PK (D): ‘Leo’ laat punten liggen, Tilburg en Huizen lopen in

Tijdens de eerste speeldag van de tweede seizoenshelft in de Promotieklasse had koploper Rotterdam een flinke dobber aan Groningen. Op bezoek in het noorden was het aan een hattrick van strafcornerschutter Charlotte Hoctin Boes te danken dat de drie punten toch mee gingen naar de havenstad. De Terriërs zorgde voor de grootste verrassing van de dag door een gelijkspel tegen nummer twee Leonidas (1-1). Tilburg en Huizen, de nummers drie en vier op de ranglijst, wonnen wél.

Huizen – HIC 3-0

Dat er tussen Huizen en HIC meer doelpunten zouden vallen dan tijdens het heenduel (0-0) was al na tien minuten duidelijk. Een halfhoge bal stuiterde de cirkel van HIC binnen. Myrthe van Kesteren hoefde de bal maar te aaien om Huizen op voorsprong te zetten. Vervolgens was het een groot deel van de wedstrijd eenrichtingsverkeer. Ondanks dat er, zeker in de eerste helft, de nodige stopfoutjes werden gemaakt, had Huizen het meeste balbezit en kwam het er geregeld dreigend uit. In de tweede helft leidde dit tot goals van eerst Amber Folmer, die een prachtige turn van Van Kesteren moeiteloos afrondde, en kort daarna Karlinde van Arendonk, die een strafcorner binnentipte.

Voor Ivar Jager, HIC-coach, was er na afloop allerminst reden tot juichen. ‘Huizen was gewoon beter. Daar is geen speld tussen te krijgen. We draaiden op zich een prima voorbereiding, maar door corona misten we afgelopen week vijf speelsters tijdens de training. Vandaag (zondag, red.) stonden we maar met elf echt fitte speelsters op het veld. Dat is op dit niveau te weinig. Het tweede kwart hebben we goed mee gehockeyd, maar tijdens de andere drie liepen we achter de feiten aan.  Bovendien kreeg onze keepster een knie tegen hoofd in het derde kwart, waardoor ze anderhalf kwart duizelig was. Het zijn kleine dingen die ervoor zorgden dat we geen optimale wedstrijd speelden. We kunnen nu maar één ding doen: uithuilen en zorgen dat het seizoen niet als een nachtkaarsje uit gaat. Willen blijven winnen, elke week weer, ook al staan met veertien punten stevig in het midden.’

Winnend coach Eddie Simmons was achteraf vooral tevreden. ‘Na een goede voorbereidingsperiode, met oefenwedstrijden tegen onder andere een paar hoofdklassers, waren we er op gebrand om goed spel op de mat te leggen. Dat is in mijn ogen gelukt. We domineerden de hele wedstrijd en lieten zien over kwaliteit te beschikken. Natuurlijk valt er altijd wel iets te verbeteren. Zo mogen we nog meer leren om bij een 3-0 voorsprong de rust te bewaren in plaats van stukken te lopen met de bal. Met de ranglijst zijn we niet erg bezig. We willen vooral zelf laten zien wat we in huis hebben. Van daaruit kijken we wel wat de betekent voor de stand in deze competitie.’

10. Myrthe van Kesteren 1-0
37. Amber Folmer 2-0
46. Karlinde van Arendonk 3-0

Philine Engel (HIC) jaagt op Myrthe van Kesteren (Huizen). Foto: Patrick Goosen/ Orange Pictures

De Terriërs – Leonidas 1-1

12. Ylene Sijnesael (sc) 1-0
63. Rosella Lindeman (sc) 1-1