Weer fit op het veld met hockey.nl en ONVZ: Oefeningen week 1

Na weken vakantie is het onverstandig zonder voorbereiding met bal en stick het veld op te rennen. Dat weet eigenlijk iedereen wel. Maar welke oefeningen kun je nu het beste doen om fit het veld op te gaan, en komend seizoen te knallen? Daar gaan we jou bij helpen! Samen met verzekeraar ONVZ en de fysiotherapeut van hoofdklasser Kampong maakten we eerder dit jaar video’s ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Deze kun je ook goed gebruiken om na de zomerstop weer fit op het veld te komen.

Het programma duurt vier weken. Vandaag week 1: recht planken, push ups, de langlauf en squats. De oefeningen worden uitgevoerd door voormalig Kampong-speler Quirijn Caspers (draagt een muts omdat de opnamen in de winter waren) en international Jip Janssen van de Utrechtse hoofdklasser.

 


8 Reacties

 1. josgeijsel

  Doel moge zijn om hockey fit(ter) te worden. Bij al deze oefeningen: je raakt geen bal! Vraag maar eens aan Quirijn Caspers, of hij deze oefeningen leuk vind..... Veel effectiever (wetenschappelijk bewezen) zijn oefeningen met stick en bal. Kijk daartoe eens op You Tube naar Roger Federer: zijn trainingsfilms met tennis racket en bal olv een sportfysiotherapeut, Jos Geijsel, Hockey Topfysioloog

  1. marcvanderbilt

   Federer traint ook gewoon met gewichten, elastieken en doet gewoon oefeningen zonder bal en springt eindeloos touwtje.

  2. pimhdm

   Je kan het ook positief bekijken, deze oefeningen houden je spieren namelijk wel op pijl!

 2. jonathan

  Ik weet wat een fysioloog is. Maar wat is een topfysioloog????? Werkt die in de hoogte?? En waarom Caspers vragen? Hoeveel caps heeft hij gespeeld? Volgens mij kan het een niet zonder het ander.

  1. Hockeybal

   1. Oja want een tophockeyer hockeyt ook op hoogte, is gewoon een normaal woord toch? 2. Omdat Caspers de oefeningen doet in dit filmpje.

 3. Mike de Bot

  @josgeijsel Op het strand van Mallorca is het lastig trainen met bal en stick

 4. ROTSVANRIO

  @josgeijsel, als ik het goed begrijp hebben we aan jou die vervelende shuttles te danken die we de komende weken weer elke training moeten gaan lopen. Komen ook geen bal en stick aan te pas..

 5. josgeijsel

  De shuttles worden al jaren met stick en bal en scoren gedaan


Wat vind jij? Praat mee...