17-jarige clubtopscorer Luna Fokke (HGC) klaar voor topwedstrijd

In de Promotieklasse Dames staan Victoria, HGC en Were Di met 18 punten bovenaan. Van deze koplopers spelen de ploeg uit Wassenaar en Tilburg op de Roggewoning zondag de topper van de Promotieklasse. Talent en topscorer Luna Fokke (17), speelster van HGC en Nederlands Meisjes A, is er klaar voor. Net zoals coach Robbert-Jan de Vos. 

‘Elke wedstrijd in de Promotieklasse is spannend. We gaan er tegen Were Di op dezelfde manier in, als elke week. Je hebt in deze klasse gewoon geen wedstrijden die in 5-0 eindigen,’ vertelt de Vos over de nieuwe competitie. Op doelsaldo staat HGC met maar één doelpunt boven Were Di. De ploegen zijn op papier dus aan elkaar gewaagd.

Luna Fokke, de jongste speler van HGC (17), heeft een groot aandeel in het doelsaldo van HGC. Zij staat op nummer vier in het topscorer klassement van de Promotieklasse Dames en heeft inmiddels vier keer gescoord voor het elftal uit Wassenaar. Fokke prijst de inzet van haar teamgenoten.

De Vos is het met haar eens. ‘Iedereen heeft kwaliteiten bij ons en die benutten we zo goed mogelijk. Luna kan het verschil maken in de wedstrijd door haar individuele acties. Ze speelt op intuïtie, weet op het juiste moment te versnellen, zorgt voor een overtalsituatie en heeft een goed schot op doel,’ vertelt coach de Vos. Vorig jaar draaide de jonge spits nog een volledig dubbelseizoen. Op zaterdag speelde ze bij Meisjes A van HGC en op zondag in het eerste team. Dit jaar heeft ze de voorcompetitie met Meisjes A meegedaan. Nu speelt ze alleen nog in Dames 1.

‘Ik wil al mijn energie in de zondag steken. Het is best zwaar om op zaterdag en zondag te spelen. Het is ook fijn dat we nu even rust hebben bij Nederlands A. Zo kan ik me volledig focussen op zondag.’ De jonge spits traint op dinsdagavond nog wel met de jeugd mee. Ze haalt namelijk de ochtendtraining van Dames 1 niet omdat ze nog op school zit.

 • Laatste uitslagen

  Victoria D1
  4-1
  HGC D1

  Were Di D1
  1-1
  MOP D1

  Almere D1
  1-1
  Klein Zwitserland D1

  Push D1
  2-0
  Nijmegen D1

  Terriërs D1
  1-2
  Tilburg D1

  Rotterdam D1
  0-1
  HIC D1

 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Victoria D1
  11
  22

  2
  MOP D1
  11
  21

  3
  Were Di D1
  11
  20

  4
  HGC D1
  11
  19

  5
  Klein Zwitserland D1
  11
  18

  6
  Rotterdam D1
  11
  16

  7
  Tilburg D1
  11
  16

  8
  HIC D1
  11
  16

  9
  Push D1
  11
  12

  10
  Terriërs D1
  11
  11

  11
  Nijmegen D1
  11
  9

  12
  Almere D1
  11
  2

Zondag

Fokke hoopt met haar ploeg te promoveren en in de Hoofdklasse actief te zijn. ‘Zondag is daarom een belangrijke wedstrijd voor ons. We hebben er vooral veel zin in en ik denk dat het een spannende wedstrijd wordt. Vorige week hebben we een goede wedstrijd tegen Push neergezet waarin we 1-2 wonnen. Ik hoop dat we daarop door kunnen pakken,’ zegt Fokke.

De Vos gaat net als elke week voor de winst: ‘Want promotie is ons doel dit jaar. We zijn er al vaak in de buurt geweest en hopen het dit jaar te halen.’ Zondag ontvangt HGC de Tilburgse ploeg in Wassenaar en vindt de strijd om de drie punten om 12.45 uur plaats.


Wat vind jij? Praat mee...