MOP-coach Boomgaardt: ‘Het verschil met Bloemendaal is niet zo groot’

Acht strafcorners waren zondagmiddag voor MOP niet genoeg om een comeback te bewerkstelligen tegen Bloemendaal, dat met 0-3 won en zich handhaafde in de Livera Hoofdklasse Dames. ‘Dit doet pijn’, zei Ageeth Boomgaardt, hoofdcoach van MOP.

De Hoofdklasse is pas compleet
met MOP Dames 1, Maartje en Ageeth.

Het was een spandoek dat zondag over de boarding van MOP was gehangen dat liet zien wat voor bijzonders er zomaar in Vught had kunnen gebeuren.

Het gevecht tussen MOP en Bloemendaal om deelname aan de Livera Hoofdklasse Dames was ook een gevecht tussen aan de ene kant MOP-coach Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen en aan de andere kant Bloemendaal-coach Teun de Nooijer, die stopt als eindverantwoordelijke van het vrouwenteam van de Mussen. Waar de ene hockeylegende zijn afscheid in de Livera Hoofdklasse Dames al had aangekondigd, hadden de andere twee zijn plek zomaar over kunnen nemen.

Het maakte deze play-out-serie nog interessanter dan hij al was.

MOP-speelster Tess Olde Loohuis ligt verslagen op de grond na het mislopen van de promotie. Foto: Willem Vernes

Bloemendaal is de terechte winnaar. MOP-coach Ageeth Boomgaardt

‘Het hele seizoen stond onze corner verdedigend als een huis. Maar uitgerekend in deze drie wedstrijden vielen we op dat punt juist tegen’, zei 192-voudig international Boomgaardt. Zondag moest MOP voor rust bij twee strafcorners van Bloemendaal-aanvoerder Melle Spruijt capituleren.

‘Andersom precies hetzelfde verhaal. De aanvallende corner loopt het hele seizoen goed. Maar nu niet’, wees de fanatieke coach van MOP naar de acht gemiste strafcorners van zondag. ‘Het zijn details die het verschil hebben gemaakt. Bloemendaal is de terechte winnaar.’

Assistent-coach Maartje Paumen schreeuwt MOP aanwijzingen toe. Foto: Willem Vernes

‘We hebben niet ineens een slecht seizoen gedraaid omdat we niet gepromoveerd zijn’

Hoewel MOP donderdag de eerste wedstrijd met 3-2 won, maakte het team uit Vught daarna in twee wedstrijden eigenlijk geen aanspraak op een zege meer. Over drie duels gezien verloor MOP met 10-4 van Bloemendaal. Duidelijke cijfers.

Boomgaardt: ‘Buiten het feit dat Bloemendaal op een paar punten beter is, is het verschil volgens mij niet zo groot. Je moet alleen drie wedstrijden scherp zijn en niet te veel fouten maken. De cirkelverhoudingen van deze wedstrijd waren voor ons prima. Hoewel we met een 2-0 achterstand de rust in gingen, dwongen we veel kansen af. Maar die moeten we wel maken.’

Toch heeft MOP met de tweede plaats in de Promotieklasse een prima seizoen gehad, vond Boomgaardt. ‘Ik heb voor de play-offs al tegen de meiden gezegd dat we met de nacompetitie gehaald hebben wat we wilden halen. We hebben niet ineens een slecht seizoen gedraaid omdat we niet gepromoveerd zijn. Als we gepromoveerd waren, was het een bijzonder seizoen geweest. Nu was het een mooi seizoen.’


2 Reacties

  1. conegut

    Geen idee, kijk even in de standenmotor als je geïnteresseerd bent.

  2. valentijnhouben

    Ook een prima seizoen gespeeld!!!


Wat vind jij? Praat mee...