Ontslag voor Wortmann; Aalbregt stapt in bij dames Rotterdam

Het bestuur van hockeyclub Rotterdam heeft trainer-coach Kees Wortmann ontslagen. Zij taak wordt per direct overgenomen door Robbert-Paul Aalbregt, dit seizoen nog trainer-coach bij de mannen van Gooische.

Aanleiding voor deze ingreep is de zorgwekkende positie van Dames 1 in de Promotieklasse. Met nog twee duels te gaan, staat Rotterdam gedeeld tiende, waarmee rechtstreekse degradatie (nummer elf) dan wel het spelen van play-outs (tiende plek) serieus aan de orde is.

‘Feit is dat Dames 1 na de winterstop weinig punten heeft gepakt. We kunnen lijdzaam toezien hoe het afloopt, maar we kunnen ook proberen een kentering af te dwingen’, zegt woordvoerder Alexander Bakker van HC Rotterdam.

Het ontslag van Wortmann kan opvallend genoemd worden. Vorig jaar rond deze tijd speelde hij met Dames 1 nog om promotie naar de Hoofdklasse en in november verlengde hij zijn contract bij Rotterdam voor een periode van drie jaar. Met een flink uitgeklede selectie maakte Wortmann een taai seizoen door in de Promotieklasse. Naast Wortmann is ook zijn assistent Brian Vervoort aan de kant gezet. Rotterdam speelt zondag thuis tegen Tilburg en volgende week tijdens de slotdag van de competitie uit op HIC.

Aalbregt vanavond al voor de groep

Interim-coach Aalbregt, die vanavond voor het eerst op het veld staat, kreeg toestemming van Gooische om deze klus aan te pakken. Bovendien ging het in overeenstemming met de spelersgroep van de Bussumers. Aalbregt had eerder al aangegeven na dit seizoen te stoppen bij Gooische. De coach is geen onbekende voor Rotterdam. Van 1993 tot 1988 was hij coach van de vrouwen (in de Hoofdklasse toen) en van 2004 tot 2008 bij de mannen.

Robbert-Paul Aalbregt bij zijn debuut als coach van Gooische, waar hij de taken overnam van de ontslagen Christian Cavallet. Foto: Frank Uijlenbroek

Albert-Kees Maneschijn, die deze week voor twee jaar bijtekende als trainer-coach van Heren 1, heeft aangeboden Aalbregt indien gewenst te ondersteunen. De mannen van Rotterdam zijn na het mislopen van de play-offs inmiddels uitgespeeld.

 


13 Reacties

 1. janlelie

  Welkom terug Aal Salvador

 2. de-leermeester

  Typisch een (voetbal) gevalletje van korte termijn "visie ". Aanvankelijk heeft Wortmann prima gepresteerd, maar nu met een kwalitatief mindere selectie ook mindere prestaties. Aannemelijk logisch dat het dan ook minder gaat. Ik ben niet beschikbaar.

 3. jobe

  Aal Salvador... Aal Collegiaal.

 4. wfn

  Wanhoopsdaad........maar Kees wees blij. Als deze dames degraderen, is het niet onder jouw hoede!! Veel succes verder en tot gauw ziens!!

 5. mark-j

  Wat een visie.... eerst 3 jaar verlengen en dan de trainer op straat zetten! Hulde voor dit daadkrachtig optreden ! :(:( . Ontslagen door dezelfde wijze dames en heren die kortgeleden het contract verlengden ....... Deze "wijze " mensen zouden vervangen moeten worden en wel per direct!

 6. rudi wortmann

  wat een domme zet. Eerst verlengen en dan het vertrouwen opzeggen. En wat is "proberen een kentering af te dwingen”? Dus je wilt een soort schokbeweging te creeeren? Met nog twee wedstrijden te gaan? .... grote club, (te) kleine mensen aan het (te) grote roer

 7. bob-krulvis

  Hopen op een goede clausule voor senior

 8. Charly Staal

  Erg chique dit ..... not!

 9. Fer

  Mark en Rudi hebben gelijk. Het is al jaren Jiskefet in het bestuur bij HCR. Totaal geen visie in de zogenaamde topsportlijn bij de dames/jeugd. Wat daar de afgelopen jaren gebeurt is bijna komisch. Maar ja in het land der blinden is eenoog koning zullen we maar zeggen

 10. rudi wortmann

  ja misschien moet je blij zijn met deze stap. Nooit leuk om hier mee te maken te hebben, maar zo zie je maar weer een onzeker dier doet rare stappen. Het lijkt erop dat de heren en dames die het voor het zeggen hebben niet erg op de hoogte zijn wat er allemaal gebeurd, en als het goed gaat staan ze vooraan (on je contract te verlengen) maar gaat het slecht... ik zou de verklaring wel eens willen horen waarom het zo ver is gekomen. Er wordt nauwelijks geld in de selectie gestoken, bij de mannen worden tweede keus mensen gecontracteerd en hoe gaat het daar nu mee????

 11. pacoh

  Als Kees het goed uit onderhandeld krijgt hij 3 jaar mee. Kan geen vorm van wanprestatie zijn die zijn ontslag rechtvaardigd. Goed en goedkoop beleid van HCR natuurlijk

 12. berri-van-manen

  Logisch dat je dan wel het contract van Maneschijn verlengt na 2e jaar géén Play-offs #Wanbeleid

 13. gijsh

  wellicht dat vrijwilligers dit ook kunnen gaan doen? Waar is deze club in hemelsnaam mee bezig?! Eerst Iwan en nu dit...


Wat vind jij? Praat mee...