Schaerweijde trekt Jelle Phijffer en Coen Visser aan

Schaerweijde heeft nog eens 5 nieuwe spelers aangetrokken voor het komende seizoen, meldt de club in een persbericht. De overgangsklasser haalde Jelle Phijffer (Kampong), Coen Visser (Rotterdam), Laurens Ashouwer (Phoenix), Scott Tupper (Canada) en Hamish Imrie (Schotland) naar Zeist.

Met veel plezier ziet de Hoofdklasse-degradant Phijffer terugkeren naar zijn oude club, hij werd voor zijn overgang naar Kampong bij Schaerweijde opgeleid. De 18-jarige spits maakte tijdens het 1e gedeelte van het vorige seizoen nog deel uit van JA1 van Kampong maar speelde na de winterstop regelmatig mee met Kampong Heren 1. In de play-offs tegen HGC maakte Phijffer zijn 1e en tot op heden enige doelpunt voor het 1e van de blauwhemden.

Visser wordt 2e keeper achter Arek Matuszak. Vorig jaar was de goalie dat nog in Rotterdam. Ashouwer kent Schaerweijde goed: hij was de afgelopen jaren actief als trainer, onder andere vorig jaar als assistent-coach van JA1.

Internationals Tupper en Imrie

Met Tupper (29) hoopt de club veel routine toe te voegen. Tupper is captain van het Canadese nationale team dat deelneemt aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met 236 caps is hij een ervaren verdediger en beschikt over een sleeppush. Hij speelde in voorgaande jaren op het hoogste niveau in de Duitse (UHC Hamburg – deelnemer EHL en kampioen van Duitsland) en Belgische (RC Brussel – deelnemer EHL) competities.

De Schotse spits Hamish Imrie (21) maakt deel uit van het Britse opleidingsteam Onder 23 dat toewerkt naar de Spelen van 2020. Hij kwam afgelopen jaar op het hoogste niveau uit bij Beeston in Nottingham, Engeland.

De Zeister vereniging noemt de selectie voor het seizoen 2016-2017 rond. Eerder sloot Floris Molenaar zich al aan bij de ploeg uit ‘De Kuil’.  Uit eigen opleiding sluiten Bas van Dedem, Jur van der Have en Mats Marree definitief aan bij het team.

Afscheid

Schaerweijde raakt ook spelers kwijt. Aanvoerder Thijn Knetemann stapt over naar Pinoké en talent Tijn Lissone gaat naar Amsterdam. Op de nieuw meegestuurde spelerslijst van Schaerweijde ontbreken en opzichte van vorig jaar ook Robin den Boer, Maarten Dik, Daan Dullemeijer, Alistair McLennan en Hylke van Slooten.

 

Lees meer


Wat vind jij? Praat mee...