OVK (H): Pak slaag van jewelste voor Voordaan

Vorig seizoen zaten ze samen op de bank bij Schaerweijde; Bas Bogaard en zijn assistent Peter Jonker. Afgelopen zondagmiddag stonden ze tegenover elkaar als coaches van Nijmegen en Voordaan. Voor Jonker & Co werd het een lesje in nederigheid, want op eigen veld kregen ze een pak slaag van jewelste (2-8) van de Gelderlanders. In Poule B gaat voor het eerst Push aan kop, maar in deze afdeling is het voortdurend een kwestie van stuivertje wisselen.

Overgangsklasse A

Breda – Hurley 1-1 (1-0)

Breda slaagde er in om koploper Hurley twee punten afhandig te maken en dat is geen gewone zaak dit seizoen. Sven Coenen, assistent-coach van de thuisclub was er wat blij mee. ‘De ploegen ontliepen elkaar niet veel, vind ik. We gaan met een 1-0 ruststand de kleedkamer in en waren vast van plan om tijdens de tweede helft door te drukken, maar Hurley maakte uit een strafcorner de 1-1. In het slot kregen beide teams kansen op de winnende treffer. Persoonlijk vond ik het een wedstrijd op hoog niveau.’

Reinoud Wolff (Hurley) op zijn beurt vond dat zijn tegenstander er een ‘leuke spelopvatting’ op na hield. ‘We kregen voor rust drie, vier kansen maar die maakten we niet, waarbij ik moet zeggen dat we een kwartier lang niet goed in de wedstrijd zaten. Ook na rust krijgen we mega-kansen en de gelijkmaker liet lang op zich wachten.’

Tijn Holdrinet 1-0
Philip Thiadens 1-1

HIC – USHC 1-1

HIC morste twee punten tegen USHC, dat frank en vrij speelde en in Amstelveen wederom een puntje sprokkelde.

Helen Lejeune (HIC): ‘Helaas zijn wij er nog niet in geslaagd om zo vrijuit te spelen als onze tegenstander. Eerlijk gezegd mag dit niet te lang uitblijven, maar ik heb het gevoel dat het wel goed komt. Ditmaal gingen we slordig met onze kansen om en ik miste een stukje wil om te winnen.’

Joost van Hasselt (USHC): ‘Misschien hebben we een beetje mazzel gehad, maar op zich hebben we ons strijdplan goed uitgevoerd. We zijn nu vier duels op rij ongeslagen, maar we zullen er ook nog wel een keertje flink van af gaan.’

… 1-0
Thomas van Battum (sc) 1-1

Huizen – Leiden 1-0 (1-0)

Huizen won op eigen terrein met nipt verschil van Leiden. Hoe twee coaches verschillend tegen een wedstrijd kunnen aankijken.

Mats van Uden (Leiden): ‘We speelden tegen een team waar we normaal gesproken van moeten winnen. Ik miste helaas wat stabiliteit in onze ploeg omdat onze centrale middenvelder er vandaag niet bij was. We kregen kansen op 1-1, waardoor paniek ontstond bij Huizen. Jammer, een gemiste kans.’

Wouter van der Kloet (Huizen): ‘Een zeer verdiende zege. We waren 65 minuten de bovenliggende partij en in balbezit waren we een stuk beter. We verzuimden echter de trekker over te halen. Leiden sloeg vier minuten voor tijd nog een keer op de paal, dat was het enige.’

’31 Thijs Noe 1-0

Schaerweijde – HBS 3-2 (1-0)

Schaerweijde lijkt de weg in te slaan richting de bovenste plaatsen. Tegen het tot dusver goed presterende HBS werd het 3-2.

Er leek bij Schaerweijde niet veel aan de hand, tot de ploeg bij een tussenstand van 2-0 in de tweede helft plots twee gele kaarten opliep. HBS maakte handig gebruik van de overtalsituatie, want in korte tijd hockeyde het team uit Bloemendaal naar 2-2. Uiteindelijk pakte de thuisploeg toch de zege: 3-2.

Thomas Immink (HBS): ‘Ik ben er trots op dat wij onszelf tegen dit soort ploegen in de situatie brengen dat we kunnen winnen. Helaas misten we een strafbal en was het over de hele wedstrijd gezien tweemaal vijf minuten onvoldoende. In één van deze periodes kregen we de 3-2 om de oren.’

Suzan Veen (Schaerweijde): ‘De eerste helft vond ik ons heel sterk spelen en verzuimden we verder uit te lopen. Na de gele kaarten ontstond er wat chaos bij ons, maar we bleven geloven in een goede afloop.’

Volgende week mag Schaerweijde op bezoek bij Hurley.

Jur van de Have 1-0
Pieter-Jan Voerman 2-0
Sake Hermans 2-1
Sake Hermans 2-2
Casper Rietveld 3-2

Voordaan – Nijmegen 2-8 (0-3)

Nijmegen liet er tegen Voordaan geen gras over groeien. Na een 0-3 ruststand liep het team van Bas Boogaard gaandeweg uit naar een 1-7 voorsprong. Dat heet een klassieke oorwassing voor Voordaan.

Peter Jonker (Voordaan): ‘Dit leek nergens op. Wij kunnen veel beter dan dit, maar klaarblijkelijk is de gifbeker dieper dan wij dachten. Aan de andere kant: of je met 2-3 of met 2-8 verliest, het blijven gewoon drie punten die je niet pakt. Het zegt niet dat wij volgende week gewoon weer kunnen winnen. Bas Boogaard heeft een mooi team gemaakt van Nijmegen, maar voor ons was dit een lesje in nederigheid.’

Bogaard: ‘Wij hebben scherp gespeeld. Het ging boven verwachting goed, maar we moeten ons blijven realiseren dat we nog gewoon op weg zijn. De komende drie duels tegen USHC, HIC en Leiden zullen we hetzelfde moeten blijven geven.’

Were Di – Zwolle 6-3 (3-0)

Were Di was hard toe aan een lekkere zege en die kwam er tegen Zwolle. Het werd 6-3 na een geruststellende 3-0 tussenstand bij rust.

Arend-Jan Broekmans (Were Di): ‘Het was onze tweede zege van het seizoen en daar viel niets op af te dingen. We speelden goed, we dwongen kansen af en we maakten ze ditmaal ook echt goed af. Na de 3-0 bij rust konden we vrijuit hockeyen.’

Pancho van den Broek (Zwolle): ‘Het klinkt vreemd, maar we verdedigden voor rust prima. Were Di scoorde twee corners en achterin maakten we één individueel foutje dat meteen werd afgestraft. Aanvallend gingen we echter slordig en slecht met onze mogelijkheden om. Dat ging zonder dreiging en zonder overtuiging.’

Groningen – Phoenix 2-2 (2-1)

Groningen en Phoenix deelden de punten en daar zag het na de beginfase niet naar uit. Na zeven minuten leidde Groningen reeds met 2-0 en Phoenix-coach Melchior Looijen vreesde voor een lange middag.

Looijen: ‘Dat was inderdaad een slechte start, maar we wisten ons gelukkig te herpakken. Het past ook in de lijn, want we kenden een hele goede trainingsweek. Tijdens de tweede helft speelden we uitstekend, Groningen kreeg toen geen kans meer behalve in de laatste minuten.’

Angela Veeger (Groningen); ‘Het leek wel of wij na de 2-0 niet meer durfden, dat was geweldig jammer. We kregen kansen op 3-0 en 4-0, maar vlak voor rust werd het in plaats daarvan 2-1. En na rust lukte het helemaal niet meer.’

‘2 Lennart Schuur 1-0
‘5 Alexander Laarman 2-0
’28 Florian Kuijlenburg (sc) 2-1
’60 Florian Kuijlenburg (sb) 2-2

Klein Zwitserland – Cartouche 2-3 (1-1)

Klein Zwitserland en Cartouche maakten er een enerverend duel van, dat onder grote publieke belangstelling werd afgewerkt. Grote man van de wedstrijd werd Steven Doorman, die driemaal raak mikte uit een strafcorner. Die laatste, en daarmee de winnende treffer, kwam tot stand via een klassieke uitspeelcorner.

Don Tissen, assistent van KZ: ‘Dit is nu de tweede keer dat wij punten verliezen door een uitspeelcorner. Tegen Gooische was dat ook al zo. Het scheelt ons toch weer twee puntjes. Het was een wedstrijd waarin het dicht bij elkaar lag. KZ had meer balbezit, Cartouche kreeg meer mogelijkheden.’

Pieter Pieterse (Cartouche): ‘Het was een mooi duel van beide kanten. Het spel golfde op en neer, maar op basis van het getoonde veldspel vond ik dat we terecht hebben gewonnen. Dat hadden we trouwens mede te danken aan onze doelman Thom Veldhuizen die het uitstekend deed. Dit was voor ons toch een wedstrijdje van aanhaken of afhaken.’

’10 Steven Doorman (sc) 0-1
’22 Koen Bijen 1-1
’42 Steven Doorman (sc) 1-2
’57 Martijn van Grimbergen 2-2
’71 Steven Doorman (sc) 2-3

Laren – Gooische 3-3

Voor het verslag van Laren – Gooische zie hier.

Push – Union 2-0 (0-0)

Push staat na de achtste speelronde op de eerste plaats, maar volgens trainer-coach Stefan Duyf speelde zijn team niet als een koploper. ‘Union maakte het ons zeer lastig, het is een stugge ploeg, maar dankzij hard werken hebben we deze overwinning binnengehaald. Tijdens de tweede helft pakten we de bal tot tweemaal toe in de press af en daardoor werd het 2-0. Evengoed hing ook de 1-1 in de lucht.’

Siebe Bos 1-0
Gijs van de Ven 2-0

Victoria – Qui Vive 2-2 (1-1)

Victoria en Qui Vive maakten er op zich een leuke pot van, hoewel trainer-coach Tim Oudenaller daar anders over dacht: ‘Een gelijkspel was wel terecht. Wij waren iets meer aan de bal, Victoria kreeg de grootste kansen.’

Victoria moest het stellen zonder de vaste doelman Salamn Akhbar, die zaterdagmiddag op zijn fiets werd aangereden toen hij boodschappen deed. Boudewijn van Eijck (Victoria): ‘Hij werd ook nog eens tien meter meegesleept door de auto die hem aanreed, dus dat zag er allemaal lelijk uit. In het ziekenhuis bleek dat hij onder de schaafwonden zat, maar gelukkig niets ernstigs. Dezelfde avond mocht hij weer naar huis.’

Over het spel van zijn ploeg: ‘Ik ben tevreden met de uitslag en terecht maakten wij twee minuten voor tijd ook de 2-2. Het laatste kwartier van de wedstrijd was echt voor ons.’

Compliment van de coach was er voor de reservedoelman van ‘Vic’: Willem Houck.

’23 Charly Stubbling 1-0
’35 Jelle Westendorp 1-1
’55 Jelle Westendorp 1-2
’68 Coen Verdoorn 2-2

Zwart-Wit – Leonidas 2-1 (1-0)

Pim Wijzenbeek zag zijn ploeg Zwart-Wit moeizaam winnen van Leonidas. ‘Ik ben mijn stem kwijt, zoveel heb ik moeten roepen tijdens de tweede helft. Tijdens de eerste helft ging het allemaal prima, maar daarna helemaal niet. Het werd een soort van gestolen overwinning. Aan de andere kant heb ik gezegd: vandaag maakt het mij niet uit hoé we winnen, áls we maar winnen.’

Bas Dirks (Leonidas): ‘We verloren de wedstrijd drie minuten voor tijd, terwijl Zwart-Wit na rust slechts eenmaal in onze cirkel kwam. De cornerverhouding was 0-5. Dat zegt wel iets. Met 1-1 had ik vrede gahad, met deze 2-1 niet.’

Zwart-Wit maakt zich de komende week op voor de stadsderby tegen koploper Push. Wijzenbeek: ‘Voor mij is het de eerste derby van Breda, dus ik ben benieuwd.’

‘6 Guus Philippart 1-0
’40 Wouter den Os 1-1
’67 Jules Verbeek 2-1