Tilburg leeft nog: ‘Maar die late tegentreffer is heel zuur’

Tilburg leeft nog. De nummer 2 van de Overgangsklasse A speelde zondag met 4-4 gelijk tegen koploper Qui Vive, waardoor de achterstand 3 punten blijft. ‘Maar het is zuur dat je 2 minuten voor tijd de 4-4 om je oren krijgt’, zegt aanvoerder Jan-Maarten Tacke (rechts op de foto).

Wat Tilburg ook probeerde, het lukte de Brabanders niet om afstand te nemen van Qui Vive. Vooral de 1e helft was de thuisploeg een stuk sterker dan de koploper. Tilburg kreeg aardig wat kansen en Qui Vive stelde daar slechts 1 strafcorner tegenover. Die was wel meteen raak, waardoor er in de rust – geheel tegen de verhoudingen in – 1-1 op het scorebord stond.

Gelijkspel wel of niet verdiend?

Tacke: ‘Voor rust vergaten we het af te maken. Dat is heel zuur. Maar in de 2e helft vond ik Qui Vive sterker dan in de 1e helft. Op een basis van de 1e helft zou ik zeggen dat een gelijkspel niet verdiend is. Maar op basis van de 2e helft misschien wel.’

In die 2e helft knokte Qui Vive zich nog eens 3 keer terug van een achterstand. Een minuut of 5 voor tijd leek Tacke de winnende treffer op zijn naam te schrijven, maar in de slotfase liet Qui Vive wederom zien dat het zich niet zomaar gewonnen geeft. Wouter Haremaker schoot de 4-4 binnen, waardoor Tilburg genoegen moet blijven nemen met de 2e plaats.

#RoadtoHoofdklasse

En dat terwijl iedereen bij Tilburg het erover eens is. De spelers, de voorzitter, de barman: iedereen zegt hetzelfde. Heren 1, vorig gedegradeerd, moet terug naar de Hoofdklasse. Ook de presentatiegids van dit seizoen laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Op de cover prijkt de hashtag #RoadtoHoofdklasse.

Ook Tacke spreekt die doelstelling uit: ‘We doen er alles aan om terug te keren in de Hoofdklasse. Dat stralen we ook uit. We hebben geen slechte 1e seizoenshelft gedraaid. Het had alleen net iets beter gekund. Alleen tegen hdm (0-2 nederlaag) hebben we een slechte wedstrijd gespeeld. Voor de rest hebben we het aardig gedaan.’