PK (D): Huizen houdt zicht op play-offs na winst op Leonidas

In de strijd om een play-offplek kruisten Leonidas (nr.3) en Huizen (nr.4) woensdagavond de degens in de Promotieklasse. Met nog slechts vijf wedstrijden te gaan en een achterstand van acht punten op ‘Leo’ moest Huizen winnen om nog zicht te houden op de derde plek.

Het inhaalduel beloofde een spannend potje te worden. De eerdere ontmoeting eindigde in een nipte 2-3 overwinning voor de Rotterdamse ploeg van Jordy van der Waart. Ook vanavond gaven de teams zich niet niet zomaar gewonnen. Na een doelpuntloze eerste helft zette Sanne Hak, die deel uitmaakt van de Jong Oranje-trainingsgroep, Huizen op voorsprong.

Even later was het weer raak voor de speelsters van Eddie Simmons. Nu was het een andere jeugdinternational, Sam Luttmer, die doel trof. Voor Leonidas bleek een tweede tegengoal het teken om een tandje bij te zetten. Nog in dezelfde minuut maakte Sarah Monteiro Silva de aansluitingstreffer.

Met nog zeventien minuten op de klok kon in theorie nog alles gebeuren, maar Huizen hield stand. Dankzij deze 1-2 winst is het gat op Leonidas tot vijf punten geslonken en kan Huizen, met vier wedstrijden te gaan, blijven geloven in een top drie-ranking.

Leonidas – Huizen 1-2

45. Sanne Hak 0-1
53. Sam Luttmer 0-2
53. Sarah Monteiro Silva 1-2

Bekijk hier de complete lijst van doelpuntenmakers in de Promotieklasse Dames van dit seizoen