Play-outs PK: HIC wint, Ring Pass en Cartouche gelijk

Promotieklasser HIC is de play-outserie tegen Were Di goed begonnen. In eigen huis versloeg de ploeg van vertrekkend coach Ivar Jager de beste nummer twee van de Overgangsklasse Were Di met 3-2. De mannen van Cartouche en Ring Pass speelden gelijk: 2-2. Zondagmiddag vinden de allesbeslissende returns plaats.

In Amstelveen kwam HIC na negen minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Lotte de Koning. Het veldoverwicht beloonde de Promotieklasser aan het einde van het tweede kwart door de voorsprong te verdubbelen. Noortje Caldenhoven, die na dit seizoen afscheid neemt, prikte de 2-0 binnen.

Ook na rust domineerde HIC het spel en bekroonde dat met een goal van opnieuw De Koning. Zelfs de 4-0 hing in de lucht, maar met nog een kwartier op de klok kreeg Were Di ineens de geest. Eerst was het verdediger Isa Huybers die een strafcorner feilloos binnenflatste, gevolgd door een spitsengoal van Nina Copal. Bijna was daar zelfs de 3-3, maar HIC-keepster Sophie van Melis voorkwam dat haar ploeg met een gelijkspel genoegen moest nemen.

HIC-spits Lotte de Koning (links) scoorde zaterdagmiddag twee keer tegen Were Di. Foto: Bart Scheulderman

Morgen om 12.30 uur staat de return op het programma in Tilburg. Achtereenvolgens het aantal punten en doelsaldo over twee wedstrijden zijn beslissend. HIC heeft dus aan een gelijkspel genoeg om zich te handhaven. Wint Were Di met één doelpunt verschil, dan volgen er shoot-outs.

Were Di heeft de hoop niet verloren na de 3-2 op HIC. Foto: Bart Scheulderman

Mannen staan op ‘nul’

In Voorburg eindigde de eerste wedstrijd tussen Promotieklasser Cartouche en Overgangsklasser Ring Pass in een 2-2 gelijkspel. De van een blessure herstelde Martijn van Grimbergen zette de thuisploeg vroeg in het tweede kwart op voorsprong uit een strafbal. Zes minuten later maakte Jack Bom namens de Delftenaren gelijk.

Na een onrustige fase in de tweede helft, waarin beide ploegen een gele kaart incasseerden, leek Ring Pass aan de winnende hand. Vier minuten voor tijd tekende Mattijn Triezenberg namens Ring Pass namelijk voor de 1-2 uit een strafcorner. Hét teken voor Cartouche om er nog een schepje bovenop te doen. Met succes. Pepijn Smit, eveneens terug na lang blessureleed, zette vlak voor tijd de 2-2 op het scorebord.

Dat belooft wat voor return, zondagmiddag om 16.00 uur in Delft. Beide ploegen weten hoe het is om een play-outserie te winnen. Cartouche deed dat vorig jaar; Ring Pass het seizoen daarvoor.

Twee jaar geleden promoveerde Ring Pass naar de Promotieklasse na play-offs tegen HIC. Foto: Rob Römer