Last van een blessure? Online advies kan bijdragen aan herstel

Elk jaar lopen Nederlandse hockeyers met z’n allen 110.000 blessures op. Dit is omgerekend ongeveer 33 miljoen euro aan blessureleed (zorg en ziekteverzuim). Niemand zit te wachten op blessures. Alhoewel… bij SportsDoc juist wel. Daar zit een team van medisch specialisten klaar om advies te geven over blessures. Ook is het mogelijk een second opinion te vragen.

International en Den Bosch-speelster Lidewij Welten erkent het belang van een second opinion: ‘Ik had jarenlang last van een aanhechting in mijn bil. Ondanks goede zorg bleef ik er last van houden. Hoewel op een MRI niets was te zien, vertrouwde ik het niet en heb ik een second opinion aangevraagd. Daar werd uiteindelijk wel de oorzaak van mijn blessure gevonden. Na 4 maanden behandeling kon ik weer pijnvrij sporten.’

Hoe werkt het?

Als je een blessure oploopt, kun je via Interpolis advies vragen aan SportsDoc. Een (internationale) expert op het gebied van jouw specifieke aandoening en ervaring met de behandeling van sporters, beantwoordt je vragen. Binnen een paar dagen ontvang je de informatie. Mocht er behoefte zijn aan een uitgebreide second opinion, kan dat vervolgens eenvoudig geregeld worden. De dienst wordt in 2016 geïntroduceerd voor bestaande en nieuwe verzekerden, die hier gratis gebruik van kunnen maken.

Best Doctors

SportsDoc is een onderdeel van Best Doctors. Best Doctors werd in 1989 is opgericht door 2 hoogleraren van de Harvard School of Medicine. Hun uitgangspunt: iedereen verdient toegang tot de beste medische informatie. Inmiddels is Best Doctors een wereldwijde organisatie die ondersteuning en hulp biedt aan 30 miljoen mensen in meer dan 70 landen. Het netwerk bevat inmiddels meer dan 53.000 toonaangevende specialisten in 40 specialisaties en 450 subspecialisaties.

Interpolis biedt SportsDoc aan in de speciale MeerHockey-polis, maar is ook toegankelijk via de overige aanvullende ZorgActief-verzekeringen. Hockeyers die overstappen naar Interpolis, ontvangen tevens tijdelijk een professioneel hockeybitje op maat.  Klik hier voor meer informatie.


Wat vind jij? Praat mee...