PK (D): MOP pakt eerste winst in 2022 bij inhaalduel tegen HBS

Ze moesten er even op wachten, maar eindelijk was woensdagavond de eerste zege van 2022 daar voor MOP. In eigen huis rekenden de Brabanders af met laagvlieger HBS, dat met 3-2 werd verslagen. De ploeg uit Vught neemt daardoor afstand van de onderste plekken.

Bo van Kempen, de clubtopscorer van MOP, was in het inhaalduel het goudhaantje voor haar ploeg door een minuut voor tijd de winnende 3-2 binnen te pushen. De cornerspecialiste was in het eerste kwart ook al succesvol, waardoor MOP de leiding nam. Dankzij Julia de Bruin en Guusje van Bolhuis kwam HBS vlak voor rust op een 1-2 voorsprong.

Die stand bleef lang op de borden staan. Totdat de thuisploeg in de slotfase nog evenvol aanzette. Eerst tekende Amy Burton voor de gelijkmaker, waarna Van Kempen voor de 3-2 zorgde.

Gevolg: MOP haakt weer aan bij de onderkant van de middenmoot. HBS blijft in zwaar weer verkeren en vindt zichzelf na zestien duels terug op plaats elf.