Ontslag voor Wortmann; Aalbregt stapt in bij dames Rotterdam

Het bestuur van hockeyclub Rotterdam heeft trainer-coach Kees Wortmann ontslagen. Zij taak wordt per direct overgenomen door Robbert-Paul Aalbregt, dit seizoen nog trainer-coach bij de mannen van Gooische.

Aanleiding voor deze ingreep is de zorgwekkende positie van Dames 1 in de Promotieklasse. Met nog twee duels te gaan, staat Rotterdam gedeeld tiende, waarmee rechtstreekse degradatie (nummer elf) dan wel het spelen van play-outs (tiende plek) serieus aan de orde is.

‘Feit is dat Dames 1 na de winterstop weinig punten heeft gepakt. We kunnen lijdzaam toezien hoe het afloopt, maar we kunnen ook proberen een kentering af te dwingen’, zegt woordvoerder Alexander Bakker van HC Rotterdam.

Het ontslag van Wortmann kan opvallend genoemd worden. Vorig jaar rond deze tijd speelde hij met Dames 1 nog om promotie naar de Hoofdklasse en in november verlengde hij zijn contract bij Rotterdam voor een periode van drie jaar. Met een flink uitgeklede selectie maakte Wortmann een taai seizoen door in de Promotieklasse. Naast Wortmann is ook zijn assistent Brian Vervoort aan de kant gezet. Rotterdam speelt zondag thuis tegen Tilburg en volgende week tijdens de slotdag van de competitie uit op HIC.

Aalbregt vanavond al voor de groep

Interim-coach Aalbregt, die vanavond voor het eerst op het veld staat, kreeg toestemming van Gooische om deze klus aan te pakken. Bovendien ging het in overeenstemming met de spelersgroep van de Bussumers. Aalbregt had eerder al aangegeven na dit seizoen te stoppen bij Gooische. De coach is geen onbekende voor Rotterdam. Van 1993 tot 1988 was hij coach van de vrouwen (in de Hoofdklasse toen) en van 2004 tot 2008 bij de mannen.

Robbert-Paul Aalbregt bij zijn debuut als coach van Gooische, waar hij de taken overnam van de ontslagen Christian Cavallet. Foto: Frank Uijlenbroek

Albert-Kees Maneschijn, die deze week voor twee jaar bijtekende als trainer-coach van Heren 1, heeft aangeboden Aalbregt indien gewenst te ondersteunen. De mannen van Rotterdam zijn na het mislopen van de play-offs inmiddels uitgespeeld.

 


13 Reacties

  1. janlelie

    janlelie

    Welkom terug Aal Salvador