Weer fit op het veld met hockey.nl en ONVZ: Oefeningen week 2

Na weken vakantie is het onverstandig zonder voorbereiding met bal en stick het veld op te rennen. Dat weet eigenlijk iedereen wel. Maar welke oefeningen kun je nu het beste doen om fit het veld op te gaan en komend seizoen te knallen? Daar gaan we jou bij helpen! Samen met verzekeraar ONVZ en de fysiotherapeut van hoofdklasser Kampong maakten we eerder video’s ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Deze kun je ook goed gebruiken om na de zomerstop weer fit op het veld te komen.

Het programma duurt vier weken. Vandaag week 2: zijwaarts planken, achterwaarts uitvalpas, de squatsprong, push-up met een been en de figure skater. De oefeningen worden uitgevoerd door voormalig Kampong-speler Quirijn Caspers (draagt een muts omdat de opnamen in de winter waren) en international Jip Janssen van de Utrechtse hoofdklasser.


3 Reacties

  1. Eelco Houwink

    Sorry, maar dit gaat te ver. Dit gaat namelijk volledig ten koste van het beeld dat mensen van toppers als Janssen en Caspers hebben. Je laat de Knoest toch ook geen piqué op balletschoentjes doen ? Laat ze shuttles en wat krachthonk-oefeningen doen - of helemaal niks. Dit kan gewoon niet.

  2. josgeijsel

    Er wordt weer geen bal geraakt. Zonde van de tijd. Innovatieve trainingsleer gaat uit van de wedstrijd. Houdingen, standjes ed: hoe dichter bij de wedstrijd, hoe effectiever. Deze oefeningen staan ook haaks op de oefeningen met bal, die een paar geleden door ONVZ gesponsord en ge-introduceerd werden op hockey.nl

  3. gaston-orozco

    Geen wonder perceptie dat Nederlandse hockeyers en slechte conditie en lui zijn. Hopelijk worden idioten zoals de vorige commentatoren de minderheid. Dit soort oefeningen helpt ook bij het minimaliseren van mogelijke geblessured. Laat de professionals advies geven en niet deze idiote fauteuildeskundigen. Leer lopen voordat je rent.


Wat vind jij? Praat mee...