PK (D): Oranje-Rood klopt ongeslagen koploper Groningen

Het regende opvallende uitslagen op de zevende speeldag in de Promotieklasse Dames. De gehele top drie verloor. De tot nu toe ongeslagen koploper Groningen verloor op eigen veld met 3-1 van Oranje-Rood, dat de nieuwe nummer twee is. Alle Eindhovense doelpunten vielen in het derde kwart. HIC werd verrast door promovendus Push (1-2) en Laren ging met 3-4 onderuit tegen MOP.

Heb jij foto’s van een van de onderstaande wedstrijden? Mail ze naar redactie@hockey.nl.

Groningen – Oranje-Rood 1-3

Na zes wedstrijden waarin Groningen geen punt verspeelde, was Oranje-Rood zondag te sterk op het Harener Holt. Dankzij deze winst stoomt de Eindhovense ploeg de top drie binnen.

Oranje-Rood-coach Rob Haantjes: ‘Ik vond het een ontzettend leuke wedstrijd waarin beide ploegen met veel energie speelden. In de eerste helft ging het gelijk op. Wij kregen meer kansen en Groningen kwam er in de corner gevaarlijk uit, maar geen van ons wist het verschil te maken. In het derde kwart voerden we de druk op en speelden we ijzersterk. In die fase scoorden we drie keer. Daarna was het een kwestie van de stand stabiel houden. Vlak voor tijd maakte Groningen nog wel een doelpunt, maar dat had geen invloed op de winst.’

Waar Oranje-Rood wiebelig begon, met onder andere een gelijkspel tegen HBS en verlies tegen Huizen, lijkt de hoofdklasse-degradant met drie overwinningen op rij de weg omhoog te hebben gevonden. Haantjes: ‘We groeien iedere wedstrijd. Sinds de winst op HIC (0-4, red.) zit er een heerlijke vibe in de groep. Dat vertaalt zich in de uitslagen.’

Verliezend coach Julian Steen toonde zich realistisch na afloop van het duel: ‘Oranje-Rood was vandaag gewoon beter. Zeker in het derde kwart konden we niet mee in hun hoge niveau. Wij speelden bovendien niet ons beste spel. We wisten dat we een keer een potje zouden gaan verliezen na een aantal wedstrijden waarin het net goed viel voor ons. We zijn natuurlijk een beetje teleurgesteld zo vlak na de wedstrijd, maar zitten zeker niet in zak en as.’

Doelpuntenmakers Oranje-Rood: Charlotte Schrijvers, Thirza Kho, Hope Ralph
Doelpuntenmaker Groningen: Adrienne van Noort

Groningen – Oranje-Rood (1-3). Foto: Jacob Gunter

HBS – Leonidas 1-2

4. Laura ter Veen (sc) 1-0
20. Marlieke Zaal 1-1
60. Mikki Roolaart 1-2

HBS – Leonidas (1-2). Foto: Nico Hortensius