PK (D): Gelijkspel in Brabants onderonsje

De tweede speelronde in de Promotieklasse Dames zit erop. Bekijk hieronder de uitslagen en doelpuntenmakers en een verslag van Victoria – Nijmegen.

De ene week is de andere niet. Victoria kreeg vorige week kansloos met 4-0 op de broek van MOP en maar zie: zondagmiddag won het team van trainer-coach Lennard Poillot overtuigend met 5-1 van Nijmegen.

‘Het geeft aan dat onze ondergrens te laag is en dat het met onze bovengrens prima in orde is’, aldus Poillot. ‘Wij moeten er voor gaan zorgen dat we stabieler gaan presteren. Onze voorbereiding op het seizoen was erg matig, we slaagden er niet in ons ritme op te pakken. Vorige week tegen MOP was het niet om aan te zien, maar ik zag vandaag tijdens de warming-up al dat de speelsters er heel anders bij liepen. Scherper, open in de communicatie en dat bleek dus ook. Bij rust stonden we op 3-0 uit drie strafcornersituaties.’

De mindset bij Victoria moet dit seizoen anders zijn dan anders. Het heeft ermee te maken, aldus Poillot, dat Victoria bewust met een kleine selectie werkt.

‘Wellicht verklaart dat onze matige voorbereiding. De speelsters van Dames 1 waren op voorhand zeker van hun plekje. In andere gevallen moet je in aanloop naar de competitie knokken voor je selectie. Dat brengt in zo’n fase het beste in je naar boven. Dat hoefde bij ons niet, maar in zo’n situatie worden er andere dingen van je gevraagd, zoals zelfdiscipline.’

Dat Victoria met een kleine selectie werkt – 15 speelsters en 2 keepers – is overigens een bewuste keuze. Poillot: ‘Victoria beschikt over talentvolle jeugd en wij willen er naartoe dat zoveel mogelijk speelsters uit de eigen jeugdopleiding doorstromen naar Dames 1. Voor het publiek langs de kant is het ook veel leuker om naar speelsters van de club te kijken, dan naar hockeysters van buitenaf. Onze tegenstander van volgende week, Push, is daar ook een mooi voorbeeld van. Die kant moet het ook op bij Victoria.’

Zoals gemeld liep het vanaf de eerste minuut als een tierelier bij de Rotterdamsen. Nijmegen op haar beurt kon daar weinig tegenover stellen. Matthijs Brouwer, de keuzeheer van de Gelderlanders, was dan ook ‘een beetje teleurgesteld’ in de prestatie van zijn team.

‘Je moet gewoon stinkend je best doen in de Promotieklasse. Victoria was feller en scherper. Het werd 5-1 en daarna kregen ze nog een aantal kansen. Een hogere uitslag was wat mij betreft vertekend geweest, maar de 5-1 gaf de verhouding vandaag wel weer. Toch moeten we er niet te lang bij stilstaan. De krachtsverhoudingen in de promotieklasse zijn nog niet duidelijk. Ik denk dat de ploeg die het meest stabiel gaat presteren de kampioen wordt.’

Victoria - Nijmegen (5-1)

Stand Team Naam
8' 1-0 (sc) Victoria Sabine van den Eijnden
16' 2-0 (sc) Victoria Bente Sluyter
34' 3-0 (sc) Victoria Daphne Voormolen
48' 4-0 Victoria Daphne Voormolen
67' 4-1 Nijmegen Catherine Maas
68' 5-1 (sb) Victoria Mady Hof

Almere - HC Tilburg (1-2)

Stand Team Naam
21' 0-1 (sc) HC Tilburg Femke Maas
41' 0-2 (sc) HC Tilburg Iris Mohringer
59' 1-2 Almere Sylvana van Kerkhof

Were Di - Push (2-2)

Stand Team Naam
1' 0-1 Push Puk Holleman
40' 1-1 (sc) Were Di Marle van Dessel
60' 1-2 (sc) Push Carlijn Tukkers
62' 2-2 (sc) Were Di Marloes Timmermans

De Terriërs - HGC (2-2)

Stand Team Naam
8' 0-1 HGC Floor Borstlap
19' 1-1 (sc) De Terriërs Lynn Oosterveer
22' 2-1 De Terriërs Bianca Karels
39' 2-2 HGC Laura Barden

Klein Zwitserland - HIC (2-1)

Stand Team Naam
15' 0-1 (sc) HIC Britte ten Haaft
40' 1-1 Klein Zwitserland Anne van den Boomen
55' 2-1 Klein Zwitserland Kirsen Ender

Rotterdam - MOP (4-2)

Stand Team Naam
7' 1-0 (sc) Rotterdam Rosanne Gatsonides
34' 1-1 MOP Janneke van de Venne
42' 2-1 Rotterdam Anna Barba Armengol
64' 3-1 Rotterdam Lisa van Baaren
69' 4-1 (sc) Rotterdam Rosanne Gatsonides
70' 4-2 MOP Janneke van de Venne

2 Reacties

  1. pietersmits

    Geen sterke analyse van de Nijmegen coach. "Het moet feller en het moet scherper" Als coaches dat gaan roepen betekent dat dat ze inhoudelijk geen idee hebben waarop te coachen. Het seizoen is nog lang, maar ik vrees niet lang genoeg. Dit riep hij vorig jaar ook al voortdurend. Overigens verwacht ik dat het team onder zijn leiding wel weer stabiel zal presteren........ Fijn te zien dat het de meeste vertrokken Nijmeegse dames sportief goed lijkt te gaan.

  2. Hockeyfeest

    Laten we vooral niet stimuleren dat er nog meer dames vertrekken. Waarschijnlijk kan er vanaf volgend seizoen weer opgebouwd worden. Daarbij kunnen de successen van de heren een mooie stimulans zijn.


Wat vind jij? Praat mee...