Vooruitblik OVK (H): Tim Ossewaarde op zoek naar adrenaline

Voor de mannen van HBS is het linker rijtje van de Overgangsklasse al vele jaren onontgonnen gebied. Maar zie, uitgerekend tijdens het seizoen waarin tenminste vijf plaatsen voor de nieuwe Promotieklasse te verdienen zijn, stijgt het team boven zichzelf uit. Dat is verrassend, ‘maar door onszelf werd het wel een klein beetje verwacht’, zegt Tim Ossewaarde.

Het cornerkanon van de Bloemendalers zag al vrij snel dit seizoen dat de selectie van een stevige impuls was voorzien. Er kwamen enkele routiniers van het gedegradeerde Alkmaar, twee A’tjes uit de eigen jeugdopleiding en nog eens twee spelers uit Bloemendaal JA1.

Ossewaarde (23): ‘We zijn behoorlijk gericht op zoek gegaan naar versterkingen en het mooie is, dat die versterkingen ook nog eens veel ervaring meebrachten. Daardoor stond het vrij snel redelijk stabiel. Het was ook snel duidelijk wie op welke positie zou komen te staan. De selectie is behoorlijk breed nu en we beschikken over pakweg vijf spelers die het voortouw nemen als dat op een goed moment nodig is. Dat is inderdaad luxe.’

‘Focus op zes punten’

HBS neemt met nog twee duels te gaan voor de winterstop de zesde plaats in. Het is interessant om te volgen welke resultaten het team neerzet tijdens deze twee (thuis)wedstrijden tegen Voordaan en USHC. ‘Wil je een rol van betekenis spelen, dan moeten deze duels eigenlijk zes punten opleveren. Daar is onze focus ook heilig op gericht’, zegt Ossewaarde.

Het laatste (en vervelende) nieuws is daarbij, dat HBS het sluitstuk van 2017 niet kan beschikken over Sake Hermans. Tijdens de laatste minuten van de training op dinsdag brak hij zijn jukbeen op meerdere plaatsen. De sterkhouder is intussen geopereerd.

Hartstikke leuk seizoen

Bij HBS leefde al rap het gevoel dat er meer kansen lagen dan voorgaande jaren. Dat heeft alles te maken met de invoering van de Promotieklasse.

Ossewaarde: ‘Wij staan op de zesde plaats en normaal gesproken weet je dan dat je geen play-offs gaat halen en dat je in principe ook niet meer degradeert. Nu telt elke wedstrijd. Het is een gekke competitie, want het ligt allemaal erg dicht bij elkaar. Wij zijn in staat om het elke tegenstander moeilijk te maken. Het is gewoon een hartstikke leuk seizoen zo!’

Strafcorners

Wanneer Ossewaarde naar zijn persoonlijke ontwikkeling kijkt, ziet hij ook vooruitgang. In de Overgangsklasse komt hij stukje bij beetje in de buurt van de alom gevreesde cornerspecialisten, zoals Twan van Ginneken (Zwart-Wit), Stijn Mennink (Huizen), Mark Weber (Qui Vive), Pieter-Jan Voerman (Schaerweijde), Adriaan Stolk (Voordaan) en Philip Thiadens (Hurley).

Viermaal raak tegen Were Di

Onlangs gaf hij zijn visitekaartje af door tijdens het duel tegen Were Di (5-4 winst) viermaal te scoren vanaf kop cirkel. De vijfde ging er in via een rebound door één van zijn teamgenoten.

‘Ik heb er nu elf in liggen; negen tijdens de competitie en twee in het bekertoernooi. Vorig seizoen zat ik nu op vier of vijf treffers. Ik oefen elke training zo’n dertig ballen. Meestal in drie series van tien tussen de andere oefeningen door. Ik denk ook dat het weinig zin heeft meer dan dertig ballen te nemen. Je concentratie neemt op een zeker moment af. Het is een inspannende bezigheid die veel kracht vergt.’

‘Ik zie mijn goals pas op video’

Ossewaarde hoort meestal aan het gejuich van zijn ploeggenoten of hij raak heeft geschoten. ‘Ik zie mijn eigen treffers nooit. Het gaat zó snel. Als ik de bal loslaat, zit ‘ie er binnen een seconde al in. Voor mij is het een kwestie van snelheid in de bal en uiteraard zuiver mikken. Ik zie m’n doelpunten pas terug op de videobeelden. Van tevoren bedenk ik waar ik de bal wil plaatsen. Uiteraard heb ik een favoriete hoek, maar het is de kunst te variëren. Het moet niet te voorspellen zijn waar ik de bal naartoe sleep.’

Ossewaarde vs. Stolk

De topscorer van HBS voelt nagenoeg geen druk als hij zich prepareert: ‘Elke corner levert mij een stootje adrenaline op. Je kunt in je eentje het verschil maken, uiteraard dankzij een goede pass en een goede stop, en dat vind ik wel mooi. Of ik verwachtingen wek door die goede corner? Dat zal misschien zo zijn, maar ik ga er niet onder gebukt.’

Als het op de strafcorners aankomt, wordt het sowieso een leuke krachtmeting komende zondag, want Voordaan brengt namelijk ook een erkend schutter mee; Adriaan Stolk. Nieuwgierig naar de afloop? Meld je dan zondagmiddag aan de rand van de Bloemendaalse duinen bij Houdt Braef Standt. Sportpark Bleek en Berg, aanvang 14.45 uur.

 


Wat vind jij? Praat mee...