PK (D): Huizen maakt cruciale misstap tegen HBS

Met nog drie wedstrijden te gaan, verspilde de top drie geen punten. Rotterdam had zondag geen moeite met Laren (1-4), Leonidas klopte Nijmegen met 5-1 en koploper Tilburg boekte een verwachte zege op hekkensluiter De Terriërs (4-1).

Wél verrassend was de winst van HBS op Huizen (1-0). Huizen leek nog in de race om een play-offplek, maar kan dit met acht punten achterstand op nummer drie Leonidas wel uit het hoofd zetten. HBS daarentegen kruipt weer naar plek nummer tien – met een gelijk aantal punten als MOP. Onderin is dus nog niets beslist.

HBS – Huizen 1-0

Uitgerekend laagvlieger HBS deed, dankzij een goal van Fleur Snijders één minuut voor tijd, de play-offdroom van Huizen in duigen spatten. Voor HBS betekende de winst daarbij een stap richting de veilige zone in de strijd om lijfsbehoud (nummer negen MOP en nummer tien HBS hebben nu evenveel punten).

‘Fijne punten’, reageerde HBS-coach Jeroen Tuininga. ‘Maar of het verdiend was, weet ik niet. Het eerste en het vierde kwart waren voor Huizen. In de tussenliggende kwarten waren we min of meer gelijkwaardig. Huizen kreeg veel corners en zeker in de tweede helft hadden we amper kansen. Uit een strafcorner voor Huizen prikten wij in de daarop volgende tegenaanval de 1-0 binnen.’

Verdiend of niet, feit is dat de driepunter voor HBS meer dan welkom was. Tuininga: ‘Het wordt lastig om ons helemaal veilig te spelen, maar we gaan er de komende weken vol voor om wedstrijd voor wedstrijd het beste uit onszelf te halen.’

Hard tegen hard tussen Laren en Rotterdam. Foto: Cliff Baaij

Rotterdam-keepster Iris Nikerk hoefde maar één keer te vissen tegen Laren. Foto: Cliff Baaij

15. Annebregt Rietveld 0-1
44. Sophie Noordenbos 0-2
46. Tessa van Haaster 0-3
53. Rebecca Huijgens 0-4
53. Chiara Tiddi 1-4

Leonidas – Nijmegen 5-1

Dolle vreugde bij Leonidas: gewonnen en concurrent Huizen verliest. Foto: Jan Lelieveldt

7. Merel Boekhorst 0-1
10. Roos Lelieveldt 1-1
45. Lisette Korink 2-1
53. Minke Boeijenga 3-1
64. Lisette Korink 4-1
70. Minke Boeijenga 5-1