Kim Lammers stopt door corona tijdelijk na één seizoen als hoofdcoach

Kim Lammers stopt aan het einde van het seizoen na een jaar alweer als hoofdcoach in het hockey. Ze vertrekt bij haar huidige club Huizen als coach van Dames 1 en gaat ook niet aan de slag bij een ander team als eindverantwoordelijke aan de slag. ‘Door de coronacrisis heb ik besloten me vol te focussen op mijn maatschappelijke carrière.’

De huidige coronacrisis heeft er bij de oud-international flink in gehakt. ‘Ik ben zelfstandig ondernemer. Van de ene op de andere dag is al mijn werk weggevallen. Ik had een bomvolle agenda en die is nu helemaal leeg’, reageert Lammers vanuit Friesland waar ze op skeelers staat met oud-ploeggenoot Naomi van As.

Corona

De afgelopen vier weken zonder hockey en zonder werkzaamheden voor onder meer Deloitte hebben Lammers aan het denken gezet. ‘Als je me een maand geleden had gevraagd, was ik er honderd procent van overtuigd dat ik zou doorgaan als hoofdcoach. Ik was in gesprek met Huizen, maar er waren ook clubs uit de Hoofdklasse geïnteresseerd.’

‘Tot plots die corona kwam. Wie had dat zien aankomen? De impact is enorm. Ook op mij. De afgelopen weken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik keuzes moet maken. Wie me kent, weet dat ik altijd alles voor honderd procent doe. Het coach zijn vergt veel tijd. Het voelt dat ik nu een keuze moet maken voor mijn maatschappelijk carrière en in het hockey tijdelijk een stap terug moet doen. Nu ik die keuze heb gemaakt, voelt dat wel als een opluchting.’

Ik sta voor komend seizoen wel open voor bijvoorbeeld een rol als spitsentrainer. Kim Lammers

Lammers was na haar actieve hockeycarrière de laatste jaren werkzaam bij Huizen. Eerst als assistent van Boaz Janssen en dit seizoen voor het eerst als eindverantwoordelijke bij de promotieklasser. Een job die haar bij tijd en wijle zwaar viel, maar waar ze met veel plezier op terugkijkt. ‘Ik heb dit seizoen echt super veel geleerd. Heb ook veel plezier gehad ondanks dat het niet altijd ging zoals we vooraf hadden gehoopt. Dit voelt ook zeker niet als het einde als hoofdcoach. Dit is een break. Ik sta voor komend seizoen wel open voor bijvoorbeeld een rol als spitsentrainer, maar verder ligt mijn prioriteit in ieder geval een jaar minder bij hockey.’


10 Reacties

 1. AvA

  Hoop dat ze weer terugkomt als coach. Ze is leergierig en weet hoe tophockey werkt. Ken haar niet persoonlijk maar wel gehoord over hoe ze als coach werkt. En in het stuk op deze site, tijdje geleden was ze ook erg eerlijk en open, geen poehaa. Dit soort mensen hebben we nodig in coachingsland in NL. Weet zeker dat ze, ondanks dat ze zichzelf nog niet de beste coach vindt, veel beter is dan veel andere coaches die er rondlopen in de hoofd/promotieklasse en bij grote clubs...... die zichzelf geweldig vinden... 2021/2022 hoop ik dat ze weer naar boven komt.

 2. jobe

  Terechte keuze. Hockey is een onbetrouwbare broodheer. Rick Mathijssen durfde zich ooit brood trainer te noemen. Dat was een heel vies woord en velen vielen over hem heen. Maar nu blijkt dat je geen droog brood te vreten krijgt van je cluppie waar je voor werkt. Na Kim zullen velen volgen (op de absolute top na).

 3. stekel

  Jammer dat de omstandigheden hiertoe leiden. Verstandige en noodzakelijke keuze. Hoop dat we dit soort toppers zoals Kim Lammers en vele anderen weer terug zien op de velden. Wel benieuwd of de KNHB maar ook de KNVB na het vandaag gepubliceerde onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Katholieke Universiteit (KU) Leuven blijven volharden dat de competitie uitgespeeld gaat worden.

  1. SanderE

   Je haalt twee dingen door elkaar. Tussen blijven volharden om de competitie uit te spelen en de mogelijkheid (open)houden om de competitie wanneer mogelijk uit te spelen zit een groot verschil.

 4. misha-van-oostveen

  Prima keuze, volledig begrijpelijk. Of ze het als coach goed heeft gedaan? Ik weet niet of jullie wedstrijden hebben gezien? Laten we zeggen: moet nog een hoop leren.

  1. SanderE

   Vertel?

 5. rancoburgzorg

  Natuurlijk gaat er weer gehockeyed worden. En hopelijk dit seizoen zelfs nog. Maar het geld dat in het hockey rondging zal komend seizoen van een compleet andere orde zijn. Het zal zeker tot 2021 weer een heerlijke hobbysport worden. Waarschijnlijk zonder publiek (dat was er toch al niet echt) , maar met geteste spelers en een onbetaalde coach. De buitenlandse spelers zullen (helaas) goeddeels verdwijnen uit de HK. Nederlandse spelers zullen nog sneller dan nu gaan kiezen voor een maatschappelijke carriere en de Oranje teams zullen nog maar zeer weinig spelen (reizen zal so wie so moeilijk zijn, en de budgetten zijn laag). Ook zullen we zien dat ondersteunende staffers (fysio, video-analisten, etc) verdwijnen. Maar er zal ook een soort van louterend effect zijn hoogstwaarschijnlijk. Nieuwe jonge sterren die hun kans grijpen. Bezeten coaches die uit het niets opduiken. Creatieve marketingideeen om toch nog wat geld te genereren? Laat maar komen die uitdaging!

  1. misha-van-oostveen

   Te

  2. knap

   Rancoburgzorg. Lol. De meeste professionals hebben juist in deze periode een contract getekend. Je weet niet waar je over praat.

 6. AvA

  Ze stonden toch nr 8?. Er waren paar jeugdtoptalenten gehaald v andere clubs maar verder was het wat bekend was geen topteam. Heb 1 wedstrijd op Groningen gezien. 2 jonge meiden waren goed maar verder ..... Moeilijk te beoordelen na half jaar of dit aan Kim ligt of niet....


Wat vind jij? Praat mee...