Nijmegen wint dikverdiend van onzichtbaar Were Di

Na zes speeldagen hebben de dames van Nijmegen de eerste zege van het seizoen binnen. De ploeg van Boaz Janssen won in de Promotieklasse dik verdiend de kraker van Were Di: 3-0. Nijmegen komt daardoor in punten (vijf) gelijk met de tegenstander uit Tilburg.

Nijmegen stelt – net als vorig jaar – in het begin van het seizoen teleur. Toen duurde het liefst acht wedstrijden voordat de Gelderlanders voor het eerst in de competitie wonnen, nu was het na zes duels raak voor de ploeg van Janssen – die het stokje afgelopen zomer overnam van Matthijs Brouwer. ‘Ik denk dat we die seizoenen niet met elkaar kunnen vergelijken’, zei aanvoerder Isaline Kroon. ‘Toen begonnen we met een heel nieuw team en moesten we echt opnieuw beginnen. Nu zijn we verder in het proces.’

De aanvoerder van Nijmegen vond dat haar ploeg de laatste weken al dicht bij de eerste zege van het seizoen was. ‘Toen hadden we met name tegen het einde van de wedstrijd telkens pech. De eerste overwinning van het seizoen is altijd lekker. Nu kunnen we door.’

Nijmegen-coach Boaz Janssen druk coachend langs de lijn. Foto: David van Haren

Were Di kent ook een ongelukkige start van het seizoen. De formatie van Mark Dekker eindigde vorig jaar nog keurig in de middenmoot, maar dit seizoen is het sprokkelen geblazen voor de Tilburgers. Opvallend: Were Di scoorde pas drie keer dit seizoen. Tegen Nijmegen was het scoringsprobleem pijnlijk zichtbaar.

Were Di totaal onzichtbaar

Het duurde liefst 69 minuten voordat Were Di het eerste schot op het Nijmeegse doel vuurde. De bezoekers kregen een minuut voor het einde de eerste strafcorner van de wedstrijd. De flats van Eva Nunnink werd gestopt door Klaartje Mientjes, die als lijnstop fungeerde. Nijmegen-keepster Elise Heijkoop raakte daardoor in de hele wedstrijd geen bal aan. ‘We stonden verdedigend goed opgesteld’, erkende Kroon.

Op dat moment had de thuisploeg al een karrenvracht aan strafcorners gemist. De tweede corner van de wedstrijd was al raak. De flats van Kroon viel via een Tilburgse stick achter de sterk keepende Puck van den Blink. De corners die in de eerste helft volgden waren gevaarlijk, maar telkens stond Van den Blink een tweede Nijmeegse treffer in de weg.

Britt van Beek (links) speelde negen jaar lang voor Nijmegen. Nu kwam ze met Were Di op bezoek. Rechts Liselot Timmermans van Nijmegen. Foto: David van Haren

Na rust was Nijmegen een stuk effectiever. Zo rondde Merel Boekhorst een zelf opgezette aanval kort na rust fraai af (2-0), waarna Pleun van Dommelen op aangeven van diezelfde Boekhorst de 3-0 maakte. Kroon: ‘De afgelopen wedstrijd maakten we onze kansen niet af’, zei Kroon. ‘Ik ben heel blij met het spel dat we vandaag lieten zien. We hebben niks weggegeven.’

An Nijkamp had daarna de 4-0 op haar stick, maar erger werd het leed voor het armzalige Were Di niet.