PK (D): Leonidas speelt zich veilig door gelijkspel tegen Huizen

Leonidas speelt ook volgend seizoen in de Promotieklasse Dames. Op Eerste Pinksterdag speelden Leonidas en Huizen een inhaalduel. In Rotterdam werd het 3-3. Hierdoor is de nummer negen van de competitie zeker van handhaving en speelt HIC later dit seizoen play-outs.

De wedstrijd tussen Leonidas en Huizen stond eigenlijk voor 7 april op het programma, maar werd toen last minute afgezegd. De sproeiers op het hoofdveld deden het niet. Voor Huizen stond er zondagmiddag inmiddels niets meer op het spel. De koploper is al kampioen. Leonidas daarentegen had aan een gelijkspel genoeg om zich veilig te spelen.

De Leoniden startten de wedstrijd goed. Mikki Roolaart opende in het eerste kwart de score voor de thuisploeg. Het teken voor Huizen om extra gas te geven. En met succes. Nog altijd in het eerste kwart scoorde Huizen-aanvoerder Myrthe van Kesteren twee keer uit een strafcorner.

Voor Leonidas was er wat te winnen zondagmiddag. Foto: Jan Lelieveldt

Spanning tot de laatste minuut

Na rust trok Leonidas-spits Nina Rondberg de stand weer gelijk. De Rotterdamsen leken op weg naar hun elfde gelijkspel, tot de Huizense Noa van Leer twee minuten voor tijd raak schoot uit een strafcorner. Toch was daarmee de wedstrijd niet gespeeld. Want een minuut later mocht ook Leonidas nog een strafcorner nemen. Een buitenkansje dat aanvoerder Lisette Korink met beide handen aangreep.

Dankzij het gelijkspel staat Leonidas nu op 26 punten: vier meer dan nummer tien HIC. Met nog één wedstrijd te gaan, is Leonidas dus ook komend seizoen in de Promotieklasse te bewonderen.

Opluchting bij Leonidas: handhaving is zeker. Foto: Jan Lelieveldt