Voor Qui Vive zijn de play-offs geen must

De eerste plaats in de Overgangsklasse B lijkt Qui Vive te kunnen vergeten na de 1-0 nederlaag tegen Push van zondagmiddag. Qui Vive-coach Tim Oudenaller vond dat de topper tussen de nummer één en twee van de ranglijst eigenlijk geen winnaar verdiende.

‘Met 1-1 waren beide ploegen waarschijnlijk tevreden geweest’, zei Oudenaller na afloop van het duel waarin zijn ploeg in de 42ste minuut op achterstand kwam door een doelpunt uit een strafcorner. ‘Na dat doelpunt bleven we rustig doorhockeyen. We lieten ons niet gek maken en creëerden wat kansen. Ik denk zelfs dat wij de laatste twintig minuten beter waren. Ook de rest van de wedstrijd zijn we niet weggevaagd. We hadden liever gewonnen, maar dit zijn ook mooie wedstrijden om te spelen.’

Push juicht na het winnende doelpunt van Ard Seelen (1-0). Foto: OrangePictures/Ron van Dijk

Het is mij niet om die eerste plek te doen. Qui Vive-coach Tim Oudenaller

Dat de achterstand van Qui Vive op Push door deze nederlaag is toegenomen van één naar vier punten, dat Qui Vive daardoor van de tweede naar de derde plek op de ranglijst is gedaald en dat met nog vier wedstrijden te gaan de eerste plaats uit het zicht lijkt verdwenen, vindt Oudenaller naar eigen zeggen niet eens zo heel belangrijk.

‘Het is mij niet om die eerste plek te doen. Ik wil gewoon dat we een mooi seizoen draaien waarbij we laten zien dat we een top-Overgangsklasseteam zijn. Daar hoort nu eenmaal bij dat je dit soort wedstrijden kunt verliezen’, aldus Oudenaller, die twee jaar geleden met Qui Vive naar de Hoofdklasse promoveerde en het jaar daarop direct weer degradeerde. Toen zijn ploeg laatste in de Hoofdklasse stond, verlengde de club zijn contract.

Oudenaller: ‘Na de degradatie hebben we niet besproken dat we meteen weer terug naar de Hoofdklasse moeten. In de Hoofdklasse zei ik ook al dat we eigenlijk een top-Overgangsklasseteam zijn. Dat zijn we nu nog steeds. Met spelers uit de eigen jeugd en uit de Kwakel. We hebben ons dit seizoen geen eindklassering ten doel gesteld. We kijken vooral naar het proces. Natuurlijk zou het mooi zijn als we de play-offs halen. Dat was twee jaar geleden ook een feest. Maar het is voor ons zeker geen must om dit jaar eerste of tweede te worden.’


Wat vind jij? Praat mee...