PK (D): Nijmegen verliest ook van Terriërs

De dames van Nijmegen kennen op zijn zachtst gezegd een moeizame seizoenstart. Na drie wedstrijden had de Hoofdklasse-degradant pas één punt. Zondag lukte het tegen het eveneens laaggeklasseerde Terriërs ook niet. De ploeg uit Heiloo hield de punten op eigen veld dankzij een goal van Bianca Karels.

Zo speel je in de Hoofdklasse en zo sta je onderaan in de Promotieklasse. De val van Nijmegen lijkt nog niet gestopt. Zondag tegen Terriërs lukte het de Gelderlanders niet om de weg omhoog in te zetten. De formatie uit Heiloo was met 1-0 te sterk.

HGC leek lange tijd de punten uit bij Tilburg mee naar Wassenaar te nemen, maar dat liep toch even anders. Twee goals van Iris Mohringer in de tweede helft resulteerden echter in een gelijkspel. HGC verliest de koppositie en staat derde.

KZ Dames tegen MOP. Foto: Nic van Buttingha Wichers

De nieuwe koploper van de Promotieklasse Dames is MOP. De ploeg uit Vught won zondag van Klein Zwitserland dankzij een goaltje van Floor Hoogers in de 48ste minuut.

En na zondag is Rotterdam de tweede koploper van de Promotieklasse Dames, al moeten de Zuid-Hollanders MOP voor zich dulden op basis van doelsaldo. Op het eigen veld werd Push met 3-1 verslagen.

Mathilde Hotting was de gevierde vrouw bij Were Di. De voormalig MOP-spits scoorde in de 66ste minuut het winnende doelpunt voor de Tilburgers tegen Victoria. Een fijne overwinning voor de Brabanders, die daardoor de aansluiting met de top volledig vasthouden.

Vier wedstrijden moest Almere wachten op het eerste puntje in de Promotieklasse. Tegen HIC was het dan eindelijk zo ver na een 1-1 gelijkspel. Melissa Pieters maakte in de 21ste minuut uit een strafbal het openingsdoelpunt. Belle Veenstra schoot HIC in de 61ste minuut op gelijke hoogte.