KNHB ontvangt cheque van Nederlandse Loterij

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) ontving deze week namens Nederlandse Loterij een symbolische cheque van 1.227.599 euro voor het jaar 2016. NOC*NSF ontvangt ieder jaar geld van Nederlandse Loterij, de nieuwe naam van de organisatie die ontstond uit een de fusie tussen de Staatsloterij en de Lotto. Dat geld wordt verdeeld onder de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden.

Directeur KNHB Erik Gerritsen is verheugd: ‘Wij zijn erg blij met de 1,2 miljoen euro die de KNHB van Nederlandse Loterij ontvangt. De KNHB levert een bestedingsplan in bij NOC*NSF waarvoor we financiering krijgen. De Nederlandse Loterij gelden zijn daar onderdeel van. Dit bedrag vertegenwoordigt een substantieel deel van onze inkomsten. Het volledige bedrag komt ten goede aan de ontwikkeling van onze sport, zowel op top- als op breedteniveau.’

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. De missie van Nederlandse Loterij is bij te dragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland.


Wat vind jij? Praat mee...