Trainer-coach Alexander Peulen stopt einde seizoen bij Alkmaar

Alexander Peulen stopt ermee, zo is donderdagavond bekendgemaakt, als trainer-coach van Overgangsklasser Alkmaar. Aan het einde van het seizoen zet hij een punt achter een dienstverband van drie seizoenen bij Heren 1.

Peulen is niet ‘in’ voor een nieuwe job als hoofdcoach. Hij richt zijn focus na juni volledig op zijn maatschappelijke loopbaan, een nevenfunctie in het onderwijs en zijn jonge gezin.

De trainer-coach was niet alleen drie jaar verantwoordelijk voor Heren 1, in het verleden was hij dit even zo lang bij Dames 1. Daarvoor was hij zelf speler en aanvoerder van de hoofdmacht. Het was de periode dat Alkmaar als subtopper een geducht woordje meesprak in de Overgangsklasse.

Tijdens zijn eerste seizoen bij Heren 1 promoveerde Peulen direct naar de Overgangsklasse. Vorig seizoen handhaafde het team zich en dit seizoen zal het enorm moeilijk worden om in ieder geval rechtstreeks degradatie te ontlopen. Alkmaar is momenteel hekkensluiter in de Overgangsklasse B met één punt uit twaalf duels.


Wat vind jij? Praat mee...