PK (D): Groningen wint topper van Huizen en is herfstkampioen

Groningen is herfstkampioen van de Promotieklasse Dames. In eigen huis versloeg het nummer drie Huizen met 2-1 en behoudt daarmee de koppositie. Runner-up Oranje-Rood speelde in een doelpuntrijk duel met 3-3 gelijk tegen MOP, dat pas vier minuten voor tijd langszij kwam dankzij een rake strafcorner van Bo van Kempen. Almere boekte haar eerste zege van het seizoen. Uit op HBS won de ploeg van André Morees met 0-2 van de hekkensluiter.

Groningen – Huizen 2-1

In een spannende wedstrijd trokken de noordelingen de wedstrijd tegen nummer drie Huizen met 2-1 over de streep. De ploeg van Julian Steen kwam nog wel op achterstand door een benutte strafbal van Sam Luttmer. In de tweede helft vocht Groningen zich terug. Eerst prikte Canisha van Duyn de bal achter Huizen-keepster Robin van den Ende na een fraai opgezette aanval. Vervolgens was het de sterk spelende verdedigster Claire Fischer die een strafcorner tegen de touwen sleepte. Na vier wedstrijden zonder winst behaalde Groningen dus eindelijk weer eens drie punten en gaat het als koploper de winterstop in.

Groningen-aanvoerder Marle Brenkman: ‘We hebben vandaag denk ik terecht gewonnen. Vorige week tegen Leonidas speelden we een sterke eerste helft en gaven we de wedstrijd uiteindelijk toch uit handen. Nu waren we in staat om het vier kwarten goed vol te houden. Het was zuur om op achterstand te komen, maar we bleven ons eigen spel spelen en ervoor vechten.’

Dankzij de winst behoudt Groningen dus de koppositie met een voorsprong van vier punten op HIC en Oranje-Rood. Bovendien doorbrak het een reeks van vijf wedstrijden waarin geen overwinning werd geboekt, terwijl Huizen juist vier zeges op rij behaalde. Brenkman: ‘We wisten dat Huizen een goede reeks achter de rug heeft, maar hebben ons vooral gericht op onszelf. Dat heeft gewerkt. We waren even vergeten hoe lekker het is om te winnen, zeker nu we de eerste seizoenshelft als nummer één afsluiten. Dat had ik niet geloofd als je dat aan het begin van dit competitiejaar had gezegd.’

18. Sam Luttmer (sb) 0-1
48. Canisha van Duyn 1-1
61. Claire Fischer (sc) 2-1