Voordaan verliest ook in de herkansing van Laren

Laren – Voordaan, de wedstrijd in de Heren Overgangsklasse A die moest worden overgespeeld omdat de thuisploeg op 12 maart een niet-speelgerechtigde speler opstelde, is woensdagavond geëindigd in 2-1. Net als een maand eerder won de Gooise ploeg dus. De getergde coach Rick van Domburg Scipio is heel blij dat zijn ploeg ook de herhaling naar zich toe trok.

Dat de spanningen tussen de teams van Laren en Voordaan in de afgelopen waren opgelopen was het best zichtbaar na het duel. Terwijl de mannen in de zeventig minuten elkaar stevig, maar fair bestreden, werd na het eindsignaal duidelijk dat met het affluiten van de wedstrijd de lucht niet geklaard was. Van Domburg Scipio, die ook nog grieperig was, wilde niks weten van de felicitaties en de uitgestoken hand van Voordaan-coach Rein van Eijk.

Veel zin om uitgebreid op de situatie in te gaan, heeft Van Domburg Scipio ook een dag later niet. ‘Rein weet heel goed waarom ik boos ben. Dit voorval heeft een voorgeschiedenis en mijn motieven zijn voor hem duidelijk. Ik heb geen zin om daar verder via de media op in te gaan.’

De oefenmeester van Laren sprak liever het vertoonde spel van zijn ploeg. ‘Ik ben heel trots op mijn ploeg. We waren getergd en dat heb ik terug gezien in de werkethiek en durf in de duels.’ Frappant genoeg speelde Seeger van den Hengel, de jeugdspeler die in het eerdere duel onrechtmatig werd opgesteld, meer dan de helft van de wedstrijd mee. Hij had zijn schorsing inmiddels uitgezeten. Laren-aanvoerder Robbert van de Peppel miste de wedstrijd juist door een gele kaart die hij zondag tegen Schaerweijde opliep.

‘We speelden gister met een ontzettend jong elftal. Daar heb ik zowel de positieve als de negatieve kanten van teruggezien’, reageert Van Domburg Scipio. Met name jongeling Ties Klinkhamer speelde een ijzersterke pot.

Ietwat tegen de verhoudingen in kwam Laren op 1-0. Australiër Eddie Ockenden onderschepte een aanvalsopbouw van Voordaan en soleerde krachtig door de verdediging naar de openingstreffer. Pieter-Paul Houting maakte uit een strafcorner de 2-0. Daarna kon Voordaan, dat in de eerste helft kans op kans had gekregen, wat terug doen. Jan Tijn Vos rondde op spectaculaire wijze af met zijn backhand.

Eddie Ockenden (Laren) in duel met Daan Jongejan (Voordaan) (c) Koen Suyk

 

Het tempo lag hoog en door fouten achterin van beide ploegen waren er kansen volop. Maar de spelers hielden het sportief. In de afgelopen weken was de wedstrijd meer geworden dan een potje tussen de nummer 5 en 6 van de Overgangsklasse A. Van Eijk maakte van de nood een deugd. ‘In de middenmoot speel je al na een tijdje nergens meer om. Dan is zo’n wedstrijd om de eer eigenlijk wel mooi.’ Van Eijk prees de individuele klasse van Laren. ‘Zij hebben het slim gedaan en ons goed onder druk gezet. Een terechte overwinning.’

Laren – Voordaan 2-1 (0-0)
1-0 Eddie Ockenden
2-0 Pieter Paul Houting (sc)
2-1 Jan Tijn Vos

 

 


Wat vind jij? Praat mee...