OVK (H): Vooral veel uitblinkende doelmannen

Was het zondag een beetje de dag van de doelman? Vanaf verschillende velden vernamen we grote complimenten voor het werk van de doelverdedigers. Dirk-Jan Glas was de held van HBS, Renz van der Wal keepte een puike pot bij HIC en de goalie van Groningen, Marc Stevenson, zou volgens trainer-coach Stefan Duyf (Push) binnenkort wel eens een telefoontje kunnen verwachten van bondscoach Max Caldas. Stevenson was kortom een ferme sta-in-de-weg in Breda.

Poule A

Breda – Were Di 4-7 (3-1)

Breda zit in de hoek waar de klappen vallen. Bij rust ging de ploeg nog fier aan de leiding tegen Were Di (3-1), maar tijdens de tweede helft stortte het als een kaartenhuis in elkaar. Van 3-1 liep Were Di uit naar 3-6.

Sven Coenen (Breda): ‘We hadden de zaak goed op orde en na rust gaven we tien procent minder energie. En dan blijkt het vertrouwen broos. Were Di kwam vlot op 3-3 en toen ontstond er een gevoel van: het zal toch niet wéér… De beste remedie hier overheen te komen is een overwinning.’

Arend-Jan Broekmans (Were Di): ‘We stonden na de eerste helft met 3-1 achter, maar we gaven niet veel kansen weg. Breda wist alleen te scoren uit strafcorners. Tijdens de tweede helft speelden we met meer overtuiging, we konden elkaar goed vinden en stonden in veel gevallen perfect gepositioneerd.’

HBS – Voordaan 1-0 (1-0)

HBS speelde volgens trainer-coach Thomas Immink ‘een spuuglelijke wedstrijd. Het was heel slecht, maar je hoort mij niet klagen want we wonnen met 1-0. We kregen tijdens de hele wedstrijd maar één strafcorner en het rendement was honderd procent.’

Voor Peter Jonker was het niet alleen maar malaise. ‘Natuurlijk is het resultaat waardeloos, maar we speelden beter dan de laatste weken. Alleen, we schoten niet met scherp. Ik moet erbij zeggen dat de keeper van HBS écht veel ballen heeft tegengehouden.’ Zo kreeg Voordaan zeven corners, maar Adriaan Stolk slaagde er ditmaal niet in zijn pogingen in een doelpunt om te zetten.’

’28 Tim Ossewaarde 1-0 (sc)

HIC – Schaerweijde 3-3 (1-1)

HIC en Schaerweijde maakten er een mooie en spannende pot van. Suzan Veen (Schaerweijde): ‘En dat is een compliment voor de ploeg, want wij speelden met rouwbanden vanwege het overlijden van Hylke van Slooten. Daar ging veel emotie mee gepaard.’

Helen Lejeune (HIC): ‘Wij speelden tot aan de 3-1 echt goed. We gaven weinig weg en onze doelman speelde een uitstekende wedstrijd. Na die 3-1 ging Schaerweijde forceren en dat leverde ze nog de 3-3 op. Ik vind het jammer voor mijn spelers. Ze waren na afloop zelf ook erg boos dat we twee punten hadden ingeleverd.’

Hurley – Huizen 3-1 (3-0)

Hurley wist het duel tegen Huizen al voor rust te beslissen. De tussenstand was op dat moment 3-0.

Reinoud Wolff (Hurley): ‘Wij liepen eigenlijk geruisloos uit en ook na rust deden we het prima. Het lukte alleen niet om de 4-0 te maken, terwijl we daarvoor wel grote kansen kregen. Huizen maakte nog wel de 3-1, maar echt in gevaar kwam onze zege niet. Uitgangspunt was vandaag om geen punten te morsen en dat is gelukt.’

Wouter van der Kloet (Huizen): ‘Tijdens de eerste helft kregen we te eenvoudig doelpunten tegen en we slaagden er niet in om Hurley pijn te doen. Na rust ging het grote delen van de tweede helft beter. Na de 3-1 hoop je de aansluitingstreffer te maken, we kregen daartoe ook een paar kleine kansjes, maar Hurley was de terechte winnaar.’

Philip Thiadens 1-0
Christiaan Stroboer 2-0
Christiaan Stroboer 3-0
Stijn Mennink 3-1 (sc)

Leiden – Nijmegen 1-1 (1-1)

Leiden en Nijmegen deelden de punten. De thuisclub was daar blijer mee dan de gasten.

Bas Bogaard (Nijmegen): ‘Het was vandaag niet zo goed van onze kant. Het was een slechte eerste helft. Het leek alsof wij speelden met het idee dat we tegen de onderste ploeg op de ranglijst wel wat minder energie konden leveren. Na rust zetten we veel druk en dwongen we kansen af. Leiden verdedigde goed en wij deden onszelf tekort.’

Mats van Uden (Leiden): ‘Het is heel goed gegaan bij ons. We waren stukken beter dan Nijmegen, dat moeite had met ons spel. Daardoor speelden ze veel de lange bal. Na rust vond ik ons eigenlijk ook beter dan Nijmegen.’

‘6 Derk Hoek 1-0
’33 Daan ’t Gulde 1-1

Zwolle – USHC 0-2 (0-1)

USHC proostte na afloop op een 0-2 overwinning op Zwolle. Het was de vierde overwinning van het seizoen voor de promovendus uit Utrecht, dat optimaal rendement peurde uit de verkregen mogelijkheden.

Joost van Hasselt (USHC): ‘Het was niet goed, we maakten veel fouten, maar twee kansen leverden twee doelpunten op. Als team hebben we hard gewerkt en ik ben er trots op dat we na de heenronde al op twaalf punten staan.’

Pancho van den Broek (Zwolle) was teleurgesteld: ‘Wij doen veel te weinig met de kansen die we krijgen en daarom staan we momenteel waar we staan. We zijn gewoon niet gretig genoeg in de cirkel. We duwen niet door.’

’31 Maxim Ruitenbeek 0-1 (sc)
’58 Rico Doran 0-2

Poule B

Gooische – Cartouche 3-2 (0-0)

Cartouche staat even aan de verkeerde kant van de streep. Na de 1-4 nederlaag van vorige week tegen Zwart-Wit, was ditmaal Gooische te sterk voor de équipe van Pieter Pieterse.

Pieterse: ‘In balbezit en qua cirkelpenetraties waren wij bovenliggend, maar het lukte gewoon niet vandaag. We willen graag meer met elkaar, maar ik miste een stukje meedogenloosheid.’

Robbert Paul Aalbregt, interim van Gooische: ‘Ik weet niet waar de jongens het vandaan haalden, maar ze speelden verschrikkelijk goed. We hadden een plannetje gesmeed en dat voerde iedereen goed uit. We hebben zeventig minuten lang de longen uit ons lijf gelopen.’

’39 Steven Doorman 0-1 (sb)
’43 Tom van Wieringen 1-1 (sc)
’47 Steven Doorman 1-2 (sc)
Thiemo Zeeman 2-2
’67 Frank van der Hulst 3-2

Phoenix – Leonidas 2-2 (1-1)

Phoenix en Leonidas deelden de punten en achteraf waren beide coaches daar niet echt tevreden mee.

Melchior Looijen (Phoenix): ‘Dit was teleurstellend in de wetenschap dat we zeker twintig procent beter kunnen dan we lieten zien. Met een klein beetje extra hadden we een beter resultaat neergezet. De kwestie is dus wat je er voor over hebt om te willen winnen.’

Bas Dirks zag één van zijn spelers bij een tussenstand van 1-1 een strafbal missen, ‘maar gelukkig komen we twee minuten daarna alsnog op 1-2. Vervolgens krijgen we drie, vier prima mogelijkheden om de 1-3 te maken. We hebben nog te veel kansen nodig om goals te maken.’

Wouter Heuterman 0-1
Paul Verhagen 1-1
Sander van Eijck 1-2
Thije Kuijlenburg 2-2

Push – Groningen 1-1 (1-1)

Push beet zich stuk op Groningen, dat zich na rust alleen maar kon beperken tot tegenhouden. Dat lukte door zeven strafcorners te pareren en dankzij uitstekend keeperswerk van Marc Stevenson.

Stefan Duyf (Push): ‘Deze jongen kan denk ik binnenkort een telefoontje verwachten van Max Caldas, zo goed was hij vandaag. We konden aanvallend zeker een vuist maken, maar we slaagden er niet in om door de muur van Groningen te beuken. En dat was jammer, want uit de laatste drie duels halen we nu slechts twee punten.’

Aanvoerder Lennart Schuur van Groningen: ‘We hebben het zeer verdienstelijk gedaan. We hebben met man en macht verdedigd. Tijdens de eerste helft konden we nog aardig mee hockeyen, maar na rust was het een kwestie van alles tegenhouden. Dit was het maximaal haalbare resultaat voor ons.’

Tim Kuhr 0-1
Bart Mabelis 1-1

Qui Vive – Klein Zwitserland 3-3 (1-1)

Qui Vive en Klein Zwitserland maakten er een gave pot hockey van. Mooi duel, spannend, goed spel en van top Overgangsklasseniveau.

Tim Oudenaller (Qui Vive): ‘Ja, het was echt goed vanmiddag. We speelden tegen een mooie ploeg, er zat schwung in de pot en beide keepers hielden er cruciale ballen uit.’

Don Tissen (KZ): ‘Alles zat erin vandaag, ik vind wel dat wij onszelf iets tekort hebben gedaan. Het gelijkspel gaf de verhoudingen goed weer, waar wij toch wel de meeste kansen kregen.’

Union – Laren 0-1 (0-1)

De trainer-coach van Laren, Rick van Domburg, omschreef de 0-1 overwinning van zijn team als een ‘werkzege’. ‘Ik vond het geen goed duel, maar ik zag wel dat wij echt beter waren. Wanneer we iets gedisciplineerder hadden gespeeld, hadden we dikker gewonnen dan nu. Het was niet mooi, wel effectief.’

’19 Robbert van de Peppel 0-1

Zwart-Wit – Victoria 1-2 (1-0)

Zwart-Wit slaagde er niet in om de lijn van vorige week door te trekken. ‘En dat was balen, want wij verliezen onnodig’, meldde Pim Wijzenbeek (Zwart-Wit) na afloop. ‘We komen heel snel op 1-0 maar we verzuimen om die voorsprong tijdens de eerste helft uit te bouwen. We kregen zeker tien kansen en Victoria hooguit twee.’

Boudewijn van Eijck (Victoria) deed goede zaken met zijn team. Na de uitslagen van zondag steeg Victoria naar de derde plaats met slechts twee puntjes achterstand op Qui Vive. ‘Na de 1-0 maakten wij het spel, maar we kwamen pas diep in de tweede helft op 1-1. Uiteindelijk werd het nog een zwaarbevochten 1-2 overwinning.’

‘2 Daan Dekkers 1-0
Tom Geuskend 1-1
Coen Verdoorn 1-2