PK (D): Degradatiekraker onbeslist, top vier maakt geen fouten

In de kelder van de Promotieklasse speelden hekkensluiter De Terriërs en nummer elf HBS gelijk (1-1). De top drie (Rotterdam, Leonidas en Tilburg) won en ook achtervolger Huizen pakte drie punten door in een streekderby Laren te verslaan.

De Terriërs – HBS 1-1

Het affiche voorafgaand aan de wedstrijd beloofde strijd en spanning. De Terriërs bezet vanaf de eerste speelronde de laatste plaats, maar kroop de afgelopen weken in puntenaantal omhoog. De ploeg van Bart van der Meer heeft maar een punt minder dan HBS en kon de rode lantaarn dus overdragen aan de Bloemendaalsen door hen in een rechtstreeks duel te verslaan.

Zover kwam het niet. Een sleeppush van Laura ter Veen bracht Geel nog wel op voorsprong in een eerste helft waar over en weer niet of nauwelijks doelkansen werden gecreëerd, afgezien van een aantal strafcorners voor De Terriërs. Na een dot van een kans aan het begin van de tweede helft kreeg aan de andere kant HBS haar eerste strafcorner. Fleur Snijders tikte een variant mooi binnen. Het was vervolgens HBS dat vlak voor tijd de grootste kans op het winnende doelpunt kreeg. De flats, één op één op keepster Julia Gerritsen, belandde evenwel net naast het goal.

Van der Meer baalde na afloop stevig: ‘De eerste helft heeft HBS nul kansen gehad. Wij hadden er veel meer uit kunnen halen. Hun spel was ook niet verrassend ten opzichte van wat we van hen wisten. Maar in de tweede helft stonden we er niet meer als team. Het was net los zand, dus we riepen het over onszelf af dat HBS kansen kreeg en scoorde. Als je kijkt naar de laatste vijf minuten mogen we misschien nog blij zijn met een gelijkspel, maar we schieten hier in feite niets mee op. Bovendien zaten we in een goede flow de laatste weken, dus het was mooi geweest als we die hadden kunnen doortrekken.’

Ook Jeroen Tuininga, coach van HBS, was niet onverdeeld gelukkig met de uitslag. ‘De eerste helft was voor De Terriërs, de tweede voor ons. Zij pushten een bal op de paal, wij hadden vlak voor tijd een reuzekans. Een gelijkspel is dus wel terecht en de tweede helft was hoopgevend. We scoorden eindelijk weer eens, na maanden van droogte, en toonden vechtlust. Die lijn willen we voortzetten als we woensdag tegen MOP spelen. Saai wordt de tweede helft van de competitie in elk geval niet.’

Een duel tussen Julia Wolfs (l) en Laura ter Veen (r) tijdens het duel tussen De Terriërs en HBS in de Promotieklasse Dames. Foto: Jan Mulder/Orange Pictures

8. Laura ter Veen 1-0 (sc)
41. Fleur Snijders 1-1 (sc)

Groningen – MOP 1-0

62. Claire Fischer (sb) 1-0