Schlemielige nederlaag Cartouche bij rentree Kranstauber

Op schlemielige wijze deed Cartouche zichzelf zondagmiddag tekort in de topper in de Overgangsklasse B tegen koploper Push (2-4). Door vier tegentreffers uit een strafcorner, waarvan zeker twee onnodig, liet de thuisploeg het gat met Push groeien tot zes punten. Matchwinner was Floris van der Kroon, die drie keer scoorde.

Warm ingepakt keek Timmo Kranstauber op deze waterkoude dag het grootste deel van de wedstrijd vanaf de bank toe. Gehuld in een hoodie, met een capuchon om zijn hoofd, zijn handen in handschoenen gestoken en zijn benen in een lange trainingsbroek, nam de strafcornerspecialist voor het eerst sinds een maand of tien weer op de bank van Cartouche plaats.

Timmo Kranstauber baalt van de onnodige nederlaag. Foto: Willem Vernes

Rentree Kranstauber

Aan het eind van vorig seizoen, waarin Kranstauber liefst dertig keer scoorde, scheurde hij vlak voor de play-offs zijn voorste kruisband af. Inmiddels traint hij sinds de winterstop weer met de ploeg mee. Vorige week maakte hij al zijn eerste speelminuten, met Heren 2. Trainer Pieter Pieterse is echter nog voorzichtig met hem. Twee keer gunde hij hem een invalbeurt. Pieterse liet zich niet verleiden om in deze belangrijke topper al te veel risico met Kranstauber te nemen. Bovendien sleepte Steven Doorman twee corners weergaloos binnen.

Maar vanaf de bank zag Kranstauber hoe Cartouche op schlemielige wijze tegendoelpunten kreeg. Floris van der Kroon, de strafcornernemer van Push, sleepte al na zeven minuten een ogenschijnlijk houdbare bal over de grond raak. In de winterstop nam Push afscheid van zijn eerste strafcornernemer Christiaan Teeuwen, die voor zijn studie Innovation Management voor een half jaar naar Finland verhuisde. Sindsdien is Van der Kroon de nummer één en die keuze betaalde zich tegen Cartouche uit.

Floris van der Kroon was met drie treffers belangrijk. Foto: Willem Vernes

Drie goals van Floris van der Kroon

Van der Kroon was op dreef. Met twee rake strafcorners in de eerste twintig minuten na rust (de 1-3 en de 1-4) besliste hij de wedstrijd voortijdig. De eerste werd onderweg nog aangeraakt, de tweede werd te ver naar rechts aangegeven en pushte hij op de handschoen van de keeper, die hem in zijn eigen zijnet verwerkte.

‘Toen wist ik: we pakken deze pot’, zei Van der Kroon na afloop van de wedstrijd waarin hij ook nog een belangrijk aandeel in de tweede goal van Push had. Die werd door Bart Versluis binnengeslagen uit de rebound van zijn strafcorner. Dit alles zorgde ervoor dat de topper niet de bloedstollende slotfase kreeg die het verdiende.

‘Ik moet de corners nog terugzien’, zei Cartouche-coach Pieter Pieterse. ‘Feit is wel dat we te veel corners weggaven en dat we die niet goed uitverdedigden. Maar verder kan ik alleen maar tevreden zijn. We speelden goed. We hielden ons aan de afspraken. We creëerden kansen. We haalden corners. Alleen bijna elke corner van hen was raak. Daarop hebben we de wedstrijd verloren. Maar verder ben ik tevreden.’

Cartouche-coach Pieter Pieterse was ondanks de nederlaag tevreden over het spel van zijn ploeg. Foto: Willem Vernes

Het verschil blijft klein in de Overgangsklasse B

Bij winst had Cartouche de koppositie met Push gedeeld, maar door de nederlaag zakt de ploeg van Pieterse naar de derde plaats en kan het ook worden ingehaald door Klein Zwitserland en Victoria als zij hun inhaalwedstrijd winnen. Het verschil is klein. ‘Daarom probeer ik niet te veel naar de ranglijst te kijken. Ons spel is gedurende het seizoen verbeterd, maar de resultaten moeten wel gaan komen. Daarvan baal ik vandaag het meest.’

Voor Push lonkt in de verte het kampioenschap al voorzichtig, al hijgt de nieuwe nummer twee Qui Vive nog steeds in de nek. Het verschil met de ploeg uit Breda bedraagt drie punten. ‘Natuurlijk zou het jammer zijn als we deze voorsprong nog uit handen geven’, zei Van der Kroon. ‘Maar ons doel blijft hetzelfde. We gaan voor de Promotieklasse. We willen bij de bovenste vijf eindigen.’

Cartouche – Push 2-4 (1-2)
‘7 Floris van der Kroon 0-1 (sc)
’30 Steven Doorman 1-1 (sc)
’33 Bart Versluis 1-2 (sc)
’43 Floris van der Kroon 1-3 (sc)
’52 Floris van der Kroon 1-4 (sc)
’61 Steven Doorman 2-4 (sc)


Wat vind jij? Praat mee...