OVK (H): Hockeyles Zwart-Wit aan Cartouche

Veel verrassende uitslagen in de Overgangsklasse Heren. Wat te denken van de zege van Were Di op het nog ongeslagen Hurley, de overwinning van rode lantaarndrager (tot gisteren) Phoenix op het ambitieuze Klein Zwitserland en de ruime 1-4 van Zwart-Wit op Cartouche? De Bredanaars gaven hockeyles in Voorburg.

Poule A

Huizen – HBS 3-2 (2-1)

Huizen is de laatste weken goed bezig. De ploeg van Wouter van der Kloet won zondag voor de derde maal op rij en dan maak je in de Overgangsklasse anno 2017 meteen flinke sprongen. Na een moeilijke start met zware tegenstanders ligt het team nu goed op koers om uiteindelijk een plekje binnen de top-5 te bemachtigen.

Tegen HBS eindigde het in 3-2 en daarmee werd de tweestrijd tussen de cornerkanonnen Stijn Mennink en Tim Ossewaarde (vorige week viermaal raak) in het voordeel van eerst genoemde beslist. Mennink maakte er voor het eerst drie in één wedstrijd in Heren 1, Ossewaarde bleef steken op één treffer.

Thomas Immink (HBS): ‘Ik ben strontchagrijnig van deze nederlaag. Je kunt uiteraard verliezen, zeker van Huizen, maar dit was te kinderachtig voor woorden. We geven vier, vijf simpele corners weg, terwijl je weet dat Huizen een goede corner heeft. En dit terwijl wij zelf voldoende mogelijkheden afdwongen met dominant spel.’

’16 Thomas Kroese 0-1
’21 Stijn Mennink 1-1 (sc)
’33 Stijn Mennink 2-1 (sc)
’43 Tim Ossewaarde 2-2 (sc)
’67 Stijn Mennink 3-2 (sc)

Nijmegen – HIC 2-2 (2-1)

Voor het verslag van deze wedstrijd, zie hier.

´7 Silas Lageman 1-0
´8 Casper Engelkens 1-1
´35 Olaf Beks 2-1
´65 Casper Engelkens 2-2

Schaerweijde – Breda 7-4 (4-2)

Schaerweijde was weer eens flink op schot. Tegen Breda trof het zevenmaal de roos, mede dankzij drie rake, kiezelharde corners van Pieter-Jan Voerman. Het enige smetje op het duel was volgens trainer-coach Suzan Veen het aantal tegentreffers van vier. ‘Aan de andere kant, we liepen uit naar 7-2, pas daarna scoorde Breda nog twee keer. Het was een wedstrijd waar veel spektakel in zat.’

Mark Bouwmans (Breda): ‘Het was een leuke middag voor het publiek, waarin twee ploegen aanvielen en twee ploegen niet verdedigden. Normaal gesproken win je een wedstrijd als je viermaal scoort, maar in verdedigend opzicht waren we met z’n allen heel zwak. Een aantal spelers gaf niet thuis, persoonlijk vind ik dat erg sneu voor de spelers die juist wel van goede wil zijn. Enkele jongens moeten dus eens bij zichzelf te rade gaan.’

USHC – Leiden 4-2 (2-0)

USHC blijft het spelen in de Overgangsklasse onbevangen benaderen en dat leidde zondagmiddag tot een knappe 4-2 overwinning op Leiden.

Joost van Hasselt (USHC): ‘Dit was een bijzonder mooi potje, waarin wij gewoon beter waren. We hebben de wedstrijd gecontroleerd en ons aantal doelpunten had veel hoger kunnen uitvallen. Wij kunnen de eerste twintig minuten tegen elke tegenstander  meekomen, daarna kan het af en toe inkakken. Tegen Leiden stonden we na deze periode op 2-0, dat scheelt ook uiteraard. Dit was een zes puntenduel voor ons.

Mats van Uden, trainer-coach van het onderaan staande Leiden, had weinig woorden nodig. Zijn ploeg faalde zo ongeveer op alle fronten.

Voordaan – Zwolle 3-3 (2-2)

In de ranglijst voor ploegen die gelijkspelen, zou Voordaan fier aan kop gaan. Maar daar heb je geen pepernoot aan. Tegen Zwolle werd het voor de zesde maal dit seizoen een remise.

Peter Jonker (Voordaan) kan er af en toe moedeloos van worden, zeker als je speelt tegen een ploeg waarvan je gewoon moet winnen. ‘Het had zeker 5-3 moeten worden. Het ligt absoluut niet aan de werklust, maar we maken gewoon te weinig goals. Tot aan de 23 meterlijn ben ik content met het spel dat we laten zien.’

Pancho van den Broek (Zwolle) op zijn beurt was uitermate content met het gelijkspel. ‘Voordaan mocht de meeste aanspraak maken op de overwinning, maar wij hebben een punt gewonnen. We waren ongelofelijk effectief in het afronden van de kansen. Voor een uitduel tegen Voordaan is dit een prima resultaat. Daarbij wordt ons veldspel ook beter, dat is fijn om te constateren.´

Were Di – Hurley 2-1 (0-0)

Were Di zorgde voor de verrassing van de middag door de tot nu toe ongenaakbare koploper Hurley met nul punten het bos in te sturen.

Arend-Jan Broekmans (Were Di): ‘Je weet dat je Hurley op bezoek krijgt als tegenstander die nog niet heeft verloren, maar tijdens de eerste helft waren wij gelijkwaardig aan onze tegenstander. We gaven weinig weg en dwongen een paar kansjes af. Na onze 1-0 kwamen we vol onder druk van Hurley te staan. Een kwartier na rust werd het 2-0 en na hun 2-1 was het eenvoudig een kwestie van overleven. Ik ben super tevreden!’

Reinoud Wolff had iets om over na te denken op de terugweg vanuit Tilburg. ‘De eerste helft was absoluut onvoldoende. Trouwens, het was in alle opzichten een zeer teleurstellende middag. We probeerden iets te forceren door de as van het veld en er leefde veel frustratie dat we tijdens de rust nog op 0-0 stonden. Na rust waren we volkomen de baas, maar via een counter en een technische fout werd het 2-0. Daarbij hadden wij zeker wel tweemaal een strafbal mogen krijgen.’

’38 Joost Mallant 1-0
’45 Bart van de Broek 2-0
’48 Philip Thiadens 2-1 (sb)

Poule B

Cartouche – Zwart-Wit 1-4 (1-3)

Na het aanhoren van beide coaches zou je bijna de indruk krijgen , dat Zwart-Wit zondagmiddag een clinic gaf aan Cartouche. Uitslag 1-4.

‘Zwart-Wit troefde ons op alle fronten af’, aldus Pieter Pieterse van de thuisclub. En Pim Wijzenbeek (Zwart-Wit): ‘Ik heb echt genoten van mijn team. We hebben de sterke punten van Cartouche eruit gehaald, we verdedigden strak en we benutten de ruimte op het veld goed. En dit terwijl wij tijdens de tweede helft negentien minuten met een man minder speelden.’

Kortom, werk aan de winkel voor Cartouche. Pieterse: ‘Op tachtig procent inzet ga je geen wedstrijden winnen. Ik dacht dat wij hadden geleerd van de wedstrijd tegen Victoria, maar het gaat gewoon niet vanzelf.’

‘2 Twan van Ginneken 0-1 (sc)
‘5  Twan van Ginneken 0-2 (sc)
’11 Bas Oostendorp 1-2
’28 Joost de Wijs 1-3
’40 Daan Dekkers 1-4

Groningen – Union 3-3 (2-3)

Groningen pakte thuis een punt tegen Union, maar het verhindert niet dat de noorderlingen na tien duels onderaan staan.

Angela Veeger: ‘Ik houd een ambivalent gevoel over aan deze wedstrijd. Voor de rust doen we drie domme dingen, ondanks dat we aanvallend veel afdwongen, en dat leverde ons drie tegengoals op. Toch ben ik blij dat we in de slotfase van de tweede helft nog op 3-3 komen.’ Voor het eerst dit seizoen staat Groningen nu op de twaalfde plaats en dit met voor de winterstop twee loodzware duels te gaan; tegen Push en Victoria.

Ineke Botden (Union): ‘We speelden geen beste eerste helft, maar na rust moesten wij Groningen eigenlijk ondersteboven spelen. Zo hadden we onze tegenstander pijn moeten doen toen Groningen na een gele kaart met tien tegen onze elf stond.’

Klein Zwitserland – Phoenix 1-2 (0-1)

De vraag was niet welke ploeg het meeste balbezit kende tijdens het duel KZ-Phoenix. Die eer ging naar de Steenbokken. Het was echter Phoenix dat er met de winst vandoor ging. Een razendsnel uitgevoerde turnover en een snel genomen vrije slag leidden de twee goals van de mannen uit Zeist in.

Melchior Looijen (Phoenix): ‘KZ had veel de bal, maar ze dwongen weinig grote kansen af. Het waren vooral strafcorners en wat ballen die ze de cirkel in pompten.’

Don Tissen (KZ): ‘Phoenix kwam vandaag driemaal in onze cirkel en wij 31 keer bij onze tegenstander. Als wij onze kansen maken, wordt het gewoon 5-2. Het is de stijl van spelen van Phoenix dat ze goed verdedigen.’

Bastiaan Tenge 0-1
Tom de Boer 0-2
Wouter Pastoor 1-2

Laren – Qui Vive 4-4 (2-2)

Laren en Qui Vive maakten er een attractief duel met veel doelpunten van. Beide coaches konden zich vinden in de remise, waar beide ploegen ook nog kans hadden om de 5-4 dan wel de 4-5 te maken.

Tim Oudenaller (Qui Vive): ‘Het was echt een open duel, waarin twee ploegen tegenover elkaar stonden die graag wilden hockeyen. Het publiek was de grote winnaar en ik was zeer te spreken over de wedstrijd, doordat we tot tweemaal toe terugkomen van twee doelpunten achterstand.’

Rick van Domburg (Laren): ‘Met acht goals was het inderdaad meer dan leuk. Dit was top-Overgangsklasse, hoewel de fouten soms niet van de lucht waren. Qui Vive is een ploeg die zich kan teugknokken, omdat ze gewoon constant blijven spelen. Als wij daar ook toe in staat zijn op den duur, dan kunnen we dit soort wedstrijden ook winnen.’

Leonidas – Gooische 0-0

Leonidas en Gooische slaagden er niet in een doelpunt te produceren en dus gingen de teams met een punt in de tas op weg naar huis.

Bas Dirks (Leonidas): ‘Voor de rust was het rommelig van onze kant, we waren onder meer slordig in de aanname. Gooische stond heel laag, waardoor wij wat meer aan het hockey toekwamen. Tijdens de tweede helft kregen we tussen de tiende en twintigste minuut een paar mogelijkheden de 1-0 te maken, maar dat gebeurde niet.’

Robbert-Paul Aalbregt (Gooische): ‘het was heel matig allemaal. Er stonden twee ploegen in het veld die van zichzelf niet mochten verliezen. Afgelopen vrijdagavond speelden we een grandioze bekerpot tegen Pinoké, die wij met 3-4 verloren, en je zag dat we daar tijdens de wedstrijd last van kregen. Daarbij kregen we vijf strafcorners, waarvan we er drie niet goed stopten.’

Victoria – Push 3-0 (1-0)

Victoria speelde de laatste weken op zich prima, maar dat leverde niet elke keer een maximaal resultaat op. Tegen Push was het veldspel ook weer dik in orde, maar ditmaal vielen de treffers wel.

Boudewijn van Eijck (Victoria): ‘Wij speelden evenwichtig en we maken op de goede momenten de goals. Goede wedstijd gespeeld, we gaan ons voorbereiden op de laatste twee duels voor de winterstop; Zwart-Wit uit en Groningen thuis.’

Stefan Duyf (Push): ‘We waren niet goed genoeg. Aanvallend hebben we weinig in onze mars de laatste weken. We weten echter dat we een jonge en onervaren voorhoede hebben, daar blijven we aan werken.’

Voor Push was het de tweede nederlaag van het weekend. Vrijdag verloor het team de bekerpot tegen eersteklasser Ede.

’31 Thijs van der Kamp 1-0
’40 Thijs van Pelt 2-0
’49 Ali Schop 3-0