Ede H1 en Alphen D1 promoveren naar de Overgangsklasse

De heren van Ede en de dames van Alphen zijn er via de play-offs alsnog in geslaagd te promoveren naar de Overgangsklasse. Eersteklasser Ede had drie wedstrijden nodig om Zwolle te verslaan. Het beslissende duel van zondag eindigde in 2-2, waarna Ede de shoot-outs met 6-5 beter nam. Alphen, dat vorige week het eerste duel met Weert met 2-1 won, was zaterdag in de shoot-outs met 3-4 te sterk voor de Limburgers. 

Door de nederlagen degraderen de heren van Zwolle en de dames van Weert naar de Eerste Klasse. Een hard gelag voor beide teams, die door de komst van de nieuwe Promotieklasse komend seizoen op het vierde niveau van Nederland uitkomen.

Dat lot blijft de overgangsklassers Ring Pass D1 en Leonidas H1 bespaard. Leonidas moest daarvoor wel diep gaan tegen Berkel en Rodenrijs. Nadat Leonidas het eerste duel met 1-2 had gewonnen, verloor de ploeg uit Rotterdam zaterdag na shoot-outs. Zondag won Leonidas het beslissende duel na een spannende strijd met 4-5.

Ring Pass was in twee wedstrijden te sterk voor Hopbel. Het eerste duel was met 0-1 nog krap, maar zaterdag overtuigden de Delftse dames en wonnen met 3-0.

Uitslagen play-offs OVK-Eerste klasse

Bekijk hieronder de uitslagen:

Woensdag 6 juni
Ede H1 Zwolle H1 1-0
Berkel Rodenrijs H1 Leonidas H1 1-2
Hopbel D1 Ring Pass D1 0-1
Alphen D1 Weert D1 2-1

 

Zaterdag 9 juni
Zwolle H1 Ede H1 5 – 2
Leonidas H1 Berkel Rodenrijs H1 * 3 – 3
Ring Pass D1 Hopbel D1 3 – 0
Weert D1 Alphen D1 * 2 –  2

*wint na shoot-outs

Zondag 10 juni
Ede H1 * Zwolle H1  2 – 2
Berkel Rodenrijs H1 Leonidas H1  4 – 5

*wint na shoot-outs

 


2 Reacties

  1. robertmsmit

    Ede H1, ook vanuit Wageningen; gefeliciteerd!

  2. peterrr

    Hierbij nog de felicitaties aan Alphen D1. Al wil ik hierbij wel opmerken dat ze wel enige hulp hebben gehad van de scheidsrechters. Want 2 minuten voor het einde van de wedstrijd bij een 2-2 stand, stopt de lijnstop van Alphen die in het doel staat bij een strafcorner (sleep) de bal met haar schouder. Dan is het naar mijn mening een strafbal en geen strafcorner. Achteraf heeft de scheidsrechter zelfs toegegeven dat het een strafbal was. In dat geval was er wellicht een derde wedstrijd geweest. Het lijkt een beetje op het protest van Wageningen afgelopen winter. Hierop heb ik zelf gereageerd dat we het moeten accepteren. Dat zal ik ook moeten. Maar aannemende dat de KNHB voor zulke wedstrijden toch hun beste arbiters zou sturen, mag je dit niet verwachten. Want als dit de betere scheidsrechters waren dan is het droevig gesteld met het niveau. En blijft er dus werk aan de winkel voor de KNHB. Afgelopen jaren regelmatig bondsscheidsrechters gezien. Een ontwikkeling die ik zie: is dat er wel jongere scheidsrechters bijkomen. Gelukkig!!! Probleem is dat zij niet zelfverzekerd zijn maar arrogant. Overleg met de collega wordt vaker afgedaan met "ik vind" en "het is mijn cirkel". Respect voor de mening van de collega, spelers, coaches is er niet altijd. En respect van spelers, coaches en toeschouwers moet je verdienen door goed te fluiten en niet proberen af te dwingen. En over respect gesproken: wat de Alphense aanhang afgelopen woensdag allemaal heeft geroepen naar speelsters van Weert kan echt niet. Ook hier is er werk aan de winkel voor de KNHB. Want dit gedrag zal niet specifiek voor de aanhang van Alphen zijn maar vind ik wel zorgwekkend.


Wat vind jij? Praat mee...