vandaag stukken beter. We speelden met veel controle en op onze overwinning viel niets af te dingen, waarbij ik moet zeggen dat Nijmegen over een goede jonge ploeg beschikt die sterk is in de omschakeling.’

Christian Cavallet (Nijmegen): ‘Vanuit het niets stonden we binnen een kwartier op een 3-0 achterstand. Zelf kregen wij ook meer dan voldoende kansen om een doelpunt te maken. We zetten alles op alles, maar 7 minuten voor tijd werd het dan 4-0. Wij gingen echter niet bij de pakken neerzitten en mede daardoor scoorden wij vlak voor tijd toch nog een goal. Dat was dus karakter tonen. Wij kunnen in ieder geval terugblikken op de 1e helft van het seizoen en er ligt voor ons een mooie uitdaging vanaf maart. We willen zo lang mogelijk meedoen in de top-6.’

Leiden-Laren 4-4 (2-2)
0-1 Van Dartel, 1-1 Van Nimwegen, 2-1 Van Heijningen (sc), 2-2 Houting (sc), 2-3 De Vries, 2-4 Van de Peppel, 3-4 Hoek, 4-4 Barkmeijer

Push-Gooische 4-0 (0-0)
1-0 Van de Weerden (sc), 2-0 Van de Weerden (sc), 3-0 Van Battum, 4-0 Van de Weerden (sc)

HBS-Were Di 3-2 (1-0)
1-0 Vergnes, 2-0 Van de Kaaij (sc), 3-0 Vergnes, 3-1 Meijs, 3-2 Brekelmans

HIC-Klein Zwitserland 1-1 (0-0)
1-0 Van Son, 1-1 Pastoor (sc)

Phoenix-Almere 1-6 (0-1)
0-1 De Geus, 0-2 Meijer (sc), 0-3 Verga, 0-4 Kruisbrink, 0-5 Veldhuizen, 0-6 Pieters, 1-6 T. Kuilenburg (sc)

Victoria-Nijmegen 4-1 (3-0)
1-0 Pieket, 2-0 Van de Kamp (sc), 3-0 Van Huizen, 4-0 Symons, 4-1 Verhagen